Ο Βασίλης Τζήμτσος είναι ένας από τους πλέον έντιμους και μαχητές δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ. Ο Βασίλης λοιπόν χωρίς να εγκαταλείψει τη μάχη για την αλήθεια, μπήκε και στην μάχη της πρωτογενούς παραγωγής, κάνοντας ένα μικρό θαύμα σε υψόμετρο 750 m στην Κοζάνη, με καλλιέργεια πραγματικά βιολογικής λεβάντας!
Καλλιεργεί με την οικογένεια του από το Νοέμβριο του 2012 βιολογική λεβάντα της βοτανικής ονομασίας Lavandula Angustifolia και ειδικότερα τις ποικιλίες Hemus και Sevtopolis, σε έκταση 8,5 στρεμμάτων (χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων ή λιπασμάτων) και παράγεται αιθέριο έλαιο, ανθόνερο και αποξηραμένη λεβάντα (ματσάκια, ανθοδέσμες και δρόγη).
Η λεβάντα ταιριάζει με τα χώματα και το κλίμα της περιοχής. Είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται σε υψόμετρο, αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ δεν έχει απαιτήσεις σε νερό. Τα χωράφια στη Λούβρη Κοζάνης είναι άνυδρα και σε υψόμετρο 750 μέτρων, επικλινή, ιδανικά για την καλλιέργεια της λεβάντας.
Η παραγωγός λεβάντας Άννα Τζήμτσουξεκίνησε την καλλιέργεια λεβάντας το Νοέμβριο του 21012 σε συνεργασία με τον οργανισμό πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων Bio Hellas ώστε η λεβάντα που καλλιεργείται να είναι βιολογική, χωρίς την χρήση λιπασμάτων ή φυτοφαρμάκων.
Δείτε κι αγοράστε τα προϊόντα βιολογικής λεβάντας online εδώ