olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ εάν κλείσει ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών. ΒΡΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ!

Posted by olympiada on October 8, 2018

Ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτων, αυτής της κοιτίδας των μεγάλων ευεργετών είναι εγκαταστημένος στον συγκεκριμένο χώρο από το 1965. Ο χώρος παραχωρήθηκε από το ελληνικό κράτος σε αναγνώριση της πολιτείας της προσφοράς του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του στη Διοίκηση του Ελληνικού Ναυτικού, όταν δεν υπήρχε κράτος επί Κατοχής. Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει τη συνδρομή των Ελλήνων της Αιγύπτου για την απελευθέρωση της πατρίδας με το να τους χαρακτηρίζει σήμερα ως… καταπατητές. Μιλάμε για εθνική ντροπή.

Στο κενό έχουν πέσει οι μέχρι τώρα προσπάθειες για την εξεύρεση χώρου προκειμένου να εγκατασταθεί ο Ελληνικός Ναυτικός Ομιλος Αιγυπτιωτών (ΕΝΟΑ) στον Άγιο Κοσμά, ένας από τους πιο ιστορικούς ναυταθλητικούς ομίλους της χώρας.

Αποτέλεσμα θα είναι να κατεβάσει… ρολά στις 10 Οκτωβρίου, εάν δεν βρεθεί μια λύση έστω και την τελευταία στιγμή. 

Ο λόγος είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί λύση στο ζήτημα της μεταστέγασης του ομίλου, που προέκυψε από το 2012, όταν και ψηφίστηκε ο νόμος για την αξιοποίηση του Ελληνικού. 

Σύμφωνα και με τις μνημονιακές δεσμεύσεις, η παραλία περιοχής και όλοι οι χώροι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του Ομίλου, πρέπει να παραδοθούν στην πολιτεία. Έκτοτε η διοίκησή του έκανε επανειλημμένα προσπάθειες για να βρεθεί λύση για τη μετεγκατάσταση του Ομίλου ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί. Οι προσπάθειες μέχρι σήμερα έχουν αποβεί άκαρπες.

Στις 14 Μαρτίου εστάλη στον ΕΝΟΑ επιστολή από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρονται τα εξής: «Επειδή παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Εταιρείας μας, δεν έχετε απελευθερώσει ως οφείλατε τους χώρους τους οποίους κατέχετε αυθαίρετα στο παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά – παρά το γεγονός ότι και η Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά (νυν Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου) έχει εκδώσει, κατά του Ομίλου σας, Πρωτόκολλο Αυθαίρετης Χρήσης και Διοικητικής Αποβολής σας από το ακίνητο – σας καλούμε διά της παρούσης να αποχωρήσετε άμεσα από το ακίνητο και να μας παραδώσετε όλους τους ως άνω χώρους ελεύθερους προς χρήση, άλλως σας δηλώνουμε ότι θα ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα από τον νόμο μέτρα για την απομάκρυνσή σας από το ακίνητο και για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και του δημοσίου συμφέροντος».

«Έχουμε κάνει τα πάντα για να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα της μετεγκατάστασης, αλλά οι αρμόδιοι συνεχώς υπόσχονται και στο τέλος δεν γίνεται τίποτα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ένας εκ των δύο αντιπροέδρων του Ομίλου.

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews του Έψιλον, οι δικαστικοί επιμελητές παρουσία εισαγγελέα καταμέτρησαν ήδη τον εξοπλισμό του ΕΝΟΑ.

Ο Νίνο Νικολαΐδης, αθλητής κωπηλασίας δήλωσε «αγαπάμε την πατρίδα μας και τη φτάσαμε ψηλά αλλά η πατρίδα μας να μην μας κάνει τα πράγματα χειρότερα» ενώ η Ολυμπιονίκης Χρύσα Μπισκιτζη είπε πως έρχονται εκτάκτως στον χώρο που προπονούνταν όλα τα χρόνια, όχι για άλλη μία προπόνηση, αλλά για να δουν να σφραγίζεται ο όμιλος. 

https://www.altsantiri.gr/ellada/me-loyketo-apeileitai-o-ellinikos-naytikos-omilos-aigyptioton-video/#ixzz5TMFhIme3

One Response to “ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ εάν κλείσει ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών. ΒΡΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ!”

  1. […] ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ εάν κλείσει ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος …  […]

    Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: