Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυτό δεν είναι ένα σύγχρονο θαύμα; (βίντεο, φωτογραφίες)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

shangai wonderland
Το 1ο υπόγειο ξενοδοχείο στον κόσμο άνοιξε στην Κίνα μέσα σε εγκαταλελειμμένο λατομείο. Μετά από σχεδόν 10 χρόνια κατασκευής, η Σαγκάη αποκάλυψε στο κοινό το ξενοδοχείο “earthscraper” που χτίστηκε κάθετα κατά μήκος του γκρεμού ενός υπόγειου, γεμάτου με νερό λατομείου.

Με κόστος 2 δισεκατομμύρια γιουάν (287,9 εκατομμύρια δολάρια) για να ολοκληρωθεί, το βάθους 88 μέτρων ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Songjiang.

Το Intercontinental Shanghai Wonderland, γνωστό και ως Sharmao Quarry Hotel, διαθέτει δωμάτια με θέα στα βράχια που επιτρέπουν στους επισκέπτες να κοιτάξουν στην άβυσσο.

Οι τιμές για τις σουίτες κυμαίνονται από 3.400 έως 3.800 γιουάν (489 δολάρια – 546 δολάρια) ανά διανυκτέρευση.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=c9UT1ora6iE&w=813&h=457]

Σύμφωνα με τον Βρετανό αρχιτέκτονα Martin Jochman ο οποίος σχεδίασε το ξενοδοχείο, «Είναι η πρώτη φορά που μετατρέπουμε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο κάτω από το έδαφος».

Ο Jochman είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua: “Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία που μου δίνει κάποιες πραγματικά ενδιαφέρουσες ιδέες για την αναμόρφωση της σχέσης μεταξύ πόλης και φύσης”.

Δύο από τους 18 ορόφους του ξενοδοχείου είναι υπερυψωμένοι, ενώ οι δύο χαμηλότεροι είναι εντελώς βυθισμένοι από μια λίμνη που καταλαμβάνει το υπόλοιπο του τεράστιου λατομείου.

shangai wonderland1

Το κτίριο των 336 δωματίων διαθέτει εστιατόριο και εγκαταστάσεις αθλητισμού και αναψυχής, όπως αναρρίχηση σε βράχο και bungee jumping. Ο Jochman, ο οποίος σχεδίασε επίσης το Burj Al Arab του Ντουμπάι, δήλωσε ότι το νέο ακίνητο σχεδιάστηκε για να συνδυάζεται με το φυσικό περιβάλλον του.

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου λένε ότι η εγκατάσταση είναι σε θέση να αντέξει σεισμό μεγέθους 9 Ρίχτερ.

shangai wonderland2

shangai wonderland3

shangai wonderland4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ