Νέα Εθνική Μειοδοσία αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Γιάννης Τρουπής στην ΕΡΤ! [ΒΙΝΤΕΟ]

olympia.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

subscribe https://tinyurl.com/hellenicnewsfeed

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ αποκάλυψε ο Γιάννης Τρουπής!

View original post 29 more words

2 thoughts on “Νέα Εθνική Μειοδοσία αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Γιάννης Τρουπής στην ΕΡΤ! [ΒΙΝΤΕΟ]”

 1. Ο Ψαριανός το είπε άτσαλα, αλλά εντέλει έχει δίκιο: Η επανάσταση του 1821 για την εθνική μας ανεξαρτησία απέθανε το 1825 στο Μανιάκι, μαζί με τον Παπαφλέσσα και εξαιτίας του εμφύλιου σπαραγμού.

  Από τότε μέχρι και την αρχή του 20ου αιώνα, η Ελλάδα ήταν μία άτυπη ευρωπαϊκή αποικία, που παρακαλούσε τους Ευρωπαίους για να αποκτήσει Σύνταγμα και βασικές υποδομές για τους πολίτες της. Η περίοδος αυτή κατέληξε σε έναν ατυχή ελληνοτουρκικό πόλεμο, στην πτώχευση και στον πλήρη ευρωπαϊκό οικονομικό έλεγχο (και τότε τον είπαν διεθνή – τύπου ΔΝΤ – για να κρυφτούν πίσω από τη λέξη).

  Το ελληνικό κράτος ξαναγεννήθηκε ως πραγματικό κράτος το 1909, από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, και επέζησε με αυτή τη μορφή μέχρι το 1941.

  Η νέα γερμανική ανακατάληψη οδήγησε σε μία ενδιάμεση περίοδο, η οποία μετά από θυελλώδη αντίσταση και μετά από εκατόμβες ανθρώπινου αίματος τελείωσε το 1948, δίνοντας από τη μία την τελευταία επέκταση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους και από την άλλη την είσοδο στην ψυχροπολεμική εποχή με το στίγμα ενός κοινωνικά καταλυτικού εμφυλίου πολέμου.

  Αυτό το στίγμα έμελλε να βάλει τα θεμέλια ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στον ημι-αποικιακό της χαρακτήρα, αλλά αυτή τη φορά με αρμοστή τις ΗΠΑ.
  Η περίοδος αυτή διατηρήθηκε μέχρι την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και συγκεκριμένα μέχρι το 1992 και τη συνθήκη του Μάαστριχτ, όπου οι ΗΠΑ μεταβίβασαν την ημι-αποικία τους στις ευρωπαϊκές μεγάλες δυνάμεις και όπως όλοι έβλεπαν από τότε στην πολύ μεγαλύτερης οικονομικής δυναμικής Γερμανία.

  Από εκεί και πέρα, το ελληνικό πολιτικό σύστημα ξεκίνησε τη μετάβαση του ελληνικού κράτους σε μία κατάσταση που έμοιζε πολύ στη πρότερη του 1909 ευρω-ημι-αποικιακή, με σημαντικότερους ενδιάμεσους σταθμούς το 1996 (πρωθυπουργία Σημίτη), το 2001 (ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, αφού πρώτα η συνθήκη της Νίκαιας απέκλεισε κάθε περίπτωση για πολιτική και πραγματική οικονομική ένωση της Ευρώπης) και με τελική κατάληξη τη δραματική οριστική παράδοση του 2010, την τσεκουράτη “ληστεία” του 2012 και την τελεσίδικη μεταφορά ιδιοκτησίας του 2015…

  Η σημερινή ελληνική πολιτική σκηνή μοιάζει πολύ και δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από την ευρω-ημι-αποικιακού τύπου πολιτική στη χώρα προ του 1909…

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s