olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Αυτή είναι η πρώτη 5G-ready πόλη στην Ελλάδα

Posted by infiltr8or on Αύγουστος 18, 2018

Αυτή είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που είναι έτοιμη να εισέλθει στη νέα ψηφιακή εποχή προσφέροντας στους πολίτες της «Λύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης». 

Η πόλη των Τρικάλων σταδιακά μετατρέπεται σε μία πρότυπη πόλη 5G-Ready και ενώ τον περασμένο Μάρτιο ο δήμος Τρικκαίων έγινε ο πρώτος δήμος της Ελλάδας, με τεχνολογία 5G.

Οι λύσεις τις οποίες θα προσφέρει στους πολίτες, ονομάζονται «Λύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» και αφορούν σε «έξυπνη» στάθμευση «έξυπνο» φωτισμό, ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, συλλογή και ανάλυση δεδομένων, λύσεις εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, «βρισκόμαστε μπροστά στα δύο επόμενα βήματα. Το πρώτο, η επίλυση ορισμένων νομικών ζητημάτων ως προς το φάσμα. Αυτά, τα επιλύει το υπουργείο. Το δεύτερο, ο στόχος του δήμου Τρικκαίων και εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, που υλοποιεί το project στον δήμο μας, να δρομολογήσουμε μια ευρείας κλίμακας, μόνιμη εφαρμογή, και όχι μιας μικρή έκτασης πιλοτική δράση».

Τα Τρίκαλα με το 5G και το Internet of Things (μέσω των «έξυπνων κάδων») απετέλεσαν παράδειγμα για τα όσα προωθεί η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα σε επίπεδο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και τεχνολογίας.

Πηγή: efsyn.gr

4 Σχόλια to “Αυτή είναι η πρώτη 5G-ready πόλη στην Ελλάδα”

 1. Reblogged στις Peuples Observateurs Avant Garde Togolaise et Africaine.

 2. Ευριπίδης Μπίλλης said

  ΠΟΣΟ ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΓΑΠ ΜΕ ΟΣΑ ΠΑΡΌΜΟΙΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ» ΤΟΥ ΚΑΙ «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ» ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ «ΣΩΤΗΡΙΑΣ» ΜΑΣ!!!

 3. Γεράσιμος Σκιαδάς said

  Ζουράρις κατά Καμμένου: Απαράδεκτο που απέδωσαν τιμές στους στρατιωτικούς!

  Τι ακριβώς τίμησαν τρεις υπουργοί και ο αρχηγός Στρατού, «την αβλεψία των δύο στρατιωτικών, την απροσεξία τους;» αναρωτιέται ο βουλευτής των ΑΝΕΛ – Κάνει λόγο για απώλεια του μέτρου και προσθέτει: «Δηλαδή τι τιμές θα τους είχαμε απονείμει αν είχαν απελευθερώσει τα Κατεχόμενα;»
  Την έντονη αντίθεσή του προς την υπερβολική, όπως την χαρακτήρισε, τελετή υποδοχής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, π εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Ζουράρις, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με την με την κυβερνητική και εθνική γραμμή όσον αφορά τα όσο επακολουθήσαν της απελευθέρωσης τους στο αεροδρόμιο Μακεδονία.
  Ο Κώστας Ζουράρις, χαρακτήρισε «απαράδεκτη όλη αυτή την υπερβολή», δηλώνοντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», «ξαναχάσαμε το μέτρο, εμείς οι ιδρυτές του μέτρου. Είναι απαράδεκτο ένας υπουργός Άμυνας, δυο υφυπουργοί, Εξωτερικών και ο αρχηγός του Στρατού, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και το τιμητικό άγημα του Στρατού, όλοι και όλα να αποδώσουν τιμές στους δυο στρατιωτικού μας που έκαναν απλώς το οπλικό τους καθήκον, αυτό που επιβάλει η οπλιτική παράδοση του γένους τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με αυτή οι οπλίτες μας οφείλουν να μπορούν και όταν παύουν να μπορούν».
  «Δηλαδή, αυτή η «Βίπερ Νόρα», απώλεια του μέτρου τι ακριβώς ετίμησε; Την αβλεψία των δυο στρατιωτικών μας: την απροσεξία τους; Ακόμα και την ατυχία τους ίσως;
  Δηλαδή τι τιμές θα τους είχαμε απονείμει αν είχαν απελευθερώσει τα Κατεχόμενα; Έμεινε καμία τιμή;
  Μέτρο μέτρο, το χάσανε όλοι τους το μέτρο. Βεβαίως η υποδοχή έπρεπε να είναι τρυφερή, χαρούμενη , συγκινημένη, χωρίς βεβαίως τα δάκρυα του πρωθυπουργικού αεροπλάνου», αναφέρει ο Κώστας Ζουράρις.

 4. Ευριπίδης Μπίλλης said

  Λέτε να επανεύρει τον παλιό του εαυτό ο Ζουράρις;;

  Τρεις σχετικές με το θέμα παρατηρήσεις:

  Α. ΑΚΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» ΚΑΙ ΤΑ «ΠΑΙΔΙΑ»

  Οι στρατιωτικοί και περισσότερο οι μόνιμοι δεν είναι και δεν πρέπει να είναι “παιδιά», αλλά άριστα εκπαιδευμένοι πολεμιστές.

  Β. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΣΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΝΟΩ ΤΙΠΟΤΕ ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΘΥΜΙΖΩ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΩ «ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ» ΟΡΚΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΦΗΦΩΝ

  «Οὐ καταισχυνῶ ὅπλα τὰ ἱερὰ, οὐδ’ ἐγκαταλείψω τὸν παραστάτην ὅτῳ ἂν στοιχήσω· ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν. Kαὶ τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάσσω παραδώσω, πλείω δὲ καὶ ἀρείω ὅσης ἂν παραδέξωμαι. Kαὶ εὐηκοήσω τῶν ἀεὶ κραινόντων ἐμφρόνως καὶ τοῖς θεσμοῖς τοῖς ἰδρυμένοις πείσομαι καὶ οὕστινας ἂν ἄλλους τὸ πλῆθος ἰδρύσηται ὁμοφρόνως·καὶ ἂν τις ἀναιρῇ τοὺς θεσμοὺς ἢ μὴ πείθηται οὐκ ἐπιτρέψω, ἀμυνῶ δὲ καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν. καὶ ἱερὰ τὰ πάτρια τιμήσω.»

  Γ. ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: Η σύλληψη στρατιωτών από τους τούρκους μήπως είναι ατίμωση για τον ελληνικό στρατό και προσβολή για την Ελλάδα; https://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/08/blog-post_491.html

  Λογικά ερωτήματα που απαιτεί θάρρος η διατύπωση τους.

  Δεν θέλω να θυμίσω πάλιν τον όρκο των Αθηναίων εφήβων. Ή το Ταν ή Επι Τας π[ου έλεγαν οι Σπαρτιάτισσες μάνες στα παιδιά τους, όταν πήγαιναν σε πόλεμο, που τώρα είναι ακήρυκτος με «ψυχραιμία»

  Εν πάση περιπτώσει ότι και να συμβαίνει, την κύρια ευθύνη φέρουν, η εθνομηδενιστική κυβέρνηση και δη ο υπουργός άμυνας Καμμένος. Και προφανώς η πιθανότατα κομματική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

  Και ο απαράδεκτος όλος χειρισμός του θέματος από την αρχή μέχρι τους πρόσφατους πανηγυρισμούς για τα «παιδιά».

  Με τον Καμμένο βλακωδώς περίπου να ευχαριστεί τους τούρκους. Και κομματικά να κάνουν με τον Κατρούγκαλο όσα έκαναν.

  Που όλα μαζί οδηγούν σε μεγάλη ηττοπάθεια τον υπερήφανο λαό μας.

  Θα έπρεπε λένε επίσης πολλοί, αντί των «Μουφτιακών» παζαριών εις βάρος της Ελληνικής Θράκης να είχε ανακληθεί ο πρέσβης από την Άγκυρα και άλλα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: