olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Το Ευχαριστώ του ΠτΔ στον Πρόεδρο του ιδρύματος Ωνάση για την μεγάλη δωρεά που αφορά την δημιουργία του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου.

Posted by olympiada on October 9, 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ ΔΡ. ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ κα ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΥ 

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ 

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 

9.10.2018

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Κύριε Παπαδημητρίου, αγαπητέ φίλε Αντώνη,

Σας ευχαριστώ θερμώς και σας συγχαίρω για την νέα – η προηγούμενη ήταν το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό  μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, που αφορά την δημιουργία του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου.  Η δημιουργία αυτού του Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου καλύπτει ένα μεγάλο κενό στο Σύστημα Υγείας της Χώρας.  Και είναι μια έμπρακτη και κορυφαία συμπαράσταση στον Άνθρωπο, στον δοκιμαζόμενο άνθρωπο, ο οποίος έτσι αποφεύγει πια, στο μέλλον, και την πολυέξοδη δοκιμασία αλλά και την επώδυνη αβεβαιότητα του εξωτερικού.  

Θέλω, όμως, να επισημάνω και κάτι άλλο σχετικά με την δημιουργία του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου:  Είμαι βέβαιος πως θα δημιουργήσει και μιαν άλλη νοοτροπία στον Τόπο μας σε ό,τι αφορά την δωρεά οργάνων.  Γιατί εκεί έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα.  Μιαν άλλη νοοτροπία, που πρέπει να μας διδάξει ότι η δωρεά οργάνων είναι πραγματική προσφορά στον Άνθρωπο.  Είναι η υπέρτατη μορφή Αγάπης και Αλληλεγγύης.  Εδώ θα αναφέρω κάτι το οποίο δεν σχετίζεται με την θρησκεία, αλλά αφορά κάθε άνθρωπο, είτε πιστεύει είτε όχι: Η δωρεά οργάνων κάνει πράξη την μετάβαση από την μεγάλη αρχή του «αγαπάτε αλλήλους» στην ακόμη μεγαλύτερη αρχή, του «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν».  Και σας είπα: Δεν έχει σχέση με το αν πιστεύει κανείς ή όχι.  Είναι κάτι που αφορά τον Ανθρωπισμό και την Αλληλεγγύη σε κάθε κοινωνία σε ολόκληρο τον Κόσμο και, ιδίως, στην σημερινή εποχή.  

Τέλος, δεν μπορώ να μην πω ότι και με την νέα δωρεά του το Ίδρυμα Ωνάση συνεχίζει επαξίως την παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών μας. Και είναι γνωστό ότι η παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών στήριξε ουσιωδώς την πορεία του νεώτερου Ελληνικού Κράτους, ιδίως σε κρίσιμες στιγμές.  Αυτό συμβαίνει και σήμερα, και γι’ αυτό σας συγχαίρω. Πραγματικά, αυτή η προσφορά είναι προσφορά προς το Κράτος μας καιπρωτίστως προς τον Λαό μας.  Και πάλι σας ευχαριστώ.

Α.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, είναι μεγάλη μας τιμή που μας υποδέχεστε ως Αρχηγός του Ελληνικού Κράτους, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της ανακαίνισης, αυτής της νέας μεγάλης πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Ωνάση. Όπως πολύ σωστά είπατε, είναι ένα νέο νοσοκομείο, ένα πλήρες νοσοκομείο, το οποίο περιλαμβάνει το Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο, στο οποίο θα γίνονται όλες οι μεταμοσχεύσεις συμβατών οργάνων. Και βέβαια αυτό απαιτεί την ανανέωση της νοοτροπίας την οποία έχουμε όλοι μας όσον αφορά τις μεταμοσχεύσεις. 

 

Περιλαμβάνει επίσης ένα σύγχρονο Παιδοκαρδιολογικό και Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες όλης της χώρας και πέραν αυτής, γι’ αυτή την ομάδα των παιδιών τα οποία, δυστυχώς, έχουν ανάγκη από ένα τέτοιο κέντρο. Επίσης, περιλαμβάνει την ανανέωση όλου του εξοπλισμού του υφιστάμενου νοσοκομείου. Περιλαμβάνει ένα ευρύτατο πρόγραμμα υποτροφιών και εκπαίδευσης γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού. Περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα ερευνητικό σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ελληνική Ακαδημία Αθηνών και ξένα αντίστοιχα ιδρύματα. Είναι ένα έργο το οποίο είναι ώριμο, είναι στο στάδιο οριστικής μελέτης και επομένως πολύ σύντομα μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Και θα ήθελα να τονίσω σε αυτό το σημείο, κύριε Πρόεδρε, και νομίζω ότι σας συγκινεί και αυτό, ότι θα ενταχθεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Θα είναι προσιτό στον οποιονδήποτε ασφαλισμένο και ανασφάλιστο και επομένως θα καλύψει όλες τις ανάγκες του ελληνικού λαού.  

 

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: