Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένα χρόνο μετά… Βρέθηκε το χαμένο αργεντίνικο υποβρύχιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

argentina submarine san juan
Φωτογραφία του 2014

Το υποβρύχιο ARA San Juan που εξαφανίστηκε στον Ατλαντικό πριν από ένα χρόνο με 44 άτομα πλήρωμα, εντοπίστηκε σε βάθος 800 μέτρων, επιβεβαίωσε ο στρατός της Αργεντινής.

Το ARA San Juan ανακαλύφθηκε από την Ocean Infinity, μια αμερικανική εταιρεία που προσέλαβε ο στρατός της Αργεντινής για να ηγηθεί την προσπάθεια αναζήτησης. Το σκάφος της εταιρείας, Seabed Constructor, “αναγνώρισε θετικά” το αγνοούμενο υποβρύχιο σε βάθος 800 μέτρων, επιβεβαίωσε το Ναυτικό της Αργεντινής με tweet το πρωί του Σαββάτου.

Το υποβρύχιο βρέθηκε “κατεστραμμένο”, δήλωσε αργότερα το υπουργείο Αμύνης της Αργεντινής σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι το σκάφος βρίσκεται στην πραγματικότητα 907 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού. Είπε επίσης ότι δεν μπορεί ούτε να “επιβεβαιώσει ούτε να αρνηθεί” εκείνη την στιγμή, αν το υποβρύχιο θα μπορούσε να ανακτηθεί.

Προηγουμένως, το ναυτικό δήλωσε ότι το Seabed Constructor ανίχνευσε αυτό που είπε ότι ήταν “ένα σημείο ενδιαφέροντος”. Το αντικείμενο είχε μήκος περίπου 60 μέτρα και το σχήμα του έμοιαζε με κύτος υποβρυχίου.

Τώρα, με το υποβρύχιο να βρίσκεται τόσο βαθιά στο βυθό, ίσως είναι σχεδόν αδύνατο να μάθουμε τι του συνέβη . Το ναυτικό της Αργεντινής θα προσπαθήσει να διαπιστώσει εάν το San Juan μπορεί να ανυψωθεί από το τωρινό του σημείο.

Πριν από ένα χρόνο, το ARA San Juan εξαφανίστηκε στον Ατλαντικό με 44 μέλη πλήρωμα, την ώρα που βρισκόταν σε αποστολή ρουτίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ