Ινδονησία: Πάνω από 1.300 οι νεκροί από τον σεισμό και το τσουνάμι…


Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι στην Ινδονησία: ερείπια παντού, βάρκες που ξεβράστηκαν στη στεριά και αναποδογυρισμένα φορτηγά. Οι δορυφορικές φωτογραφίες πριν και μετά το τσουνάμι ύψους 6 μέτρων που αφάνισε την μικρή πόλη Πάλου, είναι αποκαλυπτικές.

Οι αρχές της χώρας δίνουν μάχη με το χρόνο για να βρουν επιζώντες, καθώς ο απολογισμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 1.300.

Εκατοντάδες οικογένειες ξεκληρίστηκαν στην περιοχή Μπαλαρόα στο Πάλου που έπληξε ο σεισμός.

Ο Άγκους, επιζών του σεισμού που ζει στην Μπαλαρόα, αναζητεί τις κόρες του. «Από τότε που συνέβη, δεν έχω βρει τις κόρες μου. Ψάχνω σε καταυλισμούς προσφύγων και στο μέρος που τις είδαν, αλλά ακόμα δεν έχω κανένα σημείο ζωής απ’αυτές. Μου είπε ένας βοηθός κληρικού ότι κανένα από τα παιδιά δεν επέζησε», είπε ο Άγκους.

Οι λεηλασίες έχουν κλιμακωθεί, καθώς οι κάτοικοι του Πάλου περιμένουν απεγνωσμένα για βοήθεια. Σε ένα βενζινάδικο, δεκάδες νεαροί προσπάθησαν να εξασφαλίσουν λίγα καύσιμα από έναν κατεστραμμένο αγωγό, για να προμηθεύσουν τα χωριά τους.

Κάποιοι άνδρες, κρατώντας μαχαίρια για ασφάλεια, είπαν ότι τα χωριά τους παραμένουν χωρίς τρόφιμα και καύσιμα. Έξω από τα παντοπωλεία, αστυνομικοί ελέγχουν ότι ο κόσμος παίρνει μόνο τα απαραίτητα, δηλαδή φαγητό και φάρμακα.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι πάνω από 191 χιλιάδες άνθρωποι έχουν ανάγκη επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας στη δυτική ακτή του Σουλαουέζι, στην Ινδονησία.

euronews

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s