Μετανάστευση: Αρκεί το νομικό πλαίσιο να εγγυηθεί ανθρώπινα δικαιώματα και ασφάλεια;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

HRW

Το θέμα με το οποίο ασχολείται ο Αντίλογος είναι μεγάλο και ευαίσθητο. Έχουμε γράψει στο παρελθόν ότι δολίως καταστρατηγείται το νομικό πλαίσιο για τη μετανάστευση, όχι βεβαίως για την “προστασία της Εθνικής ακεραιότητας” αλλά για να μπορούν οι δουλέμποροι να έχουν άφθονη σάρκα χωρίς δικαιώματα για το εμπόριο φρίκης τους.
Έχουμε αποκαλύψει τις αθλιότητες του ΥΠΕΣ για τα ανάλογα κονδύλια που μοιράζονται αφειδώς σε ΜΚΟ εντός συνόρων, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΕ τα δίνει για την προετοιμασία των μεταναστών / προσφύγων στις χώρες καταγωγής τους ώστε να έχουν την απαιτούμενη εκπαίδευση στα ήθη και ιδιαιτερότητες της Ελλάδας πριν έλθουν σε αυτή. Οπωσδήποτε δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που να νιώθει περήφανος από τις συνθήκες στα κέντρα υποδοχής. Όμως είναι πραγματικά περίεργο, πως κάποιοι που αυτοπροσδιορίζονται “προστάτες των μεταναστών”, προτιμούσαν το αίσχος του Εφετείου και το διαιώνιζαν. Μήπως λοιπόν πρωτίστως οι δουλέμποροι θέλουν ανθρώπους – έρμαια σε κάθε μορφής απασχόλησης; Ακολουθεί το άρθρο του “Αντίλογου”:

Ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο γράφων δεν είναι βέβαιος αν έπρεπε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα.
Όχι γιατί δεν έχει άποψη να καταθέσει αλλά είναι τόσο λεπτό θέμα που ακόμα και μία κακογραμμένη πρόταση μπορεί να αλλάξει το νόημα του συνόλου του κειμένου.

Αφού όμως άρχισα ας θέσω ορισμένους προβληματισμούς.
Κατηγορείται η χώρα μας ευθέως από πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις (αλλά και συγκεκαλυμμένα από πολλές κυβερνήσεις)  γιατί νε προχωρά σε παροχή πολιτικού ασύλου στους λαθρομετανάστες.
ΠΗΓΗ: www.hrw.org

Άδικες η δίκαιες , αυτές οι κατηγορίες είναι καλό να εξετασθούν και να συζητηθούν  ψύχραιμα  και διεξοδικά .


Αυτή η διεργασία δεν πρέπει να αφορά  μόνο την εκάστοτε κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, αλλά είναι απαραίτητη η συμμετοχή της κοινωνίας .
Από αυτή η  συζήτηση πρέπει να ληφθούν ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ αποφάσεις για όλες τις επόμενες κυβερνήσεις.

Θέτω ορισμένα ερωτήματα που με απασχολούν και πιστεύω ότι απασχολούν όλο και περισσότερους Έλληνες Πολίτες.
Το κυριότερο ερώτημα που τίθεται και πρέπει να απαντηθεί  από τους Έλληνες ,  είναι :
 
 
 

1)Τι ποσοστό μεταναστών είναι ικανή η χώρα μας να απορροφήσει χωρίς να διαταραχθεί το status quo της Ελληνικής κοινωνίας.

Στα περισσότερα μέρη που δεν είναι χώρες μεταναστών (Π.Χ Καναδάς) υπάρχουν πλαφόν ανά χώρα καταγωγής του μετανάστη (προσοχή ΟΧΙ του λαθρομετανάστη ο οποίος απελαύνεται ΑΜΕΣΑ….) .
Αυτό είναι και λογικό και πρακτικό διότι οι πολυπολιτισμικές χώρες βασίζονται στην χωρίς τριβές συνεργασία όλων των φυλών πράγμα που απαιτεί διατήρηση των αναλογιών και όχι ανατροπή τους.

Η χώρα μας δέν πρέπει να πάρει κάποια ανάλογη απόφαση;;;

Chador

Αμέσως επόμενο ερώτημα είναι :
2)Σε ποιες περιοχές της χώρας είναι δυνατόν να εγκατασταθούν αυτοί οι μετανάστες που μπορεί να απορροφήσει η χώρα μας .

Καλώς η κακώς η χώρα μας δεν συνορεύει με την Ελβετία και το Λουξεμβούργο, ήδη σε ορισμένους νομούς της χώρας μας ήδη βαίνει προς ανατροπή η σχέση Ελλήνων/ Αλλοδαπών .
Η χώρα μας δέν πρέπει να ορίζει που επιθυμεί να μεταβούν προς μόνιμη κατοικία;;;

Ένα τρίτο ερώτημα είναι :

3) Αν θα παραμείνει η Ελλάδα Χριστιανική χώρα.

Οι περισσότεροι λαθρομετανάστες που μπαίνουν στην χώρα μας είναι μουσουλμάνοι, αν αληθεύουν τα στοιχεία ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν 700.000 μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες και αν συνυπολογίσουμε τους Έλληνες μουσουλμάνους το θρήσκευμα ,  η σχέση Χριστιανών/Μουσουλμάνων πλησιάζει (αν δεν έχει ήδη πέσει πιο χαμηλά ) το 85/15 στο σύνολο της χώρας.

Είναι προφανές ότι  σχέση αυτή δεν ισχύει σε ορισμένους νομούς της χώρας όπου οι μουσουλμάνοι υπερτερούν των χριστιανών…


Αυτό δημιουργεί ένα ακόμα παράγωγο πρόβλημα (σε συνδυασμό με το 2).
Αν κινούνται ελευθέρα οι λαθρομετανάστες και επικεντρωθούν σε συγκεκριμένους νομούς δημιουργώντας «θύλακες ισλαμικής καθαρότητας» τι μελλοντικά προβλήματα πιθανόν να αντιμετωπίσει η χώρα;;;

4) Πόσο διατεθειμένη η Ελληνική κοινωνία να αποδεχθεί την διαφορετικότητα;;;


Bourka3
















5) Πόσο είναι έτοιμη η φοιτητική κοινότητα να μεταλλαχθεί κάπως έτσι;;;
 
Μήπως αντί τραπεζάκια πολιτικών κομμάτων δούμε αυτά στα Ελληνικά πανεπιστήμια…

Foithtria Islam





















6) Πόσο είναι έτοιμη η Ελληνική Κοινότητα να δεχθεί τον νόμο της SHARIA;;;
 
 
 

Είναι θέμα χρόνου οι ανάλογες (στην φώτο από την Ολλανδία) διαδηλώσεις που στην θέση NETHERLANDS θα γράφει GREECE
Protestorsholdplacards

O γράφων σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί τον εαυτό του ξενοφοβικό ή βαθιά θρησκευόμενο , όπως είπα και στην αρχή προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να γίνει μία ανάρτησή αυτού του είδους.
Δεν είναι όμως δυνατόν να κατηγορείτε η χώρα (και κατ΄ επέκταση οι Έλληνες) από διάφορους που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για μας αλλά μόνο για το……Έργο τους και η χώρα (οι πολιτικοί κυρίως) να σφυρίζει αδιάφορα.
Το πρόβλημα είναι ΕΔΩ και πρέπει να λυθεί ΤΩΡΑ .
Οποιαδήποτε καθυστέρηση βαίνει εις βάρος των συμφερόντων της χώρας και τον πολιτών της.
Ευελπιστώ αυτό εδώ το άρθρο να γίνει εφαλτήριο ενός δημιουργικού προβληματισμού μέσω των σχολίων σας.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ