Προκόπης Παυλόπουλος: Η Φιλοσοφική Σχολή είναι εστία Πολιτισμού και Παιδείας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 11Στην αδιάλειπτη προσφορά της οικογένειας Μαρτίνου στον πολιτισμό της χώρας μας, που συνεχίζει την παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της Αίθουσας Μαρτίνου του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Παυλόπουλος, υπενθύμισε ότι η παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών είναι εκείνη, η οποία στήριξε το νεότερο ελληνικό κράτος από τις αρχές του έως τώρα, σε δύσκολες στιγμές.

«Ήταν αυτή η νοοτροπία της δωρεάς η οποία βοήθησε την Ελλάδα, κάθε φορά που είχε δυσκολίες, να στηρίζεται στα πόδια της. Αδιάλειπτη η προσφορά σας, όπως είπα. Τούτη τη φορά στο πεδίο του πολιτισμού, σ’ ένα χώρο πολιτισμού, σε μια εστία πολιτισμού και παιδείας, όπως είναι η Φιλοσοφική Σχολή και όπως είναι, βεβαίως, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Μάλιστα, ευχήθηκε η προσφορά της οικογένειας Μαρτίνου να βρει μιμητές, σημειώνοντας ότι το δικό τους παράδειγμα «είναι ένα υπόδειγμα του πώς πρέπει να αισθάνεται ο Έλληνας, όταν είναι Έλληνας στην ψυχή του, πώς πρέπει να αισθάνεται ο Έλληνας όταν συμπεριφέρεται ως Πολίτης, με όλη την σημασία της λέξης».

Αναφερόμενος στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, υπογράμμισε, ότι αποτελεί ένα πραγματικό πολιτισμικό «κόσμημα» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της «παλαίφατης» Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόσθεσε ότι «αυτό το Μουσείο, σε αυτό το Τμήμα, αποκτά τέτοια διάσταση γιατί εκπέμπει όλο το πνεύμα και τον πολιτισμό, τον οποίο οφείλει να μεταλαμπαδεύει η Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Καταλήγοντας, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Εδώ χτυπάει η πολιτιστική “καρδιά” της Φιλοσοφικής Σχολής. Γι’ αυτό και αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία αυτή η μεγάλη δωρεά της οικογένειας Μαρτίνου. Δωρεά, η οποία αφορά όλα αυτά τα αντικείμενα -ίσως η μεγαλύτερη δωρεά Πολιτισμού που έχει γίνει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τα τελευταία χρόνια- όπως επίσης και τον τρόπο που εκτίθενται. Γιατί δεν είναι μόνο το ζήτημα του πώς δωρίζουμε κάτι, αλλά πώς διασφαλίζουμε να εκτίθενται εκείνα που δωρίζουμε με τρόπο ώστε να εκπληρώνουν την αποστολή τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ