Νίκος Παππάς: Η ΝΔ κατάπιε τη γλώσσα της για τις άδειες και μιλά για την ΕΡΤ
Posted by kalinda on Οκτώβριος 14, 2018
Σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο Documento και ερωτηθείς για δηλώσεις και δημοσιεύματα που αφορούν στην ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς επισημαίνει ότι «οι κατηγορίες αυτές μας γυρίζουν στο πρόσφατο παρελθόν και στη λάσπη που δεχθήκαμε για το μεγάλο -και κερδισμένο πλέον- στοίχημα των τηλεοπτικών αδειών. Τότε ακούγαμε το “υπουργός καναλάρχης”, γιατί τολμήσαμε να αγγίξουμε μία από τις βασικές πλευρές του τριγώνου της διαπλοκής, τα κανάλια».
Και καταλήγοντας, σημειώνει με έμφαση ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης: «Τώρα που η Νέα Δημοκρατία έχει καταπιεί τη γλώσσα της για τις άδειες, ξεκίνησε να μιλά για την ΕΡΤ. Ίσως, βέβαια, ανησυχούν επειδή συγκροτείται η επιτροπή διερεύνησης του κόστους του “μαύρου”», .
Σε ό,τι αφορά, τέλος, το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ, ο Ν. Παππάς δηλώνει: «Και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με τη λήξη της κοινοβουλευτικής θητείας και η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή, γιατί η υλοποίησή της είναι προς το συμφέρον της χώρας».
Εν τέλει, τονίζει, «καμία πρόταση μομφής με βάση το Μακεδονικό δεν πρόκειται να τελεσφορήσει».
ΣΚΟΠΙΑΝΕΛ said
σσσ
ΣΚΟΠΙΑΝΕΛ said
Με τροπολογία Παππά
Στο 5% από 20% μειώνεται ο φόρος επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων
Στο 5% από 20% που είναι σήμερα θα μειωθεί από 1ης Απριλίου 2018 (1.4.2018) ο ειδικός φόρος επί των διαφημίσεων στα κανάλια, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού ΨΗΠΤΕ Ν.Παππά, την οποία καταθέτει εν όψει της επικείμενης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και προς τον σκοπό διευκόλυνσης νέων επενδύσεων.
https://www.in.gr/wp-content/uploads/2017/11/29631627_249705_1510260036433.jpg
in.gr
9 Νοεμβρίου 2017, 22:16
Στο 5% από 20% που είναι σήμερα θα μειωθεί από 1ης Απριλίου 2018 (1.4.2018) ο ειδικός φόρος επί των διαφημίσεων στα κανάλια.
Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού ΨΗΠΤΕ Ν.Παππά, εν όψει της επικείμενης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και προς τον σκοπό διευκόλυνσης νέων επενδύσεων, προτείνεται η διαμόρφωση από 1.4.2018 του συντελεστή του ειδικού φόρου της παρ. 12 του άρθρου 5 του ν. 3845/2010 (Α’65) σε ποσοστό 5% για τις διαφημίσεις που προβάλλονται από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στα οποία θα χορηγηθεί άδεια λειτουργίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στο πλαίσιο της εν λόγω αδειοδοτικής διαδικασίας.
Παράλληλα, επεκτείνεται η ως άνω ρύθμιση και στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που έχουν υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο, καθώς και σε αυτά της ΕΡΤ Α.Ε.
Από τη νέα ρύθμιση θα επέλθει ετήσια μείωση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2018 η μείωση θα περιοριστεί στα 15 εκατ. ευρώ. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως η απώλεια αυτή θα αναπληρωθεί από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.
Η τροπολογία εντάσσεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
https://www.in.gr/2017/11/09/plus/medianews/sto-5-apo-20-meiwnetai-o-foros-epi-twn-tileoptikwn-diafimisewn/
ΣΚΟΠΙΑΝΕΛ said
Από τη νέα ρύθμιση θα επέλθει ετήσια μείωση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2018 η μείωση θα περιοριστεί στα 15 εκατ. ευρώ. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως η απώλεια αυτή θα αναπληρωθεί από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.