Μετάλλαξη Όμικρον : Προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσηση σύμφωνα με μελέτες από Σκωτία και Αγγλία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολύ ενθαρρυντικά νέα και από τη Σκωτία.

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου χρησιμοποιώντας πρώιμα δεδομένα υποδηλώνει ότι, η μετάλλαξη Όμικρον έχει κατά τα 2/3 μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας  σε σύγκριση με τη Δέλτα.

Τα δεδομένα αυτά από τη Σκωτία δείχνουν ότι υπάρχει μείωση κατά τα δύο τρίτα στη νοσηλεία διπλά εμβολιασμένων νεαρών ενηλίκων, σε σύγκριση με την μετάλλαξη Δέλτα.

Επιπλέον, δεδομένα από την Αγγλία σηματοδοτούν ότι, η μόλυνση από την Όμικρον σχετίζεται με 15 έως 20% μειωμένο κίνδυνο για την ανάγκη οποιασδήποτε νοσοκομειακής περίθαλψης, σε σύγκριση με τη Δέλτα. Προκαταρκτικά αποτελέσματα από τη Σκωτία, προερχόμενα από συνδεδεμένα δεδομένα εμβολιασμού και νοσηλείας για ολόκληρο τον πληθυσμό της Σκωτίας, έδειξαν 56% μείωση στη νοσηλεία σε άτομα ηλικίας 20 έως 50 ετών με λοίμωξη Όμικρον, σε σύγκριση με ότι θα αναμενόταν με την παραλλαγή Δέλτα.

Δεδομένων των περιορισμών των δεδομένων, η πραγματική τιμή κυμαίνεται μεταξύ 30% και 75% για αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Σε όλες τις ηλικίες, τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η Όμικρον σχετίζεται με  μείωση κατά τα 2/3 του κινδύνου νοσηλείας στο νοσοκομείο COVID-19 σε σύγκριση με τη Δέλτα. Ωστόσο, υπήρξαν ελάχιστες περιπτώσεις Όμικρον που έχουν καταγραφεί σε μεγαλύτερες ηλικίες, γεγονός που παραμορφώνει τα αποτελέσματα. Καθώς η ηλικία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για νοσηλεία για προηγούμενες παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένου της Δέλτα, δεν είναι σαφές από αυτή τη μελέτη εάν τα χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας σε ηλικιωμένους οφείλονται στο ότι, ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό με τρίτη δόση εμβολίου ή εάν η παραλλαγή προκαλεί ηπιότερη νόσο.

Η μελέτη από τη Σκωτία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, οι αναμνηστικές δόσεις προσφέρουν ουσιαστική πρόσθετη προστασία έναντι του κινδύνου συμπτωματικού COVID-19 και νοσηλείας από την Όμικρον. Φροντίστε λοιπόν να είστε ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΙ.

Αν και περιορισμένα, τα δεδομένα παρέχουν μια πρώτη ένδειξη ότι η Όμικρον μπορεί να μην είναι τόσο λοιμογόνος όσο το στέλεχος Δέλτα.

Αυτά τα σύνολα δεδομένων θα παρακολουθούνται τις επόμενες εβδομάδες και θα παρέχουν μια σαφέστερη εικόνα των πραγματικών κινδύνων σοβαρής νόσου όσο περνάει ο καιρός, αλλά μέχρι στιγμής συμφωνούν με δεδομένα από τη Νότια Αφρική.

Σε μια δεύτερη μελέτη, ερευνητές στο Imperial College του Λονδίνου ανέλυσαν δεδομένα στην Αγγλία που περιλάμβαναν 56.000 περιπτώσεις Όμικρον και 269.000 περιπτώσεις Δέλτα. Τα δεδομένα τους υποδηλώνουν ότι τα άτομα που έχουν μολυνθεί από την Όμικρον, έχουν 15 έως 20% λιγότερες πιθανότητες να πάνε στο νοσοκομείο συνολικά και 40 έως 45% λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν για μια νύχτα ή περισσότερο, σε σύγκριση με περιπτώσεις Δέλτα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης τον αντίκτυπο της προηγούμενης λοίμωξης και διαπίστωσαν ότι, όσοι είχαν μολυνθεί από την Όμικρον μετά από προηγούμενη λοίμωξη είχαν 50 έως 60% λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν, σε σύγκριση με άτομα χωρίς προηγούμενη λοίμωξη. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ

politico.eu

Σύνοψη:

  • Δύσκολο να ξεμπερδέψουμε εάν η μικρότερη σοβαρότητα νόσησης οφείλεται σε προηγούμενη ανοσία (εμβόλιο ή φυσική λοίμωξη) ή στην εγγενή λοιμογόνο δράση της Όμικρον, αλλά η Όμικρον προκαλεί ηπιότερη ασθένεια
  • Άλλες περιοχές μπορεί να έχουν χαμηλότερο οροεπιπολασμό και χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού
  • Τα ενισχυτικά εμβόλια παρέχουν ισχυρή προστασία τόσο από τη συμπτωματική λοίμωξη όσο και από τη σοβαρή ασθένεια από την Όμικρον
  • Μην κυκλοφορείτε απροστάτευτοι

https://twitter.com/sailorrooscout/status/1474012131955822594

ΔΗΜΟΦΙΛΗ