olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Δήλωση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων «AUSA 2018» στην Ουάσινγκτον

Posted by olympiada on October 8, 2018

«Σε αυτή την πολύ σημαντική έκθεση, στην κυριότερη έκθεση αμυντικού υλικού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ελλάδα είναι παρούσα, με το ελληνικό περίπτερο που εκπροσωπείται από τις ελληνικές κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες, μεγάλες εταιρείες εξοπλιστικών συστημάτων, αλλά και μικρομεσαίες εταιρείες, οι οποίες συμβάλλουν με τη συνεργασία τους με αμερικανικές εταιρείες στην ανάπτυξη της αμυντικής μας βιομηχανίας.

 

Μία αμυντική βιομηχανία, η οποία ενισχύεται με τις διακρατικές συμφωνίες και τις προμήθειες υλικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ένα μεγάλο έργο γίνεται στην Ελλάδα με τη δυνατότητα που αποκτά πλέον να υποστηρίζει τεχνολογικά τα νέα μέσα που αποτελούν μέρος της αμερικανικής τεχνολογίας σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. 

 

Θέλω να συγχαρώ τους εμπλεκόμενους σε αυτή την έκθεση και να τους δηλώσω ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ελληνική κυβέρνηση, είναι δίπλα τους γιατί ακριβώς αυτό σημαίνει έξοδος από την κρίση: συνέργειες, βιομηχανική ανάπτυξη, επαναλειτουργία των κλειστών βιομηχανιών, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η Ελλάδα καθίσταται πλέον γεωπολιτικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στο πεδίο της αμυντικής βιομηχανίας».

9 Responses to “Δήλωση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων «AUSA 2018» στην Ουάσινγκτον”

 1. Σε πιστέψαμε. Αισθάνομαι ντροπή. said

  Με τον μουζάλα παραλίγο και καλά να ρίξει την κυβέρνηση που ειπε τα Σκόπια Μακεδονία.
  Σήμερα αισθάνεται άνετα που οι συριζεη νουθετούν τους άλλους γιατί τους λένε σκοπιανούς και όχι μακεδόνες ??είναι άνετος?? Πόσο ντροπή ποια???
  Τόσο καλά σε κρατάνε οι συριζεη???

  Like

 2. ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ said

  Business Is Business

  Ο πόλεμος της Συρίας, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράκ, του πολέμου της ΛΙΒΥΗΣ και άλλων συγκρούσεων στην περιοχή που τροφοδοτούνται από τις Δυτικές δυνάμεις και τους περιφερειακούς συμμάχους τους, έχει οδηγήσει στη μαζική κρίση των προσφύγων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη.
  Εκατομμύρια πολίτες εγκαταλείπουν τις συγκρούσεις που μαστίζουν τα έθνη τους, ενώ οι δυτικές δυνάμεις συνεχίζουν να ρίχνουν όπλα και χρήματα σε αυτά.

  Οι συγκρούσεις και ο τρόμος ανέπτυξαν περαιτέρω συγκρούσεις και τρόμο.

  Στη Λιβύη, το ΝΑΤΟ διεξήγαγε έναν πόλεμο εναντίον του μακρόχρονου δικτάτορα συνταγματάρχη Καντάφι σε συνεργασία με πολλές ομάδες εξτρεμιστικών ανταρτών, συμπεριλαμβανομένης της Αλ Κάιντα.

  Η Γαλλία και η Βρετανία ήταν οι κύριοι υποστηρικτές του πολέμου ενάντια στη Λιβύη, η οποία δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι και οι δύο χώρες έχουν εκατοντάδες χρόνια εμπειρίας εισβάλλοντας, καταλαμβάνοντας, ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ και διεξάγοντας πόλεμο εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

  Ο πόλεμος στη Λιβύη ήταν βέβαια μνημειώδης καταστροφή. Ενώ απομάκρυνε έναν δικτάτορα που περιφρονόταν από τις δυτικές δυνάμεις και τους Αραβικούς δικτάτορες του Κόλπου, το τελικό αποτέλεσμά του ήταν να βυθίσει τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο, χάος, τρομοκρατία και κατάρρευση.
  Εν τω μεταξύ, τα όπλα που λεηλατήθηκαν στη Λιβύη κατά τη διάρκεια του πολέμου άρχισαν να φτάνουν στο γειτονικό Μάλι και στη πιο μακρινή Συρία.
  Τι θα γινει ? Θα συνεχιζουμε ετσι ?
  ΕΙΧΕ ΠΗΡΥΝΙΚΑ ΤΟ ΙΡΑΚ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ .

  Οποιες χώρες συμμετείχαν ενεργά άμεσα η Εμεσα στις επιθέσεις εναντίον ΙΡΑΚ ΛΙΒΥΗΣ ΣΥΡΙΑΣ και δημιούργησαν το προσφυγικό πρόβλημα
  ας επωμιστούν πρώτα οι ίδιες την απόλυτη ευθύνη που φέρουν για το προσφυγικό και ας σταματήσουν να δουλεύουν τον κόσμο.
  Δεν τους έφταιγε ο κοσμάκης που ξεσπιτώθηκε από τις πατρίδες του αφ ενός και αφετέρου που θα πάνε τελικά οι πρόσφυγες που δημιούργησαν?

  Ας πάνε στην ΓΑΛΛΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΩΜΙΣΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.

  ΤΟΣΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.
  ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΡΟΗ ΜΕΣΩ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑΣ.

  Business Is Business?

  Like

 3. ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ said

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ . ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ .

  Like

 4. χαραλαμπης said

  Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία προσέφεραν κατάρτιση και υποστήριξη στους λεγόμενους «μέτριους» αντάρτες εντός της Ιορδανίας για να πολεμήσουν κατά της συριακής κυβέρνησης. Η CIA έχει συμμετάσχει στον οπλισμό και την εκπαίδευση των επαναστατών της Συρίας τουλάχιστον από το 2012, σε στενή συνεργασία με την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Η επίσημη γραμμή τόνισε ότι οι προσπάθειες της CIA αποσκοπούσαν στην αποτροπή της εισόδου όπλων στα χέρια εξτρεμιστικών ομάδων όπως η Αλ Κάιντα – παρόλα αυτά, σχεδόν όλες οι ομάδες ανταρτών που βοηθούσαν στη Συρία ήταν σκληροί θρησκευτικοί εξτρεμιστές.
  Ακόμη και καθώς αναφέρθηκαν αναφορές ότι οι κοσμικές και μετριοπαθείς ανταρτικές ομάδες είχαν καταρρεύσει, η CIA συνέχισε να τροφοδοτεί πιο εξελιγμένα όπλα (σε συνεργασία με τους Σαουδάραβες συμμάχους) σε αυτές τις μυθικές “αξιόπιστες” ανταρτικές ομάδες. Η Γαλλία δεν ήταν πολύ πίσω από την παράδοση όπλων σε ομάδες ανταρτών της Συρίας.
  Περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα, μια εσωτερική μελέτη της CIA σημείωσε ότι στις δεκαετίες εμπειρίας της που ενέτειναν τις ανταρσίες έναντι καθεστώτων που οι ΗΠΑ αντιτίθενται, οι προσπάθειες του οργανισμού είχαν αποτύχει σε μεγάλο βαθμό. Η βασική “εξαίρεση” στη λιτανεία των αποτυχιών, ειρωνικά, ήταν όταν η CIA όπλiζε και εκπαιδεύε τους μουσουλμάνους στο Αφγανιστάν ενάντια στη Σοβιετική Ένωση.

  Αυτή η “επιτυχία”, όπως γνωρίζουμε τώρα, οδήγησε άμεσα στη δημιουργία της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν.

  Like

 5. Αναξαγορας said

  @Χαραλαμπης

  Πολύ εύστοχα τα σχόλια σου.

  Like

 6. Στρατηγος παιδια . said

  Like

  • Στρατηγος παιδια . said

   Ο Χαραλάμπης είμαι και σας έβαλα τον στρατηγό.
   Υπάρχουν και στιγμές ειλικρινείας από τους στρατηγούς.
   Κάποιοι όμως εξακολουθούν να μας δουλεύουν κανονικά.
   ΒUSINESS IS BUSINESS?

   Like

 7. Στρατηγος παιδια . said

  Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΕΚΑΝΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ….ΔΙΟΤΙ Η….ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ ΕΚΕΙ
  ΚΑΙ ΛΥΠΟΤΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ.
  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ .
  ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ .
  ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ .
  ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ.

  Like

 8. χαραλαμπης said

  http://www.efsyn.gr/arthro/oi-didymoi-pyrgoi-tis-ypokrisias

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: