Αποκαλυπτικός πίνακας δείχνει ότι τα ημερήσια κρούσματα «εκτινάσσονται» τις πιο… κατάλληλες στιγμές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχει τάσεις κορονοϊού η κυβέρνηση;

Σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα οδηγεί η μελέτη της «καμπύλης» για τον κορονοϊό, τουλάχιστον κατά το τελευταίο διάστημα. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει να «εκτινάσσεται» κάθε φορά που προκύπτουν δυσάρεστα και δύσκολα θέματα για την κυβέρνηση. Συμπτωματικό άραγε ή όχι;

Οι διακυμάνσεις που καταγράφονται από τις αρχές του Σεπτεμβρίου έως σήμερα -όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα με βάση τα επίσημα στοιχεία- είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικές. Κατά την πρώτη εβδομάδα τα κρούσματα κινούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, μολονότι υπάρχουν σημαντικά γεγονότα, όπως η πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, οι πρώτες τουρκικές απειλές μετά τη «θερμή» περίοδο του Αυγούστου, η ανακοίνωση του διαλόγου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

pinakas dimokratia krousmata

Ορισμένα από τα θέματα αυτά πάντως επέτρεπαν μια θετική επικοινωνιακή διαχείριση από πλευράς της κυβέρνησης.
Η φωτιά στη Μόρια ωστόσο ήταν το πρώτο βαρύ περιστατικό του φθινοπώρου. Κι αυτό συνέπεσε με την εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων, που γίνονται υπερδιπλάσια την επομένη, όταν αποκαλύπτεται από το άρθρο του Κ. Μητσοτάκη σε τρεις ξένες εφημερίδες ότι υπήρξε «γραπτή συμφωνία» με την Τουρκία κατά τις μυστικές συνομιλίες στο Βερολίνο.
Η τάση είναι πτωτική τις επόμενες ημέρες, έως ότου βλέπουν το φως οι επιστολές των μακεδονικών οργανώσεων προς τον κ. Μητσοτάκη, που εκφράζουν οργή και απογοήτευση για τη στροφή του αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου η επικαιρότητα για την κυβέρνηση γίνεται ολοένα και πιο αρνητική, με αιχμή κυρίως τα ελληνοτουρκικά. Ετσι παρατηρείται ότι με την ανακοίνωση της συμφωνίας της Ελλάδας με την Τουρκία μέσω του ΝΑΤΟ για την κατ’ επίφαση αποκλιμάκωση της έντασης τα κρούσματα σπάνε το φράγμα των 400 ημερησίως. Ο αριθμός παραμένει υψηλός και με το φιάσκο στη Σύνοδο Κορυφής. Η δε μείωση που ακολουθεί είναι «προσωρινή», καθώς μετά το άνοιγμα των Βαρωσίων στην Κύπρο και τη νέα κλιμάκωση με το «Oruc Reis» -στην οποία η κυβέρνηση παραμένει έκτοτε αδρανής- η εκτόξευση σπάει κάθε ρεκόρ.

Την ημέρα μάλιστα που έγινε γνωστή η τοποθέτηση του κ. Ντόκου ως πρωθυπουργικού συμβούλου ασφαλείας, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωνε και την υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου για τον ΟΟΣΑ που προκάλεσε αρνητικότατες εντυπώσεις στον χώρο της Ν.Δ.

Πηγή: «δημοκρατία»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ