…Που βέβαια δεν θα τη δούμε ποτέ στα έγκριτα και αξιόπιστα ΜΜΕ.
Τι είδηση άλλωστε θα μπορούσε να αποτελεί ένας οργανισμός στον οποίο συνεργάζονται αρμονικά Ρωσία και Γεωργία; Αρμενία, Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν; Σερβία και Αλβανία; Και μάλιστα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Αυτό ακριβώς είναι ο ΟΣΕΠ*.
Το εντυπωσιακό στην συγκεκριμένη προσπάθεια είναι η αμεσότητα με την οποία οι χώρες συναποφασίζουν και υλοποιούν σχέδια τεράστιας σημασίας όπως ο οδικός άξονας Θεσπρωτίας – Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) που ξεπερνά τα 7,000 χιλιόμετρα. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι υποθήκη ειρήνης, ανεξάρτητης ανάπτυξης και αποτελεσματικότητας μπορούν να θέσουν τα γειτονικά κράτη μακρυά από προστάτες κάθε είδους. Άλλωστε ο Εύξεινος Πόντος έχει σαν παρακαταθήκη την μακραίωνη Ελληνική παρουσία με τις ενεργές εστίες αλλά και το άδοξα τερματισμένο μοντέλο ανάπτυξης λόγω της Ποντιακής Γενοκτονίας αλλά και τους διωγμούς των Αρμενίων και άλλων λαών που σηματοδότησαν μια μακρά περίοδο παρακμής.
Με την καθοριστική συμβολή ενός Έλληνα, του Ηλία Καλλιώρα (βουλευτή Φθιώτιδας) ο ΟΣΕΠ απέκτησε και τον απαραίτητο δίαυλο με τη Δύση. Μετά από προσπάθεια του Καλλιώρα, ο ΟΣΕΠ πλέον έχει θεσμική σχέση με την ΕΕ και ειδικά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το μοντέλο αυτό απαίτησε και πέτυχε ο βουλευτής με το απλό σκεπτικό ότι εντέλει μόνο οι κοινοβουλευτικές συνεργασίες μπορεί να αποδώσουν άμεσα αποτελέσματα. Η συνταγή είναι ιδιαίτερα πετυχημένη αν κρίνουμε από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, αλλά και μια πρακτική εφαρμογή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε παραγωγικό επίπεδο που φαίνεται ότι έχουμε λησμονήσει μέσα από τα κομματικά γυαλιά της σκοπιμότητας.
Για το λόγο αυτό ο Ηλίας Καλλιώρας τιμήθηκε και από τις 12 χώρες του οργανισμού, «Για τις καρποφόρες δραστηριότητες και τη σημαντική προσωπική συνεισφορά στην προώθηση της Διακοινοβουλευτικής Συνεργασίας στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου», εξελέγη και αντιπρόεδρος.
Μιά μεγάλη προσφορά και μια μεγάλη διάκριση που σίγουρα ΔΕΝ θα δούμε στα ΜΜΕ της αληθείας. Άλλωστε η Εργατικότητα δεν έχει την ίδια θέαση με το “φούμαρο”, όπως επίσης δεν αφήνει και “λίπος” για να μπορούν να λαδωθούν κάποια “γρανάζια”.
*(Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία)