olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Έλενα Κουντουρά: Το 2019 θα είναι μία ακόμη δυναμική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό

Posted by kalinda on Νοέμβριος 6, 2018

4D2CE745-8ABE-4A4E-932E-325B9D8B8D24Στη διατήρηση της δυναμικής του ελληνικού τουρισμού και στην ενίσχυσή του με αναπτυξιακά προϊόντα, που έχουν σχέση με την εκπαίδευση, την ψηφιακή τεχνολογία – καινοτομία, καθώς και με νέα πακέτα στην αγορά που θα δημιουργούν το κατάλληλο πλαίσιο για νέες ιδιωτικές επενδύσεις, στοχεύει το υπουργείο Τουρισμού για την επόμενη χρονιά, όπως δήλωσε από το Λονδίνο η υπουργός, Έλενα Κουντουρά.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στην 39η έκθεση World Travel Market (WTM) 2018 Tourism Expo, η κ.Κουντουρά υποστήριξε ότι το 2019 αναμένεται να είναι μία ακόμη θετική χρονιά για την ελληνικό τουρισμό. «Πετύχαμε τεράστια αύξηση στον τουρισμό, θα κλείσουμε με μια θεαματική αύξηση σε αφίξεις και σε έσοδα το 2018. Θέλουμε να κρατήσουμε τη δυναμική αυτή και να ενισχύσουμε με αναπτυξιακά προϊόντα τον τουρισμό μας. Αυτό έχει να κάνει με την ενίσχυση της εκπαίδευσης, την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες προϋποθέσεις και δυναμικά πακέτα που θα προωθήσουμε στην αγορά ως συνέχεια αυτής της δυναμικής μας ανάπτυξης, θα κάνουμε καλύτερες κεντρικές και πιο δυναμικές συμφωνίες με Tour Operators και αεροπορικές εταιρίες για να ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική. Γιατί δημιουργούμε το πλαίσιο ώστε μετά να έρθει ο ιδιωτικός τομέας και να κάνει τις εμπορικές του συμφωνίες. Αυτή είναι η μεγάλη καινοτομία που φέραμε στην Ελλάδα», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού.

Ανέφερε, επίσης, ότι η στρατηγική και τα αποτελέσματα του υπουργείου έχουν αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ταξιδιών και Τουρισμού και τον ΟΟΣΑ, στα φόρα των οποίων παρουσιάστηκαν οι καλές πρακτικές της χώρας, που στήριξαν την οικονομία στα δύσκολα χρόνια της κρίσης.

«Το 2018 υπολογίζαμε 32 εκατομμύρια (αφίξεις), θα φτάσουμε τα 33, για μας δεν είναι μόνο τα νούμερα, είναι και η ποιότητα και τα έσοδα. Θα κρατήσουμε ισορροπίες, η δυναμική υπάρχει, αυτή η επιτυχία μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε η κ. Κουντουρά.

Αναφερόμενη στην παρουσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην «WTM London», η οποία ξεκίνησε στις 5 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως αύριο, είπε ότι είναι από τις μεγαλύτερες συμμετοχές που είχε ποτέ, με περισσότερους εκθέτες και b2b συναντήσεις. Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ για τις κεντρικές συμφωνίες που αναμένονται στη διάρκεια του τριημέρου, ανέφερε ότι σε αυτές περιλαμβάνονται οι μεγάλοι βρετανικοί όμιλοι Tui, Tomas Cook, Jet2, ΑΒΤΑ και ότι ήδη υπάρχει μία πολύ θετική ανταπόκριση από το κοινό στο οποίο απευθύνονται. «Δεν ξέρουμε ακριβώς τα νούμερα, αλλά υπάρχει μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 2018 στη ζήτηση για την Ελλάδα. Στη συνέχεια θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα για τις προκρατήσεις», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κουντουρά.

One Response to “Έλενα Κουντουρά: Το 2019 θα είναι μία ακόμη δυναμική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό”

 1. Μπαμπης said

  Αχτσιόγλου: Φτύνει τους συνταξιούχους, τα αναδρομικά και την απόφαση του πρωτοδικείου

  Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της έστειλε σαφές μήνυμα στους συνταξιούχους ότι δεν θα ευοδωθούν οι προσπάθειές τους να κερδίσουν αναδρομικά, όλες τις περικοπές που έχουν γίνει στις συντάξεις από το 2012.
  Η υπουργός Εργασίας δήλωσε οτι ναι μεν το μονομελές Πρωτοδικείο έχει δικαιώσειορισμένους συνταξιούχους που προσέφυγαν, όμως η κυβέρνηση έχει προσφύγει σε δεύτερο βαθμό και θα κερδίσει την δίκη. Και αυτό, γιατί η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε τον νόμο αντισυνταγματικό- και πάνω στον οποίο βασίστηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου- δεν έχει αναδρομική ισχύ.
  Δήλωσε χαρακτηριστικά η Εφη Αχτσιόγλου στον ραδιοφωνικό σταθμό:
  «Γίνεται επιχείρηση παραπληροφόρησης από ΜΜΕ, χτίζονται δικηγορικές καριέρες. Το 2012 με νόμους Κουτρουμάνη-Βρούτση περικόπηκαν οι συντάξεις. Το 2015 το ΣτΕ έκρινε ότι αυτές οι περικοπές ήταν αντισυνταγματικές αλλά αυτή η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ. Η κυβέρνηση το 2016 προχώρησε σε μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και διαμόρφωσε ένα καθαρό πεδίο που εναρμονίζεται με τις συνταγματικές αρχές. Πριν από λίγους μήνες υπήρξε απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου ότι θα πρέπει να δοθούν αναδρομικά, αυτό αντιβαίνει στην απόφαση του ΣτΕ, έχει ασκηθεί έφεση από την πλευρά του Δημοσίου. Δεν εκτιμώ ότι θα ευδοκιμήσει στους επόμενους βαθμούς αυτή η απόφαση τουμονομελούς πρωτοδικείου. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν περίπου δέκα περικοπές τις συντάξεις και παρέδωσαν το ασφαλιστικό με έλλειμμα. Είναι ένα αρνητικό θαύμα και θέλει θράσος για να μας κουνούν το δάχτυλο ενώ καταφέραμε να φτιάξουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Οιπερικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές ήταν 4,5 δισ το έτος.»
  Η Εφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε ακόμα και στο θέμα της περικοπής των συντάξεων και δήλωσε σίγουρη, οτι τελικά οι συντάξεις των παλαιών συνταξιούχων δεν θα κοπούν:
  «Διαμορφώνονται οι συναινέσεις που χρειαζόμαστε. Οι εταίροι μας έχουν αποδεχθεί ότι το μέτρο τηςπερικοπής των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό, ότι επιτυγχάνουμε τους στόχους μας για το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό που συζητάμε αφορά το δημοσιονομικό χώρο και την αξιοποίησή του. Υπάρχει σύγκλιση για την εφαρμογή όλων των θετικών μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στηΔΕΘ. Υπάρχουν μικρές αποκκλίσεις οι οποίες είναι επιλύσιμες. Τις επόμενες μέρες θα αναληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες για να προχωρήσουν αυτά τα μέτρα. Έχει σημασία να αισθανθούν οι πολίτες ότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι μια τυπική ημερομηνία, αλλά μια νέα πραγματικότητα».

  https://iskra.gr/%CE%B1%CF%87%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%8C%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%84%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%85/

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: