Η άγνωστη ιστορία του Κυριάκου Μητσοτάκη: Η μετριότητα και ο οικογενειακός νεποτισμός

Θέλει πολύ θράσος για να παριστάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – και όλη η ακολουθία που τον συνοδεύει – τον εκφραστή της αριστείας στην Ελλάδα. Συμβαίνει το απολύτως αντίθετο, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα μετριότητας, και οικογενειοκρατίας.

Για να μην μένει καμία αμφιβολία γι’αυτό που λέμε παραθέτουμε το ακόλουθο παράδειγμα, για το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση διάψευσης:

Σωτήριον έτος 2003. Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπάλληλος της Εθνικής τράπεζας, με έναν μισθό που υπερέβαινε κατά πολύ φυσικά την εμπειρία του. Στην Εθνική τράπεζα του μακαρίτη Καρατζά. Αν κοιτάξει κανείς τα βιογραφικά δεκάδων νέων της εποχής εκείνης θα έβλεπε ότι υπερείχαν παρασάγγας από εκείνα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έλα όμως που τον επέλεξε ο μακαρίτης ο Καρατζάς, τραπεζίτης του Κώστα Σημίτη, για να τα έχει καλά με το μητσοτακέικο!

Και τότε συνέβη το εξής αμίμητο: Επειδή στενοί συγγενείς του μακαρίτη Καρατζά είχαν ανοίξει δικηγορικό γραφείο που έπαιρνε κατ αποκλειστικότητα και θησαύριζε τις υποθέσεις της Εθνικής τράπεζας η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, με τομεάρχη οικονομικών τότε το Γιώργο Αλογοσκούφη, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το πως γίνεται τέτοια διαπλοκή μεταξύ του διοικητή της Εθνικής τράπεζας και της οικογένειας του.

Την ημέρα που συζητιόταν η επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή από τον Γιώργο Αλογοσκούφη, ω του θαύματος, επισκέφθηκε τον τότε διοικητή της Εθνικής μακαρίτη Καρατζά, ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης, πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη, και ενεργεία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας! Και βγαίνοντας από την επίσκεψη έπλεξε το εγκώμιο του μακαρίτη Καρατζά για το πόσο μεγάλος τραπεζίτης ήταν!!!

Δηλαδή ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης, εν ενεργεία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ακύρωσε κυριολεκτικά την επίκαιρη ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για την απίστευτη διαπλοκή της οικογένειας Καρατζά, προκειμένου να υπερασπιστεί το μέτριο και ανίκανο Κυριάκο Μητσοτάκη που έπαιρνε το μισθό του στην Εθνική τράπεζα.

Με αυτό τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει σήμερα ότι δούλεψε και ότι έγραφε ένσημα!! Δηλαδή διορισμένος από τον Καρατζά ο οποίος καλυπτόταν για τις διαπλοκές του πίσω από την προστασία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Αναγνώστες του Ολυμπία θυμηθείτε όμως ότι αυτό είναι πολύ χειρότερο για το ήθος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σήμερα μιλά για αριστεία από τις παπάντζες που έλεγε ότι ήταν αντιστασιακός ως νήπιο. Γιατί η υπόθεση που σας αναφέραμε και δεν μπορεί με κανένα τρόπο να αμφισβητηθεί, δεν αποδεικνύει απλώς ανεπάρκεια. Αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας απολύτως μέτριος πολιτικός και γι’ αυτό κουβαλάει μαζί του τον Άδωνι, τον Βορίδη και όλη αυτή την ακολουθία και γι’ αυτό είναι και θα παραμείνει αιχμάλωτος του Αντώνη Σαμαρά. Και γι’ αυτό άλλωστε έχει προμετωπίδα υπεράσπισης του τον Μαυρίδη και άλλους, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά το παρελθόν του.

Αφήνουμε κατα μέρος το Νίκο Γεωργιάδη, αφού γι’αυτόν γράψαμε προηγουμένως και ο όποιος ξέρει πολύ καλά το παρελθόν του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ξαναθυμίζουμε αυτό που έχουμε πει πολλές φορές στο Ολυμπία: Όπως έλεγε ο Σαίξπηρ, «Οι παλιές αμαρτίες ρίχνουν μεγάλες σκιές». Με άλλες λέξεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον κρατάνε πολλοί κι από πολλές μεριές.

5 σκέψεις σχετικά με το “Η άγνωστη ιστορία του Κυριάκου Μητσοτάκη: Η μετριότητα και ο οικογενειακός νεποτισμός”

 1. Ενώ το παρελθόν του ΝΥΝ πρωθυπουργού άμεπτον!!! Βουλγαρία ,καταλήψεις ,Πολυτεχνείο , εργαζόμενος που άραγε ?
  Όλοι ανεξαιρέτως στο ίδιο καζάνι βράζουνε .
  Κρίμα για τα μυαλά που χάνονται στην πατρίδα τους και διαπρέπουν όπου επικρατεί αξιοκρατία και όχι στο σάπιο σαθρό σύστημα που αναδεικνύει μετριότητες ,βόλεψακιδες και ρουσφετολόγους της διαφθοράς.
  Τι κρίμα ,τι μιζέρια,τι κατάντια ………

  Μου αρέσει!

 2. Πάει πολύ ο «δανεισμένος»… ο «πιστωμένος»… και «μιζαρισμένος»… από τους δημοσυντήρητους νταβατζήδες να μιλά για αλήθεια, για αριστεία, για αξιοκρατία και για αδιαφάνεια …

  Μου αρέσει!

 3. Χωρίς οικονομικές γνώσεις διορίστηκε διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας και σύντομα θα γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Ελλάδα στο μεγαλείο σου!

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s