olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Επανέρχεται ο Μ.Ιγνατίου για τα ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ παπαγαλάκια του Μητσοτάκη! » “Απορούν οι δανειστές γιατί στην Ελλαδα λυπούνται που σώζονται οι συντάξεις”

Posted by netakias.com στο Νοέμβριος 4, 2018

propagandaΠως περιγράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου “αυτόπτης μάρτυρας” την περασμένη εβδομάδα στην συνέντευξη του εκπροσώπου του Ταμείου Τζέρυ Ράις στην Ουάσινγκτον  όσα συνέβησαν στη συνέντευξη Τύπου του ΔΝΤ, την ερώτησή του για τις συντάξεις και τη διαστρέβλωση που έγινε μόλις έφτασε η απάντηση στην Αθήνα !

Ο Μιχάλης Ιγνατίου αποκαλύπτει από την Ουάσινγκτον στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής την απορία που εκφράζουν οι δανειστές για την Ελλάδα

Ο Ιγνάτιου ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ τα παπαγαλάκια ΝΕΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

Το επικοινωνιακό παιχνίδι για το θέµα των συντάξεων έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό από τα µεγάλα δηµοσιογραφικά και κοµµατικά συγκροτήµατα» µου είπε πρόσφατα σηµαντικός παράγοντας, που ασχολήθηκε επισταµένα µε το µείζον αυτό ζήτηµα, εξυπηρετώντας τα συµφέροντα της Ελλάδας

Αναφερόταν στην εµµονή κυρίως της πλειονότητας των ελληνικών µέσων ενηµέρωσης, αλλά και µερικών ελληνικών κοµµάτων, µε πρώτη την αξιωµατική αντιπολίτευση, για την περικοπή των συντάξεων, που φαινόταν ως επιθυµία τους, αντί να ήταν ευχή τους η διάσωσή τους!

 

Το κλίµα που έχει δηµιουργηθεί στην Αθήνα για τις συντάξεις έχει αναγκάσει ακόµα και υψηλόβαθµους αξιωµατούχους των δανειστών -ειδικά αυτών του Ταµείου- να διερωτώνται. «Μα καλά, τι είναι αυτό που συµβαίνει στην Ελλάδα; Αντί να χαίρονται, λυπούνται» θα έλεγα παραφράζοντάς τους.

Γεγονός είναι ότι οι πιέσεις για τις περικοπές στις συντάξεις µειώνονται όλο και περισσότερο και, δυστυχώς, η αντιπολίτευση και πολλά µέσα ενηµέρωσης ξεχνούν ότι η Ελλάδα είναι εκτός µνηµονίων, κάτι που σηµαίνει πως, εάν αντιµετωπιστεί το θέµα µε σοβαρότητα, η χώρα θα κερδίσει, ανεξάρτητα από το ποιος την κυβερνά. Αλλωστε, δεν πρέπει να έχει καµία σηµασία, διότι στο τέλος όλοι µνηµονιακοί είναι εκτός του συνεπέστατου µε τις αρχές του ΚΚΕ και τους ναζί της Χρυσής Αυγής, που είναι από άλλο ανέκδοτο και δεν καταγράφονται στις δηµοκρατικές δυνάµεις του τόπου.

Πηγές στην Ουάσιγκτον παραδέχονται αυτό που γνωρίζουµε όσοι καλύπτουµε δηµοσιογραφικά το ΔΝΤ: ότι στο Ταµείο κρατούν χαµηλούς τόνους. Επίσης σηµειώνουν ότι πρόκειται για προσωπική επιλογή της γενικής διευθύντριας Κριστίν Λαγκάρντ. «Στο ΔΝΤ κρατούν πιο χαµηλούς τόνους από διάφορους στην Αθήνα» µου είπε χαριτολογώντας συνοµιλητής µου στην αµερικανική πρωτεύουσα.

Και είναι αλήθεια ότι οι αξιωµατούχοι του ΔΝΤ δεν έχουν πει ποτέ τον τελευταίο καιρό ότι πρέπει οπωσδήποτε να κοπούν οι συντάξεις. Εχουν δηλώσει ότι θα ήθελαν να το δουν να συµβαίνει, αλλά η κουβέντα σταµατά εκεί. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σηµασία. Αν το Ταµείο ήθελε πάση θυσία να περικοπούν οι συντάξεις, δεν θα κόστιζε τίποτα στην κ. Λαγκάρντ να το δηλώσει δηµόσια. Γιατί δεν έχει συµβεί αυτό; ∆ιότι και να το πει δεν θα ισχύσει. Το ΔΝΤ δεν έχει πρόγραµµα µε την Ελλάδα, ούτε έχει δώσει δανεικά τα τελευταία χρόνια.

Η γενική διευθύντρια του Ταµείου είχε την ευκαιρία να το δηλώσει και στο Μπαλί κατά τη σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσµιας Τράπεζας και στις δεκάδες συνεντεύξεις που έδωσε και στις δηλώσεις τις οποίες έχει κάνει. Το µόνο που είπε τελευταία είναι µια ισχυρή συγνώµη για το πρώτο πρόγραµµα, που, όντως, ήταν λάθος από την αρχή µέχρι το τέλος και εκτροχίασε εντελώς την ελληνική οικονοµία. Το πρώτο πρόγραµµα ήταν η χειρότερη «συνταγή» που θα µπορούσε να επιλεγεί για οποιαδήποτε χώρα… Ηταν αυτό που πρότεινε η τότε κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου και δεν υλοποίησε ποτέ, µε αποτέλεσµα να οδηγηθεί η ελληνική οικονοµία στα τάρταρα.

Κατά τη γνώµη µου, είναι κεντρική επιλογή του διεθνούς οργανισµού να αφήσει το παιγνίδι να εξελιχθεί ανάµεσα στην Αθήνα και στους Ευρωπαίους, και αυτό πρέπει πρώτη να το καταλάβει η αντιπολίτευση στην Ελλάδα, η οποία κάλλιστα θα µπορούσε να κληθεί από τον λαό να κυβερνήσει σε ένα θέµα. Και στο θέµα των συντάξεων θα εκτεθεί, εάν δεν επιλυθεί από τη σηµερινή κυβέρνηση… Σηµασία έχει να µην υποστούν άλλες µειώσεις οι συνταξιούχοι, και όχι τα κοµµατικά κέρδη του εκάστοτε υποψήφιου πρωθυπουργού.

Γίναµε µάρτυρες την Πέµπτη του εξής φαινοµένου: Ο Τζέρι Ράις βγήκε ανοικτά απαντώντας σε ερωτήσεις του «Εθνους» και του OPEN και δήλωσε ότι είναι θέµα των Ευρωπαίων και της Ελλάδας να αποφασίσουν για τις συντάξεις. Και όµως, τα περισσότερα εγχώρια µέσα ενηµέρωσης, που δεν κάνουν το έξοδο να έχουν ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον, άρα δεν έχουν την παραµικρή ιδέα πώς λειτουργεί το Ταµείο, µετέδωσαν ακριβώς το αντίθετο και µε τον ίδιο τρόπο, σαν ένα χέρι να καθοδήγησε ως πιόνια αυτούς που έγραψαν τα κείµενα. Είχαν τον ίδιο «πατέρα».

Αποδεικνύεται, λοιπόν, και στην πράξη ότι δηλαδή δεν µπορεί το ΔΝΤ να αποφασίζει πια για την τύχη της Ελλάδας και του λαού της, διότι δεν υπάρχει πρόγραµµα. Είναι τόσο απλό. Και ενώ τα µηνύµατα από την έδρα του ∆ιεθνούς Οργανισµού είναι σαφή, στην Αθήνα συµβαίνει το εξής παράδοξο: Συγκεκριµένη οµάδα ανθρώπων και ακόµη πιο συγκεκριµένα συµφέροντα να ταυτίζονται µε θέσεις που είναι σκληρότερες από αυτές που πρέσβευε το Ταµείο. Δεν µπορούν να χωνέψουν ότι το ΔΝΤ δεν ενδιαφέρεται πια για την Ελλάδα όπως παλιά. Εχει αποδεσµευθεί από τη χώρα µας και παραµένει ως τεχνικός σύµβουλος – ένας τίτλος που δεν του επιτρέπει να περικόπτει συντάξεις. Τους είναι δύσκολο να αντιληφθούν ότι πλέον τα πράγµατα είναι απλά και οι αποφάσεις στο ΔΝΤ ειληµµένες.

ΥΓ.: Στην ενηµέρωση του κ. Τζέρι Ράις είχαµε βρεθεί, ως συνήθως, οι Ελληνες ανταποκριτές. Προσέξτε: Εάν για κάποιον λόγο δεν πηγαίναµε στο ΔΝΤ, δεν θα γινόταν η συγκεκριµένη ερώτηση για τις συντάξεις. Ωστόσο έχει ιδιαίτερη σηµασία στο πώς έγινε η ερώτησή µου. Αφού είχαµε υποβάλει τα ερωτήµατά µας, όπως συνηθίζει ο εκπρόσωπος του Ταµείου, ρώτησε ποιος θα κάνει την τελευταία ερώτηση και έδειξε εµένα που του είχα κάνει νόηµα. Επέλεξα να κάνω την ερώτηση για τις συντάξεις, όπως κάλλιστα θα µπορούσα να ρωτήσω κάτι άλλο. Και όµως, γράφτηκε και µεταδόθηκε στην Αθήνα ότι το ΔΝΤ επέλεξε να κάνει δήλωση-τοποθέτηση για το θέµα των συντάξεων. ∆εν πρόκειται µόνο για fake news, αλλά και για ηθεληµένη παραποίηση της αλήθειας.

18 Σχόλια to “Επανέρχεται ο Μ.Ιγνατίου για τα ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ παπαγαλάκια του Μητσοτάκη! » “Απορούν οι δανειστές γιατί στην Ελλαδα λυπούνται που σώζονται οι συντάξεις””

 1. Αυτονόητα said

  Σκέψου να γίνει κανένας πόλεμος με τους απέναντι….

  Είναι βέβαιο με πια μεριά θα πάει η εγχώρια διαπλοκή και η συμμορία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

  Μου αρέσει!

 2. Αυτονόητα said

  Ακόμα και οι ξένοι αδυνατούν να καταλάβουν για πιο λόγο θα χαίρονταν στη ΝΔ αν κόβονταν οι συντάξεις !!

  Αλλά τι να λέμε εδώ ο Κούλης Μιζοτάκης πήγε στη Γερμανία να παρακαλέσει τη Μέρκελ να κόψει τις συντάξεις για να το χρεωθεί η κυβέρνηση !!

  Οι μπατριώτες κατσαπλιάδες της ΝΔούλας.

  Μου αρέσει!

 3. Αυτονόητα said

  Μιλάμε για το κόμμα τον Γερούν γερά βάστα γερά Σόιμπλε και ΔΝΤ βάστα γερά Ερντογάν.

  Για το κόμμα των δοσίλογων και των κατσαπλιάδων.

  Ναι καλά καταλάβατε

  Για τη συμμορία Νουδούλα μιλάμε και το κλεφτοπασόκ.

  Μου αρέσει!

 4. Αυτονόητα said

  Μου αρέσει!

 5. Sane said

  Και οι δύο μονομάχοι της ελληνικής πολιτικής αρένας λυπούνται, γιατί έτσι χάνουν τα ρουσφετάκια που θα έκρυβαν πίσω από τα αντίμετρα.
  Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ τα συγκρίνει με την εκλογική του αυτοκτονία σε περίπτωση περικοπής των συντάξεων και δεν το συζητάει καν. Η ΝΔ, από την άλλη, θα ήθελε πολύ να βρει την περικοπή έτοιμη, να τη χρεώσει στο ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει το δικό της παιχνίδι με τα αντίμετρα.

  Ο Μητσοτάκης πάλι, που δηλώνει ανοιχτός σε μετεκλογικές συνεργασίες, θα έπρεπε να είχε καταλάβει ότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Θα τον παγιδεύσουν εσωτερικά και θα τον οδηγήσουν σε όλες τις περικοπές (συντάξεων και αφορολόγητου τουλάχιστον) για να προκύψουν λεφτά για μίζες, λάδωμα και φάγωμα!

  Μου αρέσει!

  • Αυτονόητα said

   Θα τον παγιδεύσουν εσωτερικά και θα τον οδηγήσουν σε όλες τις περικοπές (συντάξεων και αφορολόγητου τουλάχιστον) για να προκύψουν λεφτά για μίζες, λάδωμα και φάγωμα!
   ——–
   Συμφωνώ.

   Άλλωστε είναι βέβαιο πως ο Κούλης Μιζοτάκης θα κόψει από όπου μπορεί για να ταΐζει τα πιράνχας και τις βδέλλες που τον στηρίζουν και φυσικά να φάνε και οι ίδιοι.

   Αν ο Ελληνικός λαός ψηφίσει τον Κούλη Μιζοτάκη θα είναι άξιος της μοίρας του…

   Μου αρέσει!

   • Sane said

    Με το εκλογικό σύστημα που θα γίνουν αυτές οι εκλογές δεν έχει καμία σημασία πόσοι θα ψηφίσουν το Μητσοτάκη. Του αρκεί να είναι περισσότεροι από όσους ψηφίσουν τον Τσίπρα και οι υπόλοιποι (που θα αποφασίσουν να πάνε να ψηφίσουν) να μοιραστούν σε 10 κόμματα που ή δυνατόν να είναι όλα του 2,9% !

    Μου αρέσει!

   • Sane said

    Και συζητάμε πάντα στη βάση του ότι θα είναι πρώτη η ΝΔ. Στην υποθετική περίπτωση που θα έβγαινε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα αναζητούσε και αυτός μετεκλογικά μετά μανίας τα «αντίμετρα», πολύ πιθανώς ασχέτως των ποιων και πόσων περικοπών…

    Μου αρέσει!

   • Νά 'χαμε να λέγαμε, μεγάλε ! said

    «Αν ο Ελληνικός λαός ψηφίσει τον Κού . .»

    Ο Ελληνικός λαός, μια ζωή μασάει την κοινή γνώμη που του πουλάνε οι εφημερίδες και βοθροκάναλα έχοντες, είναι ήδη οχτώ χρόνια άξιος της μοίρας του. Τι σε κάνει να νομίζεις ότι μπορει να σκέπτεται μόνος του για να βάλει μυαλό και γιατί τώρα ;

    Μου αρέσει!

 6. Αυτονόητα said

  Ψηφίστε νεοελληναράδες ΝΔ για να είναι τελείως βέβαιο πως θα πιστολιάσει τα χρέη της η ΝΔ !!

  Θα τα πληρώσεις και εσύ.

  Και όταν η κατσαρόλα σου θα είναι άδεια θα σου τι γεμίσει ο μιζαρισμένος Άδωνις από τις ξαπλώστρες της Μυκόνου….

  Μου αρέσει!

 7. Against new atlantic said

  ΠΑΡΑΤΑΣΗ 6 ΜΗΝΩΝ ΠΗΡΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

  ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ

  Μου αρέσει!

 8. ΡουβιΚωλοι said

  Ρε αυτονοητε/Παπακυριακοπουλε το πηγες μιση κοπιτσα.

  Μου αρέσει!

 9. ΦΟΥΧΤΕΛΟΣ ΠΑΡΩΝ said

  Barthle: Ο Γερμανός ”γκαουλάιτερ” εξυμνεί τον Τσίπρα και σχεδιάζει οικονομική αποικιοποίηση

  Ωμά και απροκάλυπτα ο επικεφαλής, με συνδαιτυμόνα την Ρένα Δούρου, της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, γερμανός «γκαουλάιτερ» στην χώρα μας, Norbert Bathler,εκθέτει τα σχέδια του για οικονομική αποικιοποίηση της Ελλάδας, τα οποία εμφανίζει με το περιτύλιγμα της οικονομικής συνεργασίας.
  Ως γνωστόν, ο Norbert Barthle παρευρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση στην Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, η οποία μετετράπη σε φιάσκο από τις κινητοποιήσεις της ΛΑ.Ε, Επιτροπής για γερμανικές επανορθώσεις, μαρτυρικών πόλεων, πράγμα που ανάγκασε τους διοργανωτές να φυγαδεύσουν στην κυριολεξία τον Barthle για να μην γιουχαϊστεί από τους συγκεντρωμένους διαμαρτυρόμενους.
  Η Ελλάδα έχει διαβεί τη βαθιά κοιλάδα των δακρύων, αλλά δεν έφτασε ακόμα στον παράδεισο, σημειώνει ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Norbert Barthle.
  Στην εκτίμηση, πως η Ελλάδα προχωρά προς τα μπρος και βρίσκεται σε ανοδική πορεία, προβαίνει ο εντεταλμένος της Angela Merkel για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, NorbertBarthle, ο οποίος υποστηρίζει η εποχή των μνημονίων τελείωσε αλλά η οικονομία δεν αναπτύσσεται, όπως θα έπρεπε. Επίσης παρατηρεί, πως η ανεργία των νέων παραμένει ιδιαίτερα υψηλή.
  «Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, έχουν πίσω τους οκτώ πραγματικά δύσκολα, οκτώ σκληρά χρόνια.
  Δεν ξέρω πώς θα ήταν αυτά τα χρόνια εάν δεν υπήρxε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έκανε βέβαια πολλά τα οποία δεν κατάφεραν άλλοι να εφαρμόσουν» τονίζει ο Barthle σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ και προσθέτει :
  «Πώς θα είναι το μέλλον δεν το γνωρίζω, αλλά οι οιωνοί δεν φαίνονται κακοί.
  Η Ελλάδα έχει διαβεί τη βαθιά κοιλάδα των δακρύων, αλλά δεν έφτασε ακόμα στον παράδεισο, η ανεργία των νέων παραμένει υψηλή, η οικονομία δεν αναπτύσσεται όσο θα μπορούσε.
  Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, αλλά υπάρχουν καλά σημάδια».
  Ο Χριστιανοδημοκρατης πολιτικός τονίζει ότι τρεις είναι κυρίως οι στόχοι της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης :«η δημιουργία εταιρικών σχέσεων μεταξύ δήμων και κοινοτήτων στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, του τουρισμού, της διαχείρισηςαπορριμμάτων, της ενέργειας.
  Συνεργασίες που να έχουν διάρκεια, όχι μόνο βραχυπρόθεσμα προγράμματα ή απλές ανταλλαγές απόψεων αλλά η δημιουργία μιας πραγματικά στενής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ δήμων και κοινοτήτων των δύο χωρών.
  Ο δεύτερος μεγάλος μου στόχος είναι να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην οικονομική διάσταση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, να συμπεριληφθούν δηλαδή τα τοπικά εμπορικά επιμελητήρια στις συνεργασίες αυτές, διότι η εμπειρία δείχνει εκεί που υπάρχει ισχυρή οικονομία χρειάζονται και ισχυροί δήμοι και κοινότητες και το αντίστροφο.
  Πρέπει να φροντίσουμε να γίνουν περισσότερες συνεργασίες μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μας.
  Και ο τρίτος στόχος μου αφορά στην ίδια την Ελληνογερμανική Συνέλευση.
  Θέλω να επιτύχω κατά τη διάρκεια αυτής της γερμανικής κοινοβουλευτικής περιόδου, η οποία συνδέεται με την καγκελαρία της Merkel, να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον.
  Να γίνει δηλαδή ένας θεσμός τον οποίο να μη θέλει κανένας να καταργήσει, ο οποίος να υφίσταται ανεξάρτητα από το ποιός θα κυβερνά και να είναι ένας υπερκομματικός θεσμός».
  Ερωτηθείς από το ΑΠΕ – ΜΠΕ για τη ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα και τις πολεμικές επανορθώσεις, σημειώνει:
  «Έχουμε πλήρη συνείδηση για τις μεγάλες ιστορικές και ηθικές ευθύνες της Γερμανίας λόγω του ναζιστικού παρελθόντος, έστω και αν δεν ζούσαμε εμείς τότε και πρόκειται για τους παππούδες ή τους προπάππους μας. Το παρελθόν πρέπει να το διατηρούμε στη μνήμη μας, αλλά η επεξεργασία του μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να χτίσουμε μια αρμονική, φιλική συνεργασία για το μέλλον».
  Iskra.gr

  Μου αρέσει!

 10. ΦΟΥΧΤΕΛΟΣ ΠΑΡΩΝ said

  Να ακυρωθεί η απόφαση μεταβίβασης στο “Υπερταμείο” ακινήτων αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος ζητά με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, από κοινού με τους δημάρχους Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, και Σπάρτης, Ευάγγελο Βαλιώτη.

  Η αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε στις 2 Νοεμβρίου και στρέφεται κατά:

  α.) της με αριθμό 86/18.6.2018 απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2317/Τ. Β΄/19.6.2018 και

  β.) της με αριθμό 0004586 ΕΞ2018/19.6.2018 απόφασης του Υπουργού Οικονομικών περί «Μεταβίβασης κατ’ άρθρα 196 παρ. 6 και 209 του ν. 4389/2016, ακινήτων στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.), σύμφωνα με την αριθμ. 86/18.06.2018 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής», που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2320/Τ. Β΄/19.6.2018,

  γ.) κάθε άλλης συναφούς, προγενέστερης ή μεταγενέστερης πράξης της διοίκησης, κατά το μέρος που αφορούν τα ακίνητα αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται μεταξύ των 10.119 ΚΑΕΚ ακινήτων στο Παράρτημα Ι της με αριθμό 86/18.6.2018 (ΦΕΚ 2317/Β/19.6.2018) απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

  «Έχουν παρέλθει ήδη πλέον των δύο μηνών από την πρώτη ταυτοποίηση των ακινήτων αυτού του καταλόγου και την αποκάλυψη ότι σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, ακίνητα απαλλοτριωμένα για αρχαιολογικούς σκοπούς και άλλα κτίρια που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΥΠΠΟΑ, και παρά τις διαβεβαιώσεις για “εξαίρεση” αυτών των ακινήτων, καμία θεσμική ενέργεια δεν έχει γίνει από το υπουργείο Οικονομικών ή το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αντιθέτως, καθημερινά έρχονται στο φως νέα στοιχεία για τα μνημεία που “κρύβονται” πίσω από αυτούς τους κωδικούς (ΚΑΕΚ). Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει ταυτοποιήσει 587 ΚΑΕΚ από 36 νομούς της χώρας -και πιθανόν αυτά να είναι μόλις τα μισά από τα πραγματικά ακίνητα πολιτιστικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται στα 10.119 ακίνητα» τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

  Προσθέτει, ακόμη, ότι «όσο όμως οι ”καλές προθέσεις” της κυβέρνησης παραμένουν σε προφορικές διαβεβαιώσεις, ή, ακόμη χειρότερα, σε δηλώσεις περί ”θέματος που δεν υπάρχει”, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων θα αγωνιστεί με κάθε δυνατό μέσο ώστε τα μνημεία να παραμείνουν κοινωνικό αγαθό που θα προσφέρεται σε όλους-όλες και να μην καταλήξουν στο χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου για “αξιοποίηση” και “ρευστοποίηση”».

  Μου αρέσει!

 11. ΦΟΥΧΤΕΛΟΣ ΠΑΡΩΝ said

  Ολα στο υπερταμειο για ….αξιοποιησι και ρευστοποιησι ….οι φουχτελ πρεπει να τα αξιοποιησουν συντομα …

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: