Πόσο καλά ακούς; Κάνε το τεστ για να το διαπιστώσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ear
Όσο μεγαλώνουμε, η ακοή μας σταδιακά φθίνει, με αποτέλεσμα τα αφτιά μας να μην μπορούν να «πιάνουν» ακραίες συχνότητες ήχου. Και, δυστυχώς, σε αντίθεση με άλλα όργανα, όπως το συκώτι ή το δέρμα, το έσω ους δεν έχει την ικανότητα να αναγεννιέται.

Το αφτί μας διαθέτει χιλιάδες μικροσκοπικά νευρικά κύτταρα, που ονομάζονται τριχωτά κύτταρα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τον εντοπισμό ήχων διαφόρων συχνοτήτων και την αποστολή σχετικών σημάτων στον εγκέφαλο προκειμένου να τα επεξεργαστεί. Όσο όμως περνούν τα χρόνια, η επαναλαμβανόμενη έκθεση στον θόρυβο και σε δυνατούς ήχους οδηγεί σε βλάβη ή εκφύλιση των τριχωτών κυττάρων.
Τα τριχωτά κύτταρα που έρχονται πρώτα σε επαφή με τα ηχητικά κύματα, επομένως καταπονούνται περισσότερο και εκφυλίζονται νωρίτερα, είναι αυτά που εντοπίζουν τις υψηλές συχνότητες. Αυτός είναι και ο λόγος που όσο μεγαλώνουμε, αδυνατούμε να εντοπίσουμε κυρίως αυτές τις συχνότητες.
Ποιος ακούει τι
Ήχους συχνότητας 8.000 Hertz μπορούν να ακούσουν άνθρωποι κάθε ηλικίας, που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.
Ήχους συχνότητας 12.000 Hertz μπορούν να ακούσουν όσοι είναι κάτω των 50 ετών, 15.000 Hertz όσοι είναι κάτω των 40, 16.000 Hertz οι κάτω των 30 και ήχους συχνότητας 17.000-18.000 Hertz οι κάτω των 24 ετών. Ήχους υψηλής συχνότητας 19.000 Hertz καταφέρνουν να ακούσουν συνήθως μόνο οι νέοι κάτω των 20 ετών.
Κάνε το τεστ για να διαπιστώσεις πόσο… νεανικά είναι τα αφτιά σου:
.
https://youtu.be/VxcbppCX6Rk
[bimag.gr]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ