Από τα… F-35 κρατάει ο Ερντογάν τον Τραμπ

Το Πεντάγωνο εξαρτάται από την Τουρκία για ανταλλακτικά των μαχητικών F-35 έως το 2022, όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους της άμυνας.

Οι Τούρκοι εργολάβοι άμυνας θα συνεχίσουν να παράγουν βασικά εξαρτήματα των F-35, – από την κεντρική άτρακτο έως 139 μέρη του συστήματος πρόωσης κινητήρα – έως το 2022, λένε αξιωματούχοι της αμερικανικής άμυνας.

Είναι η πρώτη δημόσια επιβεβαίωση του Υπουργείου Άμυνας ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει μαλακώσει τη δέσμευσή της να εκδιώξει την Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών, για την αγορά των ρωσικών S-400.

Παρόλο που η Τουρκία εξακολουθεί να απαγορεύεται να αγοράσει το αεροπλάνο που κατασκευάστηκε από την Lockheed Martin Corp., ο υπολοχαγός Mike Andrews, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι ελήφθη απόφαση στα τέλη του περασμένου έτους «να τιμήσει η αμερικανική κυβέρνηση τις υπάρχουσες ρυθμίσεις συμβολαίου και να αποδεχτεί την παράδοση ανταλλακτικών που ήταν ήδη σε σύμβαση».

Εναλλακτικές πηγές «έχουν εντοπιστεί για όλα τα τουρκικής κατασκευής εξαρτήματα και θα χρησιμοποιηθούν καθώς τα τουρκικά συμβόλαια λήγουν και το υλικό παραδίδεται», δήλωσε ο Andrews.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Από τα… F-35 κρατάει ο Ερντογάν τον Τραμπ”

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s