olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Νίκος Νικολόπουλος: Το Κράτος δεν αντέχει τα «φέσια» των Τραπεζών ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ

Posted by olympiada on November 13, 2018

Οι Τράπεζες, που χορηγούσαν δάνεια χωρίς έλεγχο φερεγγυότητας των δανειοληπτών, βρίσκονται στο στόχαστρο του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος αποδίδοντας βαρύνουσα σημασία στην πρωτοβουλία του, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επισημαίνει στην κοινοβουλευτική παρέμβασή του ότι λίγο αργά θυμήθηκαν τα κυβερνητικά… λαγωνικά ότι πρέπει να εντοπίσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι υπολογίζεται ότι είναι το 20% εκείνων που έχουν προσφύγει στον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Και όπως έχει προαναγγελθεί, το πρώτο βήμα για την ανακάλυψή τους είναι το άνοιγμα 150.000 λογαριασμών δανειοληπτών.
Καμία διοίκηση, κανένα τραπεζικό στέλεχος δεν είναι υπόλογο για τις δανειοδοτήσεις. Έδιναν αβέρτα δάνεια χωρίς κανέναν προηγούμενο έλεγχο φερεγγυότητας και χωρίς να πάρουν τα μέτρα τους, εγγυήσεις κ.λπ. Και τώρα φορτώνουν τα φέσια στο κράτος και τον λογαριασμό τον πληρώνει ο Ελληνικός λαός με τις ανακεφαλαιοποιήσεις, που έχουν κοστίσει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα ερωτήματα που έχει θέσει ο Νίκος Νικολόπουλος προς τον Πρωθυπουργό είναι τα ακόλουθα:
1ον Πέραν των δανειοληπτών, ποιό τίμημα θα κληθούν να καταβάλουν οι τράπεζες για τη χορήγηση δανείων χωρίς έλεγχο φερεγγυότητας;
2ον Καμία διοίκηση, κανένα τραπεζικό στέλεχος δεν είναι υπόλογο για τις δανειοδοτήσεις; Έδιναν αβέρτα δάνεια χωρίς κανέναν προηγούμενο έλεγχο φερεγγυότητας και χωρίς να πάρουν τα μέτρα τους, εγγυήσεις κ.λπ.;

One Response to “Νίκος Νικολόπουλος: Το Κράτος δεν αντέχει τα «φέσια» των Τραπεζών ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ”

 1. Φ.Π. ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ said

  H ΝΟΜΙΜΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ :

  Ο λόγος που η Ελλάδα δεν θεσπίζει το θεσμό του Συνταγματικού Δικαστηρίου είναι η εσκεμμένη παραβίαση των άρθρων του Συντάγματος , καθώς και η θέσπιση άρθρων που αντιβαίνουν στο πνεύμα των διεθνών νόμων περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ισότητας των πολιτών έναντι του Νόμου κ.λ.π. Αυτό δεν γίνεται τυχαίως , αλλά συστηματικώς και με πρόθεση τη σκοπούμενη καταλήστεψη του Δημοσίου, αλλά και τον διαμελισμό της Ελλάδας , με την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας .

  Και συγεκριμένα : Το άρθρο 86 του Συντάγματος και ο νόμος 3126/2003 θεσπίσθησαν εν όψει της προγραμματισθείσας ληστείας του ελληνικού κράτους από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ . Δηλαδή : Η θέσπιση αυτών των νόμων αποδεικνύει την πρόθεση και τον προγραμματισμό από αυτούς που και σήμερα μας κυβερνούν, και δη με την άκρως επιβαρυντική επίπτωση της χρησιμοποίησης ιδιαίτερου τεχνάσματος για την προγραμματισμένη κατάχρηση του Δημοσίου Χρήματος . Δηλαδή προετοίμασαν το έδαφος της ατιμωρησίας για την καταλήστευση του Ελληνικού Δημοσίου.

  Ολοι δε οι βουλευτές που ψήφισαν αυτούς τους αισχρούς νόμους είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας . Και για να μην ξεχνάμε , οι πρωταίτιοι της θέσπισης αυτών των νόμων -που ουδείς δικτάτορας τόλμησε να θεσπίσει- και που ισχύουν και σήμερα , με μιά αστεία τροποποίηση του ν. 3126/2003 με το ν. 3961/2011 , είναι οι κατωτέρω : Κ. Σημίτης , Φ. Πετσάλνικος , Ευ. Τούρκογλου – Βενιζέλος , Θ. Πάγκαλος , Γ. Παπανδρέου , Απ. Τσοχατζόπουλος , Κ. Παπούλιας κ.λ.π.

  Στη συνέχεια αφού δεν χόρτασαν από τα δισεκατομμύρια ευρώ που απεκόμισαν από τη μεγάλη ληστεία που διέπραξαν, προχώρησαν και πάρα κάτω. Εστησαν μια δήθεν οικονομικοί κρίση , δυσφήμισαν τν Ελλάδα και τους Ελληνες , και παρέθεσαν ως αντιπολίτευση αρχικώς , και ως κυβέρνηση εν συνεχεία , ψευδή στοιχεία περί της οικονομίας της Ελλάδας για να ανέλθουν τα σπρεντ. Ούτω την οδήγησαν στην αρπάγη του ΔΝΤ και στη χρεωκοπία και απεκόμισαν τεράστια ποσά σε εκατοντάδες δις ευρώ από τα CDS.

  Και δεν φτάνει αυτό , αλλά παρεχώρησαν και την εθνική κυριαρχία και δη παραιτούμενοι από την εθνική ασυλία , και υπήγαγαν την Ελλάδα στις διατάξεις του Αγγλικού Δικαίου ως να ήταν αποικία της Αγγλίας . {Η μήπως εξακολουθεί να είναι ; Αλλά πώς αφού το 1947, διεβίβασεν αυτή την κυριότητα της Ελλάδας στις Η.Π.Α. ; } Αγαπητοί συμπατριώτες τσακίστε τους προδότες – τυράννους της Ελλάδας , με μηνύσεις περί όλων αυτών που διέπραξαν, με την ελπίδα ότι υπάρχουν στη διαπλεκόμενη με αυτούς Δικαιοσύνη , και έντιμοι δικαστές . {Και σίγουρα υπάρχουν}. 15-07-2012 Φ.Π.

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: