Νέα μόδα έχουν εφεύρει οι κακοποιοί για να εντοπίζουν τα υποψήφια προς ληστεία σπίτια.
Μέχρι τώρα ξέραμε για πρώην εργαζόμενους μετανάστες οι οποίοι επέστρεφαν δύο και τρεις μήνες μετά που έφευγαν από κάποια δουλειά, με σκοπό να ληστέψουν το πρώην αφεντικό τους, έχοντας ως πλεονέκτημα το γεγονός ότι γνώριζαν πολύ καλά τις συνήθειες και τα κατατόπια στην οικία ή στην επιχείρηση
του πρώην αφεντικού τους.
Άλλες πάλι φορές ακούμε για πρώην οικιακές βοηθούς νοσοκόμες αλβανίδες στην πλειοψηφία τους οι οποίες έδιναν πληροφορίες σε συμπατριώτες τους σχετικές με την οικονομική κατάσταση και τις συνήθειες των σπιτιών που δουλεύουν.
Τώρα προέκυψαν και οι ντιλίβερη σε διάφορα σουβλατζίδικα και πιτσαρίες, οι οποίοι συνέλεγαν πληροφορίες από τα σπίτια όπου τους έστελναν για να παραδώσουν το φαγητό και αν έβλεπαν ότι το σπίτι είναι προσβάσιμο ή αν φαινόταν ότι έχει ο σπιτονοικοκύρης καλή οικονομική κατάσταση, στην συνέχεια έδιναν αυτές τις πληροφορίες σε σπείρες τους οι οποίοι φρόντιζαν να αδειάσουν το σπίτι.
Όπως φαίνεται τουλάχιστον δεκαπέντε είκοσι σπίτια σε Κορυδαλλό και Γλυφάδα που έχουν παραβιαστεί τους τελευταίους μήνες έχουν ως κοινό σημείο το γεγονός ότι συνήθιζαν να παραγγέλνουν φαγητό από μαγαζιά που έχουν και Αλβανούς ντιλίβερη.
Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι μόνο οι Αλβανοί ντιλίβερη εξασκούνται και στο επάγγελμα της ληστείας στον ελεύθερο τους χρόνο, πάντως είναι καλύτερα να κατεβαίνει κάποιος κάτω στο πεζοδρόμιο και να παίρνει την πίτσα του, από το να βάζει στο σπίτι του τον κάθε άγνωστο ντιλίβερη, ο οποίος μπορεί να είναι και συνεργάτης σε καμιά συμμορία.
Η ίδια η αστυνομία στην επίσημη ιστοσελίδα της προτρέπει τους πολίτες, να αποφεύγουν το άνοιγμα της πόρτας εισόδου του σπιτιού τους ή και την εξώπορτα, χωρίς την επιβεβαίωση της πλήρους ταυτότητας του προσώπου που θέλει να εισέλθει στο σπίτι.
Καλό είναι να ξέρουμε την ποιότητα του φαγητού που παραγγέλνομε από έξω, όμως καλό είναι και να ξέρουμε και ποιός είναι αυτός που μας το φέρνει στο σπίτι.
Πολίτης.