Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μητροπόλεις -Παρίσι: Πώς και γιατί δημιουργήθηκε (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

paris
Ντοκιμαντέρ ταξιδιωτικού και ιστορικού περιεχομένου της ΕΡΤ. Μια σειρά γεγονότων που επαναπροσδιορίζουν το πώς βλέπουμε τις πόλεις γύρω μας.

Το Παρίσι, ή αλλιώς όπως είναι ευρέως γνωστό ως η “Πόλη του Φωτός”, αποτελεί την πρωτεύουσα της Γαλλίας αλλά και μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου, γι’ αυτό άλλωστε και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σε επισκεψιμότητα προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jHisKVyZ5p8&w=711&h=400]
Η Πόλη του Φωτός
Έχει μείνει στην ιστορία με αυτό το προσωνύμιο από το 1828, όπου και όλες οι κύριες λεωφόροι της, εφοδιάστηκαν με φανούς γκαζιού. Ο πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής του Παρισιού, ξεπερνάει τα 13.000.000, κάτι που την καθιστά ως μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης αλλά και του κόσμου. Πέρα από αυτό, αποτελεί πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας, αλλά και έδρα πολλών σπουδαίων διεθνών οργανισμών με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της UNESCO.
Αξιοθέατα στο Παρίσι
Όταν μιλάμε για το Παρίσι, μιλάμε για ιστορία, ιστορία που έχει αφήσει κληρονομιά σε όλους εμάς πολύ σημαντικά αξιοθέατα και μνημεία για να θαυμάζουμε. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων φυσικά ο Πύργος του Άιφελ, το οποίο μέχρι το 1930 ήταν η υψηλότερη κατασκευή του κόσμου και μέχρι σήμερα το διασημότερο σύμβολο της πόλης. Η κατασκευή είχε σκοπό να παραμείνει μόνο για την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης, όμως στέκεται ακόμα και σήμερα παρά τις διαμαρτυρίες από σύγχρονους καλλιτέχνες που φοβόταν ότι η κατασκευή δεν θα ταίριαζε με την αρχιτεκτονική του Παρισιού.
Επόμενη στάση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το Μουσείο του Λούβρου όπου αρχικά ήταν Βασιλικό παλάτι όμως σήμερα, είναι ένα από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου με περισσότερα από 35.000 εκθέματα στα οποία συγκαταλέγονται: η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης και η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
Επισκεφθείτε επίσης την Παναγία των Παρισίων, την Λεωφόρο Champs-Elysées, την πλατεία Charles de Gaulle, αλλά και πολλά ακόμη που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστα.
Βίντεο από: George Ioannidis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ