Οι Ρώσοι επέμεναν πάντα να συγκρίνονται με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, παρόλο που τέτοιες συγκρίσεις τους δείχνουν λιγότερο θετικούς και οδηγούν σε προσδοκίες που σπάνια μπορούν να ικανοποιηθούν.
Ο Μιχαήλ Ζαντόνοφ προτρέπει να αλλάξουν τις συγκρίσεις που κάνουν. Ο πρώην Ρώσος υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι οι τρέχουσες ρωσικές συζητήσεις, σχετικά με την επάρκεια ή την ανεπάρκεια της κυβερνητικής υποστήριξης για τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφορούν το πόσο καλά λειτουργεί η Μόσχα σε σχέση με τη Γερμανία, τη Γαλλία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες
Οι Ρώσοι δεν πρέπει να ξεχνάνε, λέει ο Ζαντόνοφ, ότι «δεν είμαστε χώρα της οποίας το νόμισμα είναι αποθεματικό νόμισμα. Είμαστε μια χώρα του αναπτυσσόμενου κόσμου και όχι του ανεπτυγμένου κόσμου. Επομένως, δεν είναι σαφές γιατί συγκρίνουμε πάντα τα μέτρα υποστήριξής μας με τη Γερμανία ή τη Γαλλία. ” «Θα ήταν πιο σωστό να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τη Βραζιλία, την Τουρκία και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου δεν υπήρχε τόσο γενναιόδωρη δημοσιονομική υποστήριξη τομέων και πληθυσμού που υπέφεραν όπως συνέβη στις ανεπτυγμένες χώρες.
Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση νομίσματος και ένα διαφορετικό επίπεδο δημοσιονομικής στήριξης. Αυτό δεν σημαίνει, όπως διευκρινίζει ο πρώην υπουργός Οικονομίας, ότι η Ρωσία δεν πρέπει να φιλοδοξεί περισσότερο όσον αφορά την υποστήριξη των επιχειρήσεων ή του πληθυσμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά αυτό σημαίνει ότι όσοι συζητούν για το πόσο πρέπει να προσφέρονται πρέπει να θυμούνται πού είναι πραγματικά η χώρα οικονομικά και όχι πού φαντάζονται να είναι.