ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΓΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. ΤΙΣ ΦΥΛΑΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ ΤΟ ΕΤΟΣ 1902 ΕΩΣ ΤΟ 1908 ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ< ΚΗΡΥΛΟΣ> ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΠΟΝΤΡΕΜΟΝΤΙ , ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΡΕΙΝΑΧ.
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΑΥΛΕΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ .
Στις φωτογραφίες θα δείτε πολλά στοιχεία Ελληνικά, όπως είναι το σύμβολο της Τύχης ο κόκορας, Αλεξανδρινό θέμα του Β’ αιώνα, τα σύμβολα της Εστίας, της Σφίγγας, και του φιδιού που βρίσκονται μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο. Το περιστύλιο του αίθριου έχει δώδεκα Δωρικούς κίονες από μάρμαρο. Ο ανδρώνας με τις ορθομαρμαρώσεις και στο βάθος του το αμφίθυρον και το τρίκλινον, στο δάπεδό του ανδρώνα αναπαράσταση με θέμα την πάλη του Θησέα με τον Μινώταυρο. Το υπνοδωμάτιο γυναικός με λευκά μάρμαρα κίονες και με θέμα όρνιθες. Το υπνοδωμάτιο ανδρών με κολόνες από κόκκινο μάρμαρο όπου τα φατνώματα στην οροφή δημιουργούν περιβάλλον θαλπωρής στον χώρο. Το καθιστικό των υπνοδωματίων ονομάζεται Τριπτόλεμος και το όνομά του οφείλεται στο θέμα του δαπέδου. Η μονόλιθος μαρμάρινη μπανιέρα που στηρίζεται σε πόδια λεόντων και έχει σκαλιστό διάκοσμο περιμετρικά στους ιστάμενους τοίχους με θέμα Έρωτες ιπτάμενους. Σε ένα δωμάτιο της οικίας υπάρχουν αναπαραστάσεις με θέμα Σάτυρους. Στην οροφή του τρίκλινου υπάρχει Αρχαιοελληνικός διάκοσμος. Το άνω διάζωμα της βιβλιοθήκης τα φατνώματα της οροφής είναι εντυπωσιακά. Οι Πολυέλαιοι όλης της οικίας είναι εμπνευσμένοι από τα υπάρχοντα στην Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως.
Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες.