Αλ. Χαρίτσης καταγγέλει ότι ο Μητσοτάκης ονειρεύεται φαγοπότι με φόντο τους δήμους.

Στόχος της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για παραχώρηση του ΕΝΦΙΑ στους δήμους δεν είναι η ενίσχυσή τους, αλλά η παραχώρηση υπηρεσιών τους σε ιδιωτικά συμφέροντα, εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο Α’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Η αντικατάσταση των πόρων που λαμβάνουν οι δήμοι μέσω κυρίως των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) με τις εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ, ισοδυναμεί με μια ετήσια απώλεια της τάξης του 1 δισ. ευρώ, σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

«Αυτό που επιχειρείται είναι να περάσει στην τοπική αυτοδιοίκηση η λογική της πλήρους ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και εξήγησε: «Δηλαδή, πλούσιοι δήμοι με ισχυρό κτιριακό απόθεμα στην επικράτειά τους θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν σημαντικές εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ και άρα να παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες στους δημότες τους. Ενώ δήμοι που δεν θα έχουν σημαντικές εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ θα έχουν μπροστά τους δύο δυνατότητες: είτε να συρρικνώσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν προς τους πολίτες τους, είτε -και αυτός είναι ο πυρήνας του σχεδίου- να αναγκαστούν να εκχωρήσουν σε επιχειρηματικά συμφέροντα βασικές λειτουργίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι οι προνοιακές δομές, η καθαριότητα, η εξυπηρέτηση πολιτών κ.λπ.».

Το μέτρο αυτό, σημείωσε, αποτελεί τον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης προσέγγισης σε σχέση με τις δημόσιες δαπάνες και τις υπηρεσίες που το κεντρικό κράτος και η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να παρέχουν προς τους πολίτες. «Ουσιαστικά μιλάμε για μια αυτοδιοίκηση που θα αντιμετωπίζει τους δημότες όχι ως πολίτες με δικαιώματα, αλλά ως πελάτες, οι οποίοι ανάλογα με τη φοροδοτική τους δυνατότητα θα λαμβάνουν και τις υπηρεσίες που τους αναλογούν», τόνισε.

http://www.amna.gr/mobile/article/293253/Al-Charitsis-Stochos-tou-K-Mitsotaki-i-ekchorisi-upiresion-dimon-se-idiotes

3 thoughts on “Αλ. Χαρίτσης καταγγέλει ότι ο Μητσοτάκης ονειρεύεται φαγοπότι με φόντο τους δήμους.”

 1. Ο μόνος εισπρακτικός μηχανισμός που διαθέτουν οι Δήμοι είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ.
  Άρα, επιστρέφουμε πίσω ολοταχώς στο ΕΕΤΗΔΕ του Βενιζέλου, αλλά αυτή τη φορά μασκαρεμένο ως ένα υπέρογκο δημοτικό τέλος ?

  Like

 2. Ο Χαζοκούλης Μιζοτάκης με την εξαγγελία της είσπραξης από τους Δήμους , του επώδυνου φόρου ΕΝΦΙΑ , επιδιώκει την μελλοντική αύξηση τεραστίων ποσών στα δημοτικά ταμεία, ώστε εν όψει των προσεχών δημοτικών εκλογών ,τα υποψήφια υποτακτικά της Νέας Μιζοκρατίας να έχουν λεφτά για να τα μιζάρουν…

  Μετά την χουβαρντού (το 2004 ) κόρη του Δράκουλα, ακολουθεί κατ΄επιλογή της φαμίλιας στο θώκο του Δήμο Αθηναίων, ο εγγονός του Δράκουλα και ο “προνοητικός” θείος του Κούλης, ήδη του ετοιμάζει το ταμείο για να έχει να σκορπίζει ο επίγονος !!!

  Ο Κωστάκης μπορεί να είναι «σπέρμα» του δολοφονημένου “ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ” ΠΑΥΛΟΥ, όμως είναι και δημιούργημα της φαμίλιας του εφιάλτη Μητσοντορακουλα, γαλουχημένος στα στήθια της πρωθιέρειας του νεποτισμού ,της ξενοδουλίας και της “Μίεζενς ”…

  Η πολίτικη και εθνική μας γάγγραινα της Μιζοτακικής οικογενειοκρατίας επιβιώνει… και συνεχίζει ακάθεκτη να εισπράττει από κάθε δημόσιο ταμείο που βρίσκει διαθέσιμο …

  Ζούμε στη χώρα που ανέχεται το Μιζοτακέικο να σιτίζεται οικογενειακώς και αποκλειστικά από το δημόσιο εδώ και κάτι δεκαετίες και το Μιζοτακέικο να στηρίζει τον πολιτικό του βίο, πάνω σε έναν θάνατο.

  Η απληστία τους σ’ ότι αφορά τους στόχους τους δεν τους αφήνει να κρυφτούν.

  Έλεος πια με την οικογενειοκρατία του ΜΗΤΣΟ-ΝΤΟΡΑ-ΚΟΥΛΑ που διέλυσε τη χώρα και αφαίμαξε τα δημόσια ταμεία…

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s