Η πρέζα του Noor1, η ατζέντα της Siemens, οι πατριδοκάπηλοι ακραίοι, ελληνικά Ιδιωτικά ΜΜΕ κι ο χρυσός του ενεχυροδανειστηρίου τι κοινό έχουν με την Τουρκία;

Οσοι διαβάζουν το olympia.gr δεν πέφτουν από τα σύννεφα. Για του νέους αναγνώστες το αναδημοσιεύουμε

turkish_flag_007_by_johnlegendre-d5hezjg

ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ
Η διακίνηση τουρκικής ηρωίνης δεν είναι απλά κοινωνικό έγκλημα αλλά ευθεία απειλή της εθνικής ασφάλειας.

Οι Τούρκοι δεν φορτώνουν τρεις τόνους ηρωίνη σε κάποιον «περαστικό», αλλά σε δομές που διατηρούν για να χρηματοδοτούν από τουρκικούς παραστρατιωτικούς πυρήνες εώς δυτικούς αξιωματούχους.

Αδιανόητη, αντεθνική, επαίσχυντη η χρησιμοποίηση της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή από κακαουνάκηδες του παρακράτους για να ξεπλύνουν τους εγκεφάλους του κυκλώματος Noor1.

Από την Εργενεκόν στο NOOR1 και τα κλειστά στόματα από σφαίρες και ναρκοχρήμα.

Φαίνεται ότι το αίμα του εθνομάρτυρα Θεόφιλου Γεωργιάδη στέγνωσε νωρίς. Και κάποιοι ξέχασαν ότι ο ήρωας αυτός του σύγχρονου Ελληνισμού δολοφονήθηκε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, που στρατολόγησαν δύο ελληνόφωνους προδότες με αμοιβή 5 κιλά τουρκικής ηρωίνης έκαστος.

Η συνάντηση στην Κύπρο του νέου ΥΠΕΘΑ, Πάνου Καμμένου, με τον πατέρα του αδικοχαμένου Κύπριου αγωνιστή, Θεόφιλου Γεωργιάδη, που ο κ. Καμμένος την χαρακτήρισε σαν την μεγαλύτερη στιγμή της πολιτικής του ζωής

Το ότι το σύνολο της τουρκικής ηρωίνης διακινείται από το τουρκικό «βαθύ κράτος», έχει αποκαλυφθεί από το σκάνδαλο Σουσουρλούκ, όπου ένα τροχαίο ατύχημα αποκάλυψε την σχέση των Τούρκων ναρκεμπόρων με τον τουρκικό στρατό, τους Τούρκους νεοναζί κα την ίδια την τουρκική κυβέρνηση! Φυσικά η Τσιλέρ με την συμπαιγνία του καθεστώτος Σημίτη τότε είχαν αποκρύψει την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, παρότι αποδείχθηκε πως η τουρκική παραστρατιωτική οργάνωση που διέπραξε τις σφαγές στην Κύπρο το 1996 αλλά και η διαβόητη TMT, χρηματοδοτούντο από την τουρκική στρατιωτική διοίκηση μέσω διακίνησης τουρκικής ηρωίνης!

Από την Εργενεκόν στο NOOR1 και τα κλειστά στόματα από σφαίρες και ναρκοχρήμα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Σελαχαντίν Τσελίκ που έχει κάνει μεγάλη έρευνα για το σκάνδαλο Σουσουρλούκ, η ΜΙΤ ήταν αυτή που ανέθεσε στα μέλη της σπείρας αυτής που ασχολούνταν με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, την αποστολή της δολοφονίας του Θεόφιλου Γεωργιάδη. Δεδομένου δε ότι το εμπόριο ναρκωτικών στην βόρεια πλευρά του νησιού ελέγχεται από τα διοικητικά στελέχη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, όπως έχει αποκαλυφθεί από πλήθος δημοσιευμάτων στον τουρκικό τύπο μετά το σκάνδαλο του Σουσουρλούκ, δεν θα πρέπει να ήταν δύσκολη η επιστράτευση δολοφόνων που επιδίδονταν και στην ελληνική πλευρά σε παράνομες δραστηριότητες.

Οι ήρωες του λιμενικού που εξιχνίασαν την υπόθεση NOOR1 και σήμερα στοχοποιούνται από ύποπτα κέντρα

Αλλά η τουρκική παρακρατική αυτή ομάδα δεν σταμάτησε στην δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη. Η ίδια ομάδα στις 7 Ιουλίου του 1996, λίγο πριν από τα γεγονότα της Πράσινης Γραμμής, δολοφόνησε τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο και ερευνητή, Κουτλού Ανταλί, ο οποίος ασχολούνταν με τις δραστηριότητες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και της τουρκικής μαφίας στα κατεχόμενα και λέγεται ότι ήξερε «ορισμένα πράγματα», για την δολοφονία του Γεωργιάδη. Χαρακτηριστικό είναι πως την ευθύνη της δολοφονίας αυτής ανέλαβε η γνωστή τουρκική εθνικιστική παρακρατική οργάνωση, «Τουρκική Ταξιαρχία Εκδίκησης», η ίδια οργάνωση που οργάνωσε λίγο καιρό μετά τα αιματηρά γεγονότα της Πράσινης Γραμμής, με κονδύλια της τότε κυβέρνησης Τσιλέρ που συνεργάζονταν άριστα με την τουρκική μαφία, τις μυστικές υπηρεσίες και το τουρκικό παρακράτος.

Η μεγάλη αποκάλυψη όμως έγινε κατά την εξάρθρωση της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, της τουρκικής οργάνωσης όπου συμμετείχαν ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές, οι οποίοι ρύθμιζαν εξ’ ολοκλήρου όχι μόνον την διακίνηση της τουρκικής ηρωίνης αλλά και τους αποδέκτες της στην Δύση.

Η εξάρθρωση της οργάνωσης έγινε από το καθεστώς Ερντογάν, όταν ο τελευταίος ενημερώθηκε ότι η οργάνωση αυτή ετοιμαζόταν να τον ανατρέψει. Συνελήφθησαν ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές καθώς και μέλη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά η δίκη που συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών ουδέποτε δημοσιοποίησε τα στοιχεία που ανέκυψαν. Στις πρώτες δημόσιες συνεδριάσεις, κατηγορούμενοι αποκάλυψαν ότι ενεργούσαν προς όφελος της Τουρκίας, αναλαμβάνοντας την διατήρηση θυλάκων στην Δύση, χρηματίζοντας δυτικούς αξιωματούχους και προβαίνοντας ακόμα σε εμπρησμούς ελληνικών νησιών! «Εμένα θέλετε να καταδικάσετε μετά από αυτά που έχω κάνει για την πατρίδα;», είχε πει οργισμένος στους δικαστές ένας από τους «εθνικούς ήρωες» της συμμορίας.

Φυσικά ο Ερντογκάν κράτησε όλες αυτές τις δομές διακίνησης ηρωίνης προς την Δύση, οι οποίες πλέον λειτουργούν για λογαριασμό του.

Και φτάνουμε στην περιβόητη υπόθεση του NOOR1. Την διακίνηση τριών τόνων τουρκικής ηρωίνης, με εμπλοκή καθαρμάτων ελληνικής καταγωγής και «υπεράνω υποψίας».

Υπόθεση που διαλευκάνθηκε από τους ήρωες άνδρες του ελληνικού λιμενικού, και αποτελεί τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει εντοπιστεί διεθνώς.

Είναι αυτονόητο ότι το τουρκικό βαθύ κράτος δεν φορτώνει αυτή την κολοσσιαία ποσότητα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε κάποιον «περαστικό». Αλλά σε δίαυλο που έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές στο παρελθόν, με μικρότερες ποσότητες, επιτυχώς.

Όπως προκύπτει και από τις υποθέσεις Σουσουρλούκ και Εργενεκόν, μία τέτοια ποσότητα δεν διατίθεται σε «βαποράκια», αλλά δίδεται σε μία υποτυπώδη μάλιστα τιμή, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι θύλακες στήριξης των τουρκικών επιδιώξεων στην Δύση, είτε αυτοί είναι παραστρατιωτικοί – τζιχαντιστικοί, είτε επιχειρηματικοί με πρόσβαση σε πολιτικά / εκδοτικά κυκλώματα.

Και το προφίλ των εώς τώρα ελληνόφωνων εμπλεκομένων, ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την περιγραφή.

Το εντυπωσιακό παλάτι του μεγαλεμπόρου τουρκικής ηρωίνης Γιαννουσάκη και οι ήρωες των 700 ευρώ

Ο Βαρώνος Γιαννουσάκης άλλωστε, δεν είναι κάποιος τυχαίος. Αποτελούσε έναν από τους βασικούς πυλώνες του συστήματος Σημίτη, έχοντας το διαβόητο club «ΚΛΙΚ», από το ομώνυμο περιοδικό που απετέλεσε τη ναυαρχίδα του life style, του καθεστώτος Σημίτη. Αλήθεια, πόσοι μεγαλοδημοσιογράφοι, πολιτικοί κλπ έφαγαν από τα χεράκια του μεγαλέμπορου τουρκικής ηρωίνης Γιαννουσάκη;

Ενδεικτικό του εθνικού κινδύνου που συνιστά η υπόθεση του NOOR1, είναι οι μαζικές δολοφονίες του συνόλου των μαρτύρων στην Τουρκία. Δηλαδή ο Ερντογάν φρόντισε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να κλείσει τα στόματα όσων γνώριζαν για την υπόθεση, για να «σφραγίσει» τον δίαυλο από την πλευρά του.

Στην Ελλάδα δυστυχώς, αντί να υπάρχει πανστρατιά δημοσιογράφων, πολιτικων, πολιτών ώστε να εντοπιστεί και να λογοδοτήσει μέχρι και ο τελευταίος εμπλεκόμενος, έχει σημάνει ένα «ανεξήγητο» σιωπητήριο. Η μάλλον, το αντίστροφο.

Αντί η δικαιοσύνη να ενθαρρύνεται όπως και οι διωκτικές αρχές, έχουμε καταιγισμό δημοσιευμάτων που φτάνουν σε σημείο να στοχοποιούν την ηρωική εισαγγελέα που παλεύει για να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση, αλλά στοχοποιούν ακόμα και τους ήρωες του λιμενικού που έβαλαν τα στήθια τους στην φωτιά απέναντι σε αυτή την πολυδαίδαλη, αντεθνική συμμορία. Ναι, οι ήρωες των 700 ευρώ, στοχοποιούνται από τους ζάπλουτους εγκληματίες και εσχάτως από την αξιωματική αντιπολίτευση!

Το εμετικό πρωτοσελιδο της εφημερίδας «Το Καρφί» την εποχή του «σχεδίου Πυθία». Όπως αποκάλυψαν τα WIKILEAKS, «Βούδας» ήλθαν ο κωδικός που είχε δώσει στον Κώστα Καραμανλή την ίδια εποχή η «πρεσβεία»

Και έχουμε το έσχατο κατάντημα, να στοχοποιείται προσωπικά ο Πάνος Καμμένος, που κάποιοι λησμονούν ότι θεσμικά ευθύνεται για την άμυνα της Ελλάδας, επειδή πιέζει επιτακτικά για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελεί θέμα ύψιστης εθνικής ασφάλειας! Από ποιόν; Από το κόμμα του Μητσοτάκη, που αντί να συνεχίσει την πατριωτική πολιτική της παράταξης Καραμανλή, γίνεται υποστηρικτής των ελεεινών μεθοδεύσεων της αντεθνικής – δολοφονικής οργάνωσης!

Όσο για την εφημερίδα του Κακαουνάκη που επικαλούνται – ναι, η παράταξη Καραμανλή γίνεται κονφερασιε της εφημερίδας του Κακαουνάκη – ας θυμηθούν τι έγραφε για τον Κώστα Καραμανλή την εποχή του «σχεδίου Πυθία».

Εν κατακλείδι, ολόκληρη η κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση σαφέστατη. Δεν μιλάμε εδώ για επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων. Μιλάμε για την απόλυτη υποχρέωση προάσπισης της εθνικής ασφάλειας και την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης με όλους τους πυρήνες που δύναται να διατηρεί στην Ελλάδα.

ΑΠ

Διαβάστε επίσης το εκπληκτικό άρθρο του Νίκου Χειλαδάκη.

turkish_flag_007_by_johnlegendre-d5hezjgNOOR1: Η δολοφονική, παρακρατική, αντεθνική οργάνωση πρέπει να συνθλιβεί.

5 σκέψεις σχετικά με το “Η πρέζα του Noor1, η ατζέντα της Siemens, οι πατριδοκάπηλοι ακραίοι, ελληνικά Ιδιωτικά ΜΜΕ κι ο χρυσός του ενεχυροδανειστηρίου τι κοινό έχουν με την Τουρκία;”

 1. Τί περιμένει ο Αλέξης Τσίπρας και τί φοβάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  Η αντεπίθεση της κυβέρνησης με κοινωνικά μέτρα αφού όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος «ήρθε η ώρα να αποκατασταθούν οι μεγάλες αδικίες εις βάρος του λαού» άρχισε την ώρα που ο Μητσοτάκης βεβαιώνει τους …Ιταλούς τηλεθεατές πως «έχει σχέδιο» και πιστεύει πως θα του δοθεί η ευκαιρία να το εφαρμόσει.

  Γιώργος Λακόπουλος

  Βέβαια δεν είναι βέβαιο ότι αυτά τα πρώτα «μέτρα άμεσης ανακούφισης» -όπως τα χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας- «αλλάζουν ήδη την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων». Θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από τις στοχευμένες ελαφρύνσεις ή τη μη μείωση των συντάξεων και δεν φτάνουν οι δηλώσεις πως «καθαρά λέμε στον Λαό ότι ήρθε η ώρα να αποκατασταθούν οι μεγάλες αδικίες σε βάρος του». Θα πρέπει να αποκατασταθούν κιόλας.

  Πίσω από τις γραμμές πάντως διαβάζουμε πως θα χρειαστεί μια ακόμα τετραετία -αφού αυτές είναι οι πρώτες εκατό μέρες της διακυβέρνησης χωρίς μνημόνιο. Αν πιστέψουμε τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, η Βουλή αυτή που πρώτη φορά φθάνει μέχρι την 4η Σύνοδο μέσα στον 21ο αιώνα θα έχει πολύ δουλειά τους επόμενους μήνες.

  Αν πιστέψουμε το πρωθυπουργό οι επόμενες μήνες όχι μόνο θα είναι πολλοί, αφού οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά σκέφτεται να πάρει ακόμα είκοσι μέρες -όπως μπορεί. Καλού – κακού όμως το υπουργείο Εσωτερικών είναι προετοιμασμένο και για τριπλές εκλογές τον Μάϊο.

  Καλού- κακού. Γιατί αν οι εκλογές δεν γίνουν Οκτώβριο μπορεί να γίνουν νωρίτερα, αλλά όχι τον Μάιο. Ο πρωθυπουργός θα δει τις αυτοδοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές πώς θα πάνε τα πράγματα- και αν δεν πάνε καλά το πιθανότερο είναι -αν οι εκλογές γίνουν νωρίτερα- να γίνουν τον Ιούνιο ή αρχές Ιουλίου.

  Αλλά όπως έχει πει κάποιος σοφός «αποφεύγω τις προβλέψεις, ειδικά για το μέλλον». Στην πραγματικότητα μετά την βροχή μέτρων η κυβέρνηση θα περιμένει τις επόμενες δημοσκοπήσεις και μάλλον είναι ευχαριστημένη από τις προηγούμενες. Ούτε η Συμφωνία των Πρεσπών έριξε τον περασμένο καλοκαίρι την κυβέρνηση, ούτε θα την ρίξει όταν έρθει για συζήτηση στη Βουλή. Κι αυτό θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 -κατά τον Νίκο Βούτση, που συχνά αν και Πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί κι ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

  Την επόμενη περίοδο εκτός από τη Συμφωνία των Πρεσπών- που θα προκαλέσει κάποιο σάλο, αλλά δεν θα ρίξει την κυβέρνηση με την αποχώρηση από αυτήν των -μισών- ΑΝΕΛ, η συνταγματική αναθεώρηση, το θέμα Εκκλησίας – Κράτους θα κυριαρχήσουν ως το τέλος Φεβρουαρίου- όπως προβλέπει ο Πρόεδρος της Βουλής- ίσως και μέχρι το τέλος Μαρτίου- οπότε θα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές.

  Αυτός είναι ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης που πέρα από ορισμένα θέματα όπως οι γερμανικές αποζημιώσεις έχει στόχο να πάει σε εκλογές με ολοκληρωμένες τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, αλλά περιμένει με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ορισμένες υποθέσεις όπως η υπόθεση Novartis, το σκάνδαλο της KEEΛΠΝΟ, η υπόθεση που άνοιξε πρόσφατα για τα CI4 -υποθέσεις που μπορούν να ταράξουν το πολιτικό σκηνικό- ιδιαίτερα αν έχουμε όπως στην περίπτωση Παπαντωνίου και ορισμένες προφυλακίσεις- όπως θα ήθελε ο Πολάκης.

  Η «σκανδαλολογία»
  Η Υπόθεση Novartis συνδέει τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ με την επιθυμία τους για άμεσες εκλογές όταν ο Αλέξης Τσίπρας είπε πολύ καθαρά στη Βουλή: “Πάντως μην αγχώνεστε. Διότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στη καθορισμένη από το Σύνταγμα ημερομηνία τον Σεπτέμβριο του 2019 και μέχρι τότε δεν θα υπάρχει σκανδαλολογία. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις και θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα. Και οι αθώοι θα είναι αθώοι και οι ένοχοι θα πληρώσουν τις ευθύνες τους, κύριε Μητσοτάκη”.

  Όλοι θυμούνται πως τα συλλαλητήρια ξέσπασαν όταν έσκασε η Υπόθεση Novartis, αν και η άποψη ορισμένων μέσων της αντιπολίτευσης είναι πως η Υπόθεση Novartis άνοιξε ακριβώς τη στιγμή που ξέσπαγαν τα συλλαλητήρια- για να τα σκεπάσει.

  Η συζήτηση έφερε στην επιφάνεια τις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κ. Φρουζή -της Novartis- τον οποίο όπως έλεγε «τον έχω δει δυο φορές στη ζωή μου σε μια περίοδο που δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος στη Novartis γιατί είχε φύγει. Σε μια περίοδο που εγώ δεν είχα εκδηλώσει καν τη πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ».

  Ο Φρουζής όμως τον διέψευσε όταν αποκάλυψε πως είχε μια «κοινωνική επαφή» – με ένα δείπνο που παρέθεσε στην οικία του τον Σεπτέμβριο του έτους 2015″, όταν ήταν δηλαδή υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ανακοινώσεις του πήγαν την υπόθεση αυτή λίγο πιο πέρα μιλώντας για «γραμμάτια» που ξεπληρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης «καλύπτοντας» το σκάνδαλο και μιλώντας για «σκευωρία».

  Όλως τυχαίως αυτές τις μέρες εμφανίζεται στην επικαιρότητα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης- είτε για πληροφορίες ότι εξορίζεται στην ευρωβουλή, είτε για να πει πως «δεν είμαστε ακραίοι, δεν είμαστε λαϊκιστές», αν και κανείς δεν τον είπε «ακραίο». Ήταν το φαβορί- που όμως τελικά δεν επανεξελέγη κάτω από περίεργες συνθήκες. Έχασε από το «αουτσάιντερ» που εμφανίστηκε από το πουθενά όταν…. χάλασαν τα μηχανήματα και οι εκλογές αναβλήθηκαν για να κερδίσει τελικά ο Μητσοτάκης.

  Αυτή όμως είναι μια υπόθεση που έχει ξεχαστεί αλλά η υπόθεση Novartis, η υπόθεση Zήμενς, η «τυπική» σχέση Μητσοτάκη με τον Φρουζή που εμφανίζεται την κρίσιμη στιγμή να βοηθά με δείπνα με επιχειρηματίες την διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ, θα επανέλθει στην επικαιρότητα μαζί με άλλες ιστορίες όπως ποιοι αγόρασαν γειτονικά με τον Χριστοφοράκο σπίτια στην Τήνο.

  Θα επανέλθουν στην επικαιρότητα- όπως ήρθε ξαφνικά και υπόθεση με τα C4Ι και τα ημερολόγια της γραμματέως του που δεν αποκαλύπτουν κάτι σε βάρος του Σημίτη- που θίχτηκε, αλλά συναντήσεις με πολλά ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Κώστας Γείτονας! Τι μπορεί να συζητούσαν στελέχη ενός κόμματος με έναν άνθρωπο που έδινε μίζες και γιατί- όπως δέχτηκε ο Τσουκάτος- η Ζήμενς έστελνε λεφτά στο ΠΑΣΟΚ;

  Τους επόμενους μήνες θα ανοίξουν πολλά «βαθιά λαρύγγια» και οι αποκαλύψεις θα συνταράξουν το εσωτερικό των δύο κομμάτων και η κυβέρνηση έχει πολλούς λόγους να πάει τις εκλογές όσο πιο μακριά γίνεται για έναν απλό λόγο: θα γίνουν μέσα σε ένα άλλο πολιτικό σκηνικό και οι εκπλήξεις που πολλοί περιμένουν στις εκλογές ή μετά από αυτές μπορεί να υπάρξουν πριν τις εκλογές με διαστάσεις πολιτικών σεισμών.

  Ο πανικός των δύο κομμάτων που σπεύδουν να υπερασπιστούν στελέχη τους -μιλώντας για σκευωρίες και βρόμικο ΄89 είναι εμφανής από την εποχή που η πρόεδρος του Κινάλ έστειλε επιστολή για συνταγματική αναθεώρηση στον Αλέξη Τσίπρα και μετά ζήτησε …άμεσες εκλογές- δηλαδή να μη γίνει η συνταγματική αναθεώρηση.

  Η αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ έχει άμεση σχέση με την Υπόθεση Novartis καθώς η ταύτιση των δυο κομμάτων της αντιπολίτευσης με την θεωρία της σκευωρίας -αφού δεν υπάρχουν στοιχεία- θα φέρει σε δύσκολη θέση τους ηγέτες τους αν υπάρξουν όχι μόνο ενδείξεις, αλλά και βίντεο, καταθέσεις, μαρτυρίες – που θα προκαλέσουν σεισμό- μέσα στα ίδια τα κόμματα.

  Δεν φαντάστηκαν κάποιοι βαλίτσες ή κατασκεύασαν στοιχεία- σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο- διακινδυνεύοντας ότι θα βρεθούν οι ίδιοι κατηγορούμενοι. Ούτε συνέδεσε τυχαία ο πρωθυπουργός τις εκλογές με αυτές τις υποθέσεις λέγοντας καθαρά πως θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα -και θα υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις. Και μάλλον οι δικαστικοί λειτουργοί που δεν ντρέπονται να ζητάνε να ανοίξουν πρώην πρωθυπουργών θα δώσουν απίστευτη συνέχεια σε υποθέσεις που ορισμένοι είναι τόσο σίγουροι για την ασυλία τους που ξεχνάνε τα ημερολόγιά τους εδώ κι εκεί.

  Εκπλήξεις
  Αν και δεν πέρασε απαρατήρητο παραμένει ένα μυστήριο ότι ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ των άλλων για τη συνταγματική αναθεώρηση έστειλε επιστολές στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος -που ίσως κανείς άλλος να μην ήξερε ότι υπήρχε -είναι ο Νικόλαος Νικολόπουλος- όσο και στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο- ξεχωρίζοντας τον, όπως και τον πρόεδρο του εξωκοινοβουλευτικού ΚΙΔΗΣΟ- από το Κινάλ- στο οποίο προεδρεύει η Φώφη Γεννηματά.

  Συμπτωματικά ο Γιώργος Παπανδρέου- που δεν συσχετίζεται με κανένα σκάνδαλο- έχει εκφράσει απόψεις για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο τόνο που αποκλείει τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία. Και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε χθες στο AΠΕ: «Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν σημαίνει συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον στρατηγικό ιδεολογικό μας αντίπαλο τη ΝΔ, η οποία παραμένει ένα βαθιά συντηρητικό κόμμα».

  Το βέβαιο είναι πως θα έχουμε εξελίξεις στα κόμματα. Το ερώτημα είναι αν αυτές θα υπάρξουν μετά τις εκλογές ή πριν από αυτές. Πάντως, η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά κι αυτή για τη συνταγματική αναθεώρηση, θα είναι μια καλή ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει ποιος είναι με ποιον και ποιος θα συνεργαστεί με ποιον.

  Μου αρέσει!

  1. Όλοι θυμούνται πως τα συλλαλητήρια ξέσπασαν όταν έσκασε η Υπόθεση Novartis, αν και η άποψη ορισμένων μέσων της αντιπολίτευσης είναι πως η Υπόθεση Novartis άνοιξε ακριβώς τη στιγμή που ξέσπαγαν τα συλλαλητήρια- για να τα σκεπάσει.

   Η συζήτηση έφερε στην επιφάνεια τις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κ. Φρουζή -της Novartis- τον οποίο όπως έλεγε «τον έχω δει δυο φορές στη ζωή μου σε μια περίοδο που δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος στη Novartis γιατί είχε φύγει. Σε μια περίοδο που εγώ δεν είχα εκδηλώσει καν τη πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ».

   Ο Φρουζής όμως τον διέψευσε όταν αποκάλυψε πως είχε μια «κοινωνική επαφή» – με ένα δείπνο που παρέθεσε στην οικία του τον Σεπτέμβριο του έτους 2015″, όταν ήταν δηλαδή υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ανακοινώσεις του πήγαν την υπόθεση αυτή λίγο πιο πέρα μιλώντας για «γραμμάτια» που ξεπληρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης «καλύπτοντας» το σκάνδαλο και μιλώντας για «σκευωρία».
   ——–

   Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων.

   Μου αρέσει!

 2. Χέρι-χέρι όλη μαζί η Νέα Μιζοκρατία για την υπόθεση του NOOR 1

  Ο Άδωνις Γεωργιάδης για την σύγκρουση του κ. Μαρινάκη με τον κ. Τσίπρα (3/5/18)

  Πως ξεχνιούνται οι ιδεολογίες και μπροστά στην κονόμα και τη ματαιοδοξία, οι μισητοί εχθροί γίνανε φίλοι, σύμμαχοι και εθνοσωτήρες…

  Όλα του αντιπροέδρου δύσκολα. Το ξέρουν όσοι μιλούν μαζί του το τελευταίο διάστημα και ιδίως όσοι γίνονται αποδέκτες της επιθυμίας του να τον στηρίξουν επικοινωνιακά.

  Ο Μπουμπούκος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s