ΕΠΙΚΑΙΡΟ: ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

ΙΤΑΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ: Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ… ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΩΝ….

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΣΥΛΗΣΑΤΕ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΤΕ, ΤΗΝ ΑΛΩΣΑΤΕ ΤΟ 1453, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ….
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ… ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΤΕ, ΑΠΟ ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ….

(Ελληνικός Τύπος.)
Σε δήλωσή του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι οι ΗΠΑ, προτρέπουν την κυβέρνηση της Τουρκίας «να συνεχίσει να διατηρεί την Αγία Σοφία ως μουσείο, ως παράδειγμα της δέσμευσής της να σέβεται τις θρησκευτικές παραδόσεις και τη διαφορετική ιστορία που συνέβαλε στην Τουρκική Δημοκρατία και να διασφαλίσει ότι παραμένει προσβάσιμη από όλους».

Secretary Pompeo
@SecPompeo
We urge the Government of Turkey to continue to maintain the
Hagia Sophia as a museum, as an exemplar of its commitment
to respect Turkey’s diverse faith traditions and history, and to
ensure it remains accessible to all.

Δεν άργησε να απαντήσει η Τουρκία στην παρέμβαση για το ζήτημα της Αγίας Σοφίαςπου έκανε νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο οποίος κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει το υπάρχον καθεστώς της ως μουσείο και και να μην τη μετατρέψει σε τέμενος.
Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Νουμάν Κουρτουλμούς, με ανάρτησή του στο Twitter, απάντησε στον Αμερικανό υπουργό λέγοντας:
«Η αρμοδιότητα να αποφασίζει για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας, το οποίο είναι ένα θέμα που αφορά στην ανεξαρτησία της Τουρκίας, ανήκει αποκλειστικά στην Τουρκία. Δεν χρειαζόμαστε συμβουλές και υποδείξεις από το εξωτερικό».

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΠΛΑΣΤΟΙ ΑΤΙΤΛΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΕ ΛΕΗΛΑΤΗΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΗ.

Ο Υπουργός της Τουρκίας Τσαβούσογλου «δικαιούται» σαν γνήσιος απόγονος του ολετήρα, λαφυραγωγού, πλιατσικολόγου, ληστή, άρπαγα, καταπατητή Μωάμεθ του Πορθητή, να ομιλεί, με βάση το «δίκαιο» της βάρβαρης Τουρκίας, περί ιδιοκτησίας καταπατημένων και κατακτηθέντων δια της βίας εδάφη, αιθέρες, θάλασσες και ιερά μνημεία ξένων χωρών….. και να επικαλείται ότι κατέχει τίτλους εικονικούς ιδιοκτησίας που τους παρεχώρησε ο ολετήρας Μωάμεθ….

Η ανάδειξη της Αγίας Σοφίας ως Παγκόσμιου Μνημείου περιλαμβάνεται στις ιστορικές ζώνες της Κωνσταντινούπολης που έχουν εγγραφεί στον «κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς» το 1985.
Η αλλαγή της χρήσης του μνημείου, που λειτουργεί ως μουσείο από το 1935, δεν συνάδει με τα κριτήρια της κήρυξης, προσβάλλει την έννοια Παγκόσμιο Μνημείο, αλλοιώνει την αυθεντικότητά του ως προς στις άυλες αξίες, τη χρήση και τη λειτουργία του.

Συγκεκριμένα, πηγή της UNESCO μιλώντας στο Sputnik ανέφερε ότι μια τέτοια απόφαση περί μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί θα πρέπει πρώτα να υποβληθεί στην αρμόδια επιτροπή της UNESCO και να εγκριθεί, για να προχωρήσει.
«Όλες οι αποφάσεις σχετικά με την εφαρμογή της Σύμβασης για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς λαμβάνονται από την Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς», είπε. «Εφόσον μία χώρα έχει υπογράψει τη σύμβαση και θέλει να αλλάξει καταχρηστικά το όνομα ή την χρήση ενός μνημείου, θα πρεπει να υποβάλει την πρότασή της προς έγκριση στην επιτροπή».

Σε καταπατημένα κατακτημένα ΕΛΛΗΝΙΚΑ εδάφη ζείτε βάρβαροι κατακτητές….Δεν χορταίνουν το εγκληματικό αδηφάγο σας στόμα λωποδύτες άρπαγες και επιζητείτε επίδοξοι ολετήρες του Ελληνισμού, αλλά και του Παγκόσμιου Πολιτισμού ( Που δυστυχώς δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία περί Πολιτισμού), να αλώσετε και μολύνετε μνημεία, να κατακτήσετε εδάφη, αιθέρες και θάλασσες ξένων κρατών….., για να αποκτήσετε και άλλους αιματόβρεκτους επίπλαστους άτιτλους τίτλους ιδιοκτησίας έκδοσης της πλαστογράφου ιστορικών εγγράφων και ιστορίας Τουρκίας….. η οποία αυθαίρετα παρουσιάζει τουρκικούς τίτλους επί κλεμμένων ξένων περιουσιών …που με την βία απέκτησε……. Καλά δεν αισχύνεσθε; Η διεθνής Κοινή Γνώμη με απέχθεια σας κοιτά……

Το αιματοποτισμένο αυτό χώμα, κάποια στιγμή θα σας ρουφήξει και σε κάποιο λάκκο από τις μυριάδες, που σκάψατε βάρβαροι θα πέσετε και θα σας πνίξει…..

Να *επιστρέψετε στις στέππες της βαθύτερης βάρβαρης Ανατολής, όπου ζούσατε σε σπηλιές και σε δέντρα, και επικοινωνούσατε με νοήματα και άναρθρες κραυγές, ως και η σημερινή σας γλώσσα καταμαρτυρεί, όταν οι Έλληνες στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο, στην Μ. Ασία ήταν γηγενείς κάτοικοι, με Πολιτισμό, Ιστορία, Φιλοσοφία….

*Βέβαια, αμφίβολο είναι ότι οι γηγενείς κάτοικοι, που ζουν σήμερα στην πρώην γενέτειρα σας, θα σας δεχθούν λόγω της από γένεσης σας έμφυτης βαρβαρότητας και εγκληματικότητας……
Ναι, βάρβαρα ζούσατε, όπως και η πιο κάτω ιστορική περιγραφή αναφέρει….. χωρίς ίχνος Πολιτισμού και Ιστορίας…..«Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάς έχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις, ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν».

Τέλος, αν μπορεί να υπάρξει τέλος περί εγκληματικής ανά τους αιώνες Τουρκίας……

ΕΣΕΙΣ δόλιοι σύμμαχοι, είστε όλοι συνυπεύθυνοι και συναυτουργοί, στα απεχθή εγκλήματα, ασυδοσία και παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους της εγκληματικής Τουρκίας! Είστε συναυτουργοί, για ότι συνέβη, συμβαίνει και θα συμβεί…

Ιδού τι δήλωναν συμπατριώτες σας ηγέτες και διαπρεπείς σοφοί άνθρωποι….. μερικά ενδεικτικά από τα εκατοντάδες δυσμενή σχόλια περί Τουρκίας……

-Οι Τούρκοι είναι προτιμότερο να εξοντωθούν, παρά να κατακτηθούν…την εξόντωση τους προτιμούσε ο Ναπολέων….

-Δεν υπάρχει σημαία τόσο μεγάλη για να καλύψει την ντροπή το να σκοτώνεις αθώους ανθρώπους…HowardZinn.

-Αυτή η χώρα πέρασε από την βαρβαρότητα στην παρακμή χωρίς ποτέ να γνωρίσει τον πολιτισμό …Τσώρτσιλ…..

-«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876

-«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».
Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)

-«Για την τουρκική λογική το σπαθί αποτελεί το πιο σίγουρο μέσον επίλυσης των προβλημάτων».
Ντομινίκ Ντυφούρ ντε Πραντ, Γάλλος διπλωμάτης (Dominique Dufour De Pradt 1759-1837)

-Τούρκοι διαβήκαν. Χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα. Β. Ουγκώ.

-Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού.
Μαρτίνος Λούθηρος, 1483-1546, Γερμανός θεολόγος, Μεταρρυθμιστής

-Η Τουρκία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης.
Τσάρος Νικόλαος Α’, 1796-1855, Ρώσος ηγεμόνας
(σε συνομιλία του το 1844 με τον Δούκα Ουέλλιγκτον)

-Ο πολιτισμός τελειώνει όταν δραπετεύουν απ’ αυτόν οι βάρβαροι.
Καρλ Κράους, 1874-1936, Αυστριακός συγγραφέας

-Η Ασία μας καταπίνει. Όπου και αν κοιτάξεις, Ταρτάρικες φάτσες.
Τόμας Μαν, 1875-1955, Γερμανός συγγραφέας [Νόμπελ 1929]

-Όποτε μαθαίνουμε για μια γενοκτονία στη Μικρά Ασία, όλοι υποθέτουν ότι έγινε μετά από διαταγές του ενός ή του άλλου. Κανένας δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι απλά μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που κάπου-κάπου τους αρέσει να σκοτώνουν τους γείτονές τους.
Hector Hugh Munro (Saki), 1870-1916, Βρετανός διηγηματογράφος

ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ…..

ΝΕΟ ΕΥ…ΘΥΜΟ…ΓΡΑΦΗΜΑ

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s