Έπαινοι ΗΠΑ σε Ελλάδα με αφορμή την έναρξη του Στρατηγικού Διαλόγου των δύο χωρών.Η αναβάθμιση της Ελλάδας είναι γεγονός!

ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ.jpg

Ανώτατος αξιωματούχος του Αμερικανικού ΥΠΕΞ επαίνει την Ελλάδα και την καθιστά στενή σύμμαχο για τον ρόλο της ως παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας σε Μεσόγειο και Βαλκάνια.

Αναλυτικά ο αξιωματούχος των ΗΠΑ σημείωσε το πόσο σημαντικός είναι ο στρατηγικός διάλογος των δύο χωρών που ξεκινά στην Ουάσιγκτον για την περαιτέρω ανβάθμιση της συνεργασίας. Ένας διάλογος που δεν θα είναι απλά σε θεωρητική βάση, αλλά θα υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις, καθώς στηρίζεται σε μια σειρά από συνεργασίες που προηγήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα μεταξύ της αμερικάνικής και της ελληνικής πλευράς.

Ακολούθως, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι στενή σύμμαχος των ΗΠΑ που έχει αυτοτελή στρατηγική αξία και μπορεί να επιτελέσει εποικοδομητικά και με κύρος τον περιφερειακό της ρόλο. Χαρακτηριστικό του πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα για τις ΗΠΑ, ο αξιωματούχος αναφέρει: «Δεν βάζουμε την Ελλάδα σε δεύτερη κατηγορία. Όσον αφορά εμάς, η Ελλάδα είναι το «Plan A». Και βρίσκεται σε αυτή τη θέση με τη δική της αξία», αναδεικνύοντας ουσιαστικά τον κυριάρχο ρόλο της χώρας μας, αλλά και την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα σε σύγκριση με την Τουρκία.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα άφησε οριστικά πίσω την οικονομική κρίση και είναι έτοιμη να επιστρέψει στον περιφερειακό ρόλο που της αρμόζει. «Αν κανείς είχε οποιαδήποτε αμφιβολία για την ετοιμότητα της Ελλάδας να επανέλθει πίσω στον αρμόζοντα ρόλο της, αυτή άρθηκε όταν πρώτον η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα οικονομικής σταθεροποίησης, το επίσημο πρόγραμμα, και προσδοκούμε η Ελλάδα να συνεχίσει να ενισχύεται οικονομικά και θα συνεισφέρουμε σε αυτό στον βαθμό που μπορούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο αξιωματούχους του Στειτ Ντιπαρτμεντ έξηρε τη στρατηγική θέση της Ελλάδας αλλά και τα τριμερή και πολυμερή σχήματα που αναπτύσσει με τη Κύπρο και άλλες χώρες της περιοχής. Εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει κυριάρχο ρόλο τόσο στην ενεργειακή ασφάλεια , όσο και τη διασφάλιση της σταθερότητας και αμυντικής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Τέλος, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη χώρα μας, την αμμέριστη στήριξη των ΗΠΑ για επενδύσεις στην Ελλάδα και την οικοδόμηση των σχέσεων εκείνων που ξεκίνησαν από τη ΔΕΘ και θα καταστήσουν την Ελλάδα ακόμα περισσότερο ελκυστική για επενδύσεις.

3 σκέψεις σχετικά με το “Έπαινοι ΗΠΑ σε Ελλάδα με αφορμή την έναρξη του Στρατηγικού Διαλόγου των δύο χωρών.Η αναβάθμιση της Ελλάδας είναι γεγονός!”

 1. Κατακόρυφη αναβάθμιση των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων χάρη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ !!

  Θυμόμαστε όλοι που η Ελλάδα στα χρόνια της συμμορίας ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ που ήταν κλωτσοσκούφι και η τελευταία τρύπα του ζουρνά στις σχέσεις μας με σημαντικές χώρες όπως η Αμερική….

  Εδώ οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και την εξαιρετική δουλειά που έκανε και ο Κοτζιάς.

  Ας επιλέξουμε επιτέλους τι ακριβώς θέλουμε και που ακριβώς θέλουμενα πάμε….

  Με Κούληδες γελαδοφώφες με μίζες διαφθορά ρουσφέτια ημέτερους εγχώρια διαπλοκή κομιστές και με όλα τα πιράνχας και τις βδέλλες του χθες ή μια πατριωτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με έμφαση στο κοινωνικό κράτος με κοινωνική δικαιοσύνη και με ρόλο και λόγο στην περιοχή μας ?

  Με Κούληδες και γελαδοφώφες που είναι πιασμένη από την εγχώρια διαπλοκή που την υπηρετούν σαν τα πιστά σκυλιά ή με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που απέδειξε πως δεν την έχει στο χέρι η εγχώρια διαπλοκή ακόμα και με τις άδειες των καναλιών ?

  Με Κούληδες και γελαδοφώφες ανδρείκελα των δανειστών και των εταιριών που τους έδιναν μίζες Siemens Novardis εξοπλιστικά προγράμματα κτλ.κτλ ή με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που πάλεψε και παλεύει για ένα καλύτερο αύριο ?

  Η επιλογή βρίσκεται στα χέρια σας

  Μόνο να θυμάστε πάντα

  Ότι βάζεις στο πιάτο σου αυτό έρχεται στο κουτάλι σου.

  Μου αρέσει!

 2. Με τέτοια αναβάθμιση στις σχέσεις Ελλάδας και Αμερικής θεωρώ πολύ πιθανό πέρα από κάποια δεδομένα ανταλλάγματα και την παραχώρηση σημαντικού εξοπλισμού και κυρίως την παραχώρηση τον πολυπόθητων αντιτορπιλικών Arleigh Burke !!

  Εν αναμονή λοιπόν

  Μου αρέσει!

 3. Εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει κυριάρχο ρόλο τόσο στην ενεργειακή ασφάλεια , όσο και τη διασφάλιση της σταθερότητας και αμυντικής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
  ————–
  Arleigh Burke !!

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s