Παρέμβαση του Πάνου Καμμένου με εκτενές άρθρο στην «εφημερίδα του Τραμπ», The Washington Times: «Ξανακανοντας την Ελλάδα μεγάλη».
Σημαντικές αποκαλύψεις από τον τέως Υπουργό Εθνικής Άμυνας, στην “ναυαρχίδα” των ρεπουμπλικάνων, για την Τουρκία και τις βρώμικες σχέσεις της με εχθρικές στις ΗΠΑ δυνάμεις.
Με ένα εκτενέστατο άρθρο στην εφημερίδα που στήριξε όσο καμία άλλη τον πρόεδρο Τραμπ, ο Πάνος Καμμένος αναλυει την στρατηγική της επόμενης ημέρας για την Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στις γεωπολιτικές εξελίξεις, την ηγεμονική θέση της Ελλάδας στην Μεσόγειο και την αναγκαιότητα συνέχισης των συμφωνιών και των στρατηγικών συμμαχιών που κατάφερε να συνάψει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ο Πάνος Καμμένος Τονίζει την σημασία που έχει για ολόκληρη την περιοχή η συμμαχία Ελλάδος – Ηνωμένων Πολιτειών. Η οποία επετεύχθη και ενδυναμώθηκε επί των ημερών του προέδρου Τραμπ και δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας, παρότι η Ελλάδα είναι ο στενότερος σύμμαχος των ΗΠΑ σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Συνεχίζει λέγοντας:
Έχοντας όμως και την κοινή αλγεινή εμπειρία της οικονομικής κρίσης η οποία μετά της ΗΠΑ χτύπησε και την Ελλάδα με ακόμα χειρότερο τρόπο, Η πολιτική που εκφράστηκε περίτρανα από το κεντρικό σύνθημα του προέδρου Τραμπ, και του προέδρου Ρήγκαν προγενέστερα, πρέπει να μετουσιωθεί και για την Ελλάδα: “Κάνοντας την Ελλάδα ξανά μεγάλη”. Αυτό μπορεί να μετουσιωθεί σε πράξη μόνο ενεργοποιώντας την γεωπολιτική κατάσταση και χρησιμοποιώντας την ως όπλο περνώντας την πετυχημένη πεπατημένη των ΗΠΑ και άλλων χωρών, Κάνοντας ότι είναι απαραίτητο ώστε να έχουμε “Πρώτα την Ελλάδα”.
Παρά την πρόσκαιρη κριτική, σήμερα η πολιτική του προέδρου Τραμπ δικαιώνεται και μπορεί να αποτελέσει μοντέλο για την Ελλάδα. Πολιτική με έμφαση στην ενεργειακή ανεξαρτησία, την μείωση των φόρων, τον εξορθολογισμό του Δημοσίου, την πάταξη της ανεργίας αλλά και της θηριώδους γραφειοκρατίας που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη.
Με αυτή την προσέγγιση, παραμένοντας φυσικά στο σκληρό πυρήνα της ευρωπαϊκής ένωσης με συνεχή προσπάθεια όμως για να επιστρέψει στις αρχές των ιδρυτών της, καταπολεμώντας όμως και εκεί τις γραφειοκρατικές δομές που δημιουργούν ανισότητα και εταίρους δύο ταχυτήτων.
Διότι η επιβολή της οικονομικής πολιτικής από τρίτους, πολιτική που υπηρετούσε την Γερμανία και όχι την Ελλάδα, οδήγησε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε βαθιά κρίση, έφερε ανεπανόρθωτο πλήγμα στους συνταξιούχους, στα εργασιακά, στο φορολογικό μας σύστημα και σε άλλους νευραλγικούς τομείς που επηρέασαν ευθέως και δυσμενώς την ζωή των Ελλήνων.
Ακόμα και σήμερα παρά την βελτίωση, η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων με ποσοστό που αγγίζει το 40%. Γεγονός που υποχρέωσε χιλιάδες νέους να εγκαταλείπουν την χώρα, μία πραγματική πνευματική αφαίμαξη που αφαίρεσε τα πιο λαμπρά μυαλά από το δυναμικό της πατρίδας.
Πρώτη προτεραιότητα όμως είναι η φορά κι εσύ της εδαφικής μας κυριαρχίας και της εθνικής μας ασφαλείας. Ο εθνικός εναέριος χώρος, τα θαλάσσια σύνορα μας, η ανατολική Μεσόγειος και το Αιγαίο βρίσκονται υπό συνεχή απειλή, κυρίως λόγω της παράνομης δραστηριότητας της Τουρκίας που παραβιάζει Την εθνική κυριαρχία της Κύπρου με γεωτρήσεις που πιθανότατα καθοδηγούνται από το Ιράν.
Η παράνομη μετανάστευση που δεν χτύπησε μόνο την οικονομία μας, αλλά εάν δεν ελεγχθεί απειλεί την ασφάλεια στους δρόμους μας.
Η ενεργειακή ανεξαρτησία μας, η Ελλάδα ως κόμβος ενεργειακός για ολόκληρη την Ευρώπη, όπως έγινε με το διαμετακομιστικό κέντρο φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, είναι στρατηγικές που πρέπει όμως να υλοποιηθούν προς όφελος των ελλήνων πολιτών.
Η Ελλάδα, Πρέπει να συνεχίσει να επιδιώκει στενότερες πολιτικές οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με χώρες όπως Ηνωμένες Πολιτείες. Σχέσεις όμως με αμοιβαίο όφελος και όχι ετεροβαρείς. Έχοντας 27ετή αδιάλειπτη παρουσία στο κοινοβούλιο, παρατηρώ ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δυστυχώς παραμένει σε μία ιδιότυπη παραλυση επιβάλλοντας δράση έξω από τα κατεστημένα.
Παραμένω όμως ενεργός και προβληματισμένος έλληνας πολίτης. Η υιέ ενέργειες και οι πράξεις του σήμερα θα επηρεάσουν καταλυτικά την εικόνα και την ταυτότητα της Ελλάδας αύριο, για τις επόμενες γενιές. Είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμήσουμε για να υπερασπιστούμε και να διατηρήσουμε την εθνική μας ταυτότητα και κληρονομιά. Και εγώ θα το κάνω αυτό παρέα με προοδευτικές φωνές από όλο τον κόσμο, υπηρετώντας τα εθνικά συμφέροντα σε ένα νέο, διεθνές κίνημα προάσπισης των εθνικών συμφερόντων.