Τις τουρκικές εφημερίδες Αydinlik και Yenisafak επέλεξε ο «ψευτομουφτής» Ξάνθης Αχμέτ Μετέ να εμπλέξει γεγονότα και ανθρώπους για να δείξει την αφοσίωση του στην Άγκυρα, αλλά για ακόμη μια φορά το πάθος του τον βγάζει αναξιόπιστο.
Δήλωσε στην Yenisafak: «Στο ασανσέρ της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το σπίτι του γράφτηκαν απειλές θανάτου, ανέφερε πως υπάρχει παρελθόν πριν από την επίθεση και δήλωσε : Το 2016 στο χωριό Γκιοκτσεπινάρ (σχ. μεταφρ. : εννοεί την Γλαύκη) ένας στρατιώτης πνίγηκε στην θάλασσα. Αργότερα η οικογένεια του, μας κάλεσε στην κηδεία. Το κράτος εκεί γέμισε το μέρος με τον μουφτή τους, τους στρατιώτες και τα στελέχη των υπηρεσιών Πληροφοριών και θέλησαν να προκαλέσουν επεισόδια. Αλλά ο δήμαρχος και ο ιμάμης εκεί δεν το επέτρεψαν αυτό. Αυτά τα σχέδια τα χάλασαν, τα διέλυσαν. Μία γυναίκα-μέλος της ρατσιστικής Χρυσής Αυγής, έσκισε την σημαία και προκάλεσε τους ανθρώπους με συνθήματα του τύπου “Που είναι το κράτος; Που είναι το έθνος;”. Εμείς είπαμε πως αυτά ήταν ψεύτικες ειδήσεις. Μαζί με εκείνη την γυναίκα μήνυσα και την εφημερίδα. Την Παρασκευή ήρθε επίδοση δικαστικού εγγράφου στο σπίτι. 10 λεπτά μετά από την επίδοση, γράφτηκε εκείνη η φράση με την υπογραφή της ρατσιστικής Χρυσής Αυγής, στο ασανσέρ της πολυκατοικίας. Ο Μέτε είπε πως ήταν σαν να έγραφαν πως “Αφού κάνατε μήνυση, εμείς είμαστε εδώ” και πρόσθεσε πως “Είναι σαφές πως πίσω από το γεγονός είναι η δίκη. Είναι σαφές πως το έκανε Έλληνας, η φράση είναι καλή και λογοτεχνικά γραμμένη, αυτό είναι κάτι που θα το έκανε ένας Έλληνας. Αυτή η επίθεση επειδή έμεινε ατιμώρητη, ενθαρρύνει και τους άλλους ρατσιστές.»
Στην Αydinlik πάλι με αφορμή το περιστατικό στο ασανσέρ της πολυκατοικίας του δήλωσε: «Τα παρασκήνια του τελευταίου απειλητικού μηνύματος ξεκινούν 4 χρόνια πριν- ένας στρατιώτης πνίγηκε το 2016 ενώ έκανε στρατιωτική θητεία στην Καβάλα, η οικογένειά του μας ζήτησε να κάνουμε την κηδεία. Πήγαμε.. εκεί το κράτος συμμετείχε επίσης με τον δικό του μουφτή. Υπάρχει ένας εκλεγμένος και ένας διορισμένος μουφτής εδώ. Πήγα ως εκλεγμένος μουφτής, ήθελαν να κάνουν πράγματα για να μας κατηγορήσουν, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τίποτα. Υπάρχει μια ρατσίστρια, το όνομά της είναι Ούτση . Είπε ψέματα λέγοντας ότι «ποδοπατήσαμε την ελληνική σημαία». Διαμαρτυρήθηκα είπα, «Όχι κάτι τέτοιο, δημιουργεί ψευδείς ειδήσεις για εμάς. Αυτό το δικαστήριο θα διεξαχθεί τον Απρίλιο. Την ημέρα του τελευταίου συμβάντος, η αστυνομία μας ειδοποιεί στη διεύθυνσή μας, “Έχετε δικαστήριο αυτήν την ημερομηνία” και κλήτευση. Μισή ώρα μετά την κλήση, έγραψαν τα συνθήματα στο ασανσέρ με τα γράμματα X και A ως υπογραφές. Τα αρχικά της Χρυσής Αυγής. Ποιοι είναι αυτοί; Νεοναζί, ένα φασιστικό κόμμα! Αυτά τα μέλη του κόμματος μόλις φυλακίστηκαν. Υπάρχει πάντα ρατσισμός ενάντια στη μειονότητα εδώ! ..»
Προφανώς ο Αχμέτ Μετέ δεν έχει συνέλθει ακόμα από την καταδίκη του στα επεισόδια της κηδείας του άτυχου στρατιώτη στην Γλαύκη ή είναι σε πολύ δύσκολη θέση και φτιάχνει φανταστικές ιστορίες να πουλήσει στην Άγκυρα, αφού στην Ελλάδα και στους ομοθρησκους του δεν μπορεί.
Το Militaire.gr από το 2016 παρακολούθησε την δικαστική εξέλιξη του επεισοδίου της κηδείας του στρατιώτη της Γλαύκης στην Θεσσαλονίκη και όσα ειπώθηκαν.
Η Χρύσα Ούτση δεν είναι μέλος της Χ.Α αλλά στέλεχος των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, κλήθηκε από την τότε εισαγγελέα Ξάνθης ως μάρτυρας να πει τι είδε σε μία στρατιωτική κηδεία και όχι σε μια απλή κηδεία, αφού κατέθεσε με άλλους μάρτυρες τι είδε και τι διάβασε από τον κατηγορούμενο Αχμέτ Μετέ, μηνύθηκε όπως και οι άλλοι μάρτυρες πριν να γίνει η δίκη στην Θεσσαλονίκη.Αυτό θα μπορούσαμε να το εκ λάβουμε και ως εκφοβισμό. Η Όυτση λοιπόν κατέληξε να είναι η μόνη μάρτυρας κατηγορίας του Αχμέτ Μετέ στο εφετείο, γιατί οι άλλοι για προσωπικούς λόγους δεν προσήλθαν. Ο Αχμετ Μετέ καταδικαστηκε και πρωτόδικα και στο εφετείο. Σε όλες τις καταθέσεις ποτέ δεν αναφέρθηκε και «σκίσιμο της ελληνικής σημαίας», ούτε ότι «ποδοπάτησαν την ελληνική σημαία» αυτό που είπε ήταν «ότι μεθόδευσαν την απομάκρυνση της ελληνικής σημαίας από το φέρετρο του στρατιώτη επικαλούμενοι την θρησκεία και ότι αυτό δεν ισχύει» αυτό όμως που είπε η Όυτση ακούστηκε και στο δικαστήριο από τους μάρτυρες υπεράσπισης του δηλαδή ότι « αν η σημαία δεν είχε σταυρό δεν θα υπήρχε θέμα»
Στην Αydinlik δηλώνει ότι αυτό το δικαστήριο θα γίνει τον Απρίλιο. Ας ενημερωθεί για αυτά που υπέγραψε στην έγκλιση του το 2016 και να θυμηθεί ότι καταδικάστηκε. Πέρα από αυτό το να τα βάζεις με γυναίκα, με μια μητέρα και να την στοχοποιείς με ψεύδη, δηλώνει το λιγότερο απόγνωση . Την εμπλέκει έμμεσα στο περιστατικό στο ασανσέρ της πολυκατοικίας του για να πει δεν «φοβόμαστε από αυτά» άραγε πιστεύει πραγματικά ότι η Χρύσα Ουτση τρομάζει; Την θυμόμαστε στα δικαστήρια με 3 φίλους και ο Αχμέτ Μετέ με 3-4 πούλμαν ιμάμηδες του. Άραγε κατάλαβε τι δήλωσε;
Από την άλλη η εφημερίδα που αναφέρει τώρα είναι ο «Μαχητής Ξάνθης» και ο εκδότης της Παναγιώτης Παπαδόπουλος, άλλη δίκη βέβαια με άλλο μηνυτή.. αλλά και σε αυτή όπως γνωρίζουμε ότι ο κατηγορούμενος Παναγιώτης Παπαδόπουλος αθωώθηκε πανηγυρικά. Κατέθεσε μάλιστα στο δικαστήριο στην Ξάνθη έγγραφο της Μουφτείας Ξάνθης «ότι η θρησκεία δεν απαγορεύει να ταφεί Έλληνας μουσουλμάνος στρατιώτης με την ελληνική σημαία, γιατί εκλαμβάνεται ως σύμβολο του Έθνους και όχι θρησκείας.»
Την συνέχεια θα την παρακολουθήσουμε γιατί σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον για το πώς συμπεριφέρονται στους μάρτυρες και τι ηθική βλάβη μπορούν να τους προκαλέσουν..
Και κάτι τελευταίο τιμώντας και τους νόμους αυτής χώρας, « εκλεγμένος μουφτής ανά χείρας …δεν υπάρχει!» «Εκλεγμένος Μουφτής» δεν υπάρχει ούτε στην Τουρκία … Στην Ελλάδα υπάρχει ο διορισμένος Μουφτής του Ελληνικού Κράτους και μόνο, όλα τα άλλα είναι αντιποίηση αρχής.