olympia.gr

Για την Μητέρα Γη, την Ελλάδα, την Αλήθεια

Προκόπης Παυλόπουλος. Ο άνθρωπος που απογείωσε τον θεσμό υπηρετώντας όχι μόνον την Πατρίδα, αλλά την ίδια τη δημοκρατία

Posted by olympiada on December 8, 2018

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι πολιτικός. Είναι όμως και κορυφαίος ακαδημαϊκός, ένας από τους κορυφαίους γνωστές του διεθνούς δικαίου παγκοσμίως. Είναι ο άνθρωπος που παρέλαβε έναν απαξιωμένο θεσμό, με δημοτικότητα κάτω από 35%, και σχεδόν διπλασίασε την αποδοχή του από τους έλληνες πολίτες. Και αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, βλέποντας ταυτόχρονα την κατάρρευση των κομμάτων, που στην ουσία αποτελούν τα βασικά συστατικά του πολιτεύματος. Τα κόμματα λοιπόν εχουν το 1/5 της δημοτικότητας του Προέδρου, γεγονός που κάνει το επίτευγμα του Προκόπη Παυλόπουλου πρωτοφανές τουλάχιστον στα ευρωπαϊκά πολιτικά δρώμενα.

Υπάρχει όμως ακόμα ένα στοιχείο. Το ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ελλήνων πολιτών, έχοντας παράλληλα δεχθεί έναν ανελέητο πόλεμο από τα μεγαλύτερα μέσα της διαπλοκής. Έναν ανελέητο, συκοφαντικό πόλεμο ο οποίος εξαπολύεται πολυδιάστατα από στελέχη διαφόρων κομμάτων. Και όμως, τα κόμματα είναι στα Τάρταρα ενώ ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πλέον πυλώνας εθνικής ενότητας.

Η εξήγηση για αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο είναι απλή. Παρότι οφείλεται σε πολυδιάστατες αιτίες. Ο Προκόπης Παυλόπουλος παρέλαβε έναν θεσμό διακοσμητικό που χρησιμοποιείτο για εξυπηρέτηση συμφερόντων η για κομματικά παίγνια, και πραγματικά τον απογείωσε κινούμενος ακόμα και στα όρια των αρμοδιοτήτων του προκειμένου να υπηρετήσει το Δημόσιο και εθνικό συμφέρον. Είναι στοιχείο ευφυΐας του ελληνικού λαού καθώς και υγείας της κοινωνίας το ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δε χρειάστηκε κλακαδόρους και διαφημιστές για το έργο του. Ο ελληνικός λαός αντελήφθη το ρόλο του Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου παρά την μεθοδική δυσφήμιση που δεχόταν. Ποιος θα ξεχάσει της ανελέητές επιθέσεις που δέχτηκε για το δημοψήφισμα. Της συκοφαντικές αθλιότητες που γράφτηκαν όταν πρώτος μίλησε για τον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού. Τι πόλεμο δέχτηκε όταν πρώτος εισηγήθηκε την μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο. Για την σκληρή παρέμβαση του για τις τεράστιες ευρωπαϊκές ευθύνες προστασίας του περιβάλλοντος, κινούμενος από αίσθημα ευθύνης και όχι από κερδοσκόπους πράσινης ανάπτυξης.

Σήμερα, οι παρεμβάσεις Παυλόπουλου είναι πλέον ευρωπαϊκές θέσεις. Και τα χείλη των ασεβών, άλαλα.

Σήμερα, όλοι γνωρίζουν την καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρώπη. Με όρθιο το κεφάλι όμως και να εξασφαλίσει την -κυριολεκτικά- απέλαση του Δ.Ν.Τ. όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από την ίδια την Ευρώπη.

Σήμερα όλοι βλέπουν τις εθνικές παρεμβάσεις του για την Κύπρο, το Αιγαίο, τα Ίμια, και τα Σκόπια. Για το τελευταίο, αναμένονται και σοβαρότατες εξελίξεις.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δείχνει λοιπόν πόσο θωρακίζεται μια πατρίδα και μια δημοκρατία. Χρειάζεται ανθρώπους που να θέλουν να το κάνουν αλλά και να μπορούν. Χρειάζεται ανθρώπους που δεν τους κρατάει κανένας. Που δε χρωστάνε σε κανέναν. Έχουν την ευφυία αλλά και την κατάρτιση να συγκρουστούν ακόμα και με θηρία προκειμένου να προστατεύσουν το λαό και την πατρίδα. Ανθρώπους που δεν φοβούνται τον υπόκοσμο, ούτε εκβιάζονται από αυτόν.

Αυτή είναι η εξήγηση αλλά και η λύση για την πατρίδα και την δημοκρατία.

Και εξηγεί και την υπεροχή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, ο οποίος γράφει ιστορία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην πιο δύσκολη περίοδο της μεταπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι Έλληνες εμπιστεύονται τον Στρατό (89%), την Αστυνομία (72%) και τα σχολεία (66%). Ακολουθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (62%),ο λαός (62%), τα πανεπιστήμια (60%), ενώ ακολουθούν η Εκκλησία και το ραδιόφωνο.

7 Responses to “Προκόπης Παυλόπουλος. Ο άνθρωπος που απογείωσε τον θεσμό υπηρετώντας όχι μόνον την Πατρίδα, αλλά την ίδια τη δημοκρατία”

 1. μακεδονια ειναι μια !!!!! said

  Ξεπούλημα της Μακεδονίας!!!!!! Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα !!!!!
  Τα ακούτε έλληνες!!!!!! Φασίστες εμείς και τα παιδιά μας που διαδηλώνουν για τη Μακεδονία μας !!!!! Που τιμούν τους ήρωες προγόνους μας που θυσιάστηκαν για τη Μακεδονία!!!!!! Τους συγγενείς μας που θυσιάστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι!!!!!
  Η Γαλλία κάηκε για μια αύξησης στο πετρέλαιο !!!!!!!

 2. μακεδονια ειναι μια said

  Ξεπούλημα της Μακεδονίας!!!!!! Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα !!!!!
  Τα ακούτε έλληνες!!!!!! Φασίστες εμείς και τα παιδιά μας που διαδηλώνουν για τη Μακεδονία μας !!!!! Που τιμούν τους ήρωες προγόνους μας που θυσιάστηκαν για τη Μακεδονία!!!!!! Τους συγγενείς μας που θυσιάστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι!!!!!
  Η Γαλλία κάηκε για μια αύξησης στο πετρέλαιο !!!!!!!

 3. Κανενας said

  Εχςι κερδισει την εμπιστοσυνη των ελληνων πολιτων!!!Μπραβο του.Την εμπιστοσυνη της δημοκρατιας???Οι ελληνες πληρωνουν ενα ψευτικο χρεος,οσοι το καταλαβαινουν αηδιαζουν εξαγριωμενοι.Ουτε το σαλιο ιους δεν χαραμιζουν να φτυσουν την δημοκρατια με τους θεσμους και τους πολιτικους της.Προτιμουν να ζησυν εξω απο την σκλαβα ελλαδα.Καποτε γελουσαν με τις ατακες του Σπαθαρη και του καραγκιοζη του.Το σημερινο καραγκιοζιλικι το αφηνουν στα λαμογια και στα γιδια της.

 4. Πραγματικα ο πρόεδρος έχει αναβαθμίσει το θεσμό σε αντίθεση με τους προκατόχους του που αποδείχθηκαν ανεπαρκείς.
  Το σημαντικότερο όμως, κατάφερε οι παρεμβάσεις του να γίνονται σεβαστές από όλους όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά κυρίως, διεθνώς. Κι αυτό είναι δικη του αποκλειστικα κατάκτηση. Γιατί οι παρεμβάσεις του ηταν παντα ουσιώδεις και τεκμηριωμένες με στοιχεία αδιαμφισβήτητα. Προτάσεις που πηγάζουν από την πολυετή πολιτική εμπειρία του αλλά βασίζονται και στις τεράστιες γνώσεις του.
  Μην γελιόμαστε. Ο Παυλοπουλος κοσμεί με το ήθος του τη χώρα και το αξίωμα του. Κι αυτό το αντιλαμβάνεται ο κόσμος.

 5. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  αστα τα αστεια και….σιαλαρισματα ρε φιλε…

  η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ΕΙΧΕ ΑΞΙΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ!

  ΔΕΝ..ΑΦΗΝΕ ΞΕΝΟ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ!

  ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ….ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΗ!

  ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ΕΛΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΣΙΑ

  ΝΑ ΣΑΣ ΠΠΕΡΙΠΟΙΗΘΟΥΜΕ…

  ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ…

  ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ!

  ΔΕΝ ..ΚΑΛΕΣΕ ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ!

  ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ..ΒΕΒΑΙΑ…..

  ΟΥΤΕ…ΞΑΠΛΩΣΕ ΜΠΡΟΥΜΗΤΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΧΘΡΟΥ!

 6. Ξυπνήστε γιατί . . κοιμόμαστε ! said

  Ο άνθρωπος που έβλεπε τον Γαπ να περνάει μια νύχτα την υποδούλωση της πατρίδας του με 172 ψήφους και που σιγοντάριζε τον Αλ6 στα Δεκεμβριανά, ποζάρει τώρα “όλως συμπτωματικά” απο την 1η καρέκλα και μας παραδίδει μαθήματα πατριδογνωσίας.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: