olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Αλέξης Τσιπρας: Σοβαρότητα, υπευθυνότητα, όχι κάλπες στα αποκαΐδια.

Posted by kalinda on August 9, 2018

03D0117C-0733-4075-9545-1593440A7AEA«Σοβαρότητα, υπευθυνότητα, και όχι κάλπες στα αποκαϊδια», ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εκεί, όπου ανακοίνωσε την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την ίδρυση αυτοτελούς υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, με επικεφαλής διοικητή, ο οποίος θα οριστεί με διαφάνεια και αξιοκρατία, όπως είχε την ευκαιρία να επισημάνει ο πρωθυπουργός.

Ταυτοχρόνως, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών της μεγάλης καταστροφής αφενός, την εκπόνηση μελέτης για να αποφευχθούν παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον αφετέρου. Η επιτροπή θα τεθεί υπό το διακεκριμένο καθηγητή κ. Γκόλνταμερ (ο διεθνούς εμβέλειας καθηγητής είχε μιλήσει τις προάλλες στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων).

Εν τω μεταξύ, ανείπωτη τραγωδία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και είπε πως η επίσκεψή του αυτή θα ήθελε να γίνει υπό διαφορετικές περιστάσεις.

Η τραγωδία αυτή, σημείωσε, «στέρησε τη ζωή από συνανθρώπους μας αφήνοντας βαθύ τραύμα στις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Βαθύ τραύμα στη χώρα. Βαθύ τραύμα σε όλους μας.

Στους πυροσβέστες, στους αστυνομικούς, στους εθελοντές, στους άνδρες και τις γυναίκες της πρώτης γραμμής, που έδωσαν μια σκληρή και άνιση μάχη με τη φωτιά. Και είδαν, παρ’ όλα αυτά, να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Σε όσους έχουν και έχουμε την πολιτική και επιχειρησιακή ευθύνη να διασφαλίζουμε τη ζωή και την περιουσία του κάθε πολίτη».

Μια ανθρωπιστική τραγωδία δεν προσφέρεται για επιπόλαια και ιδιοτελή προσέγγιση

«Είμαστε υποχρεωμένοι όχι απλά να συνεχίσουμε αλλά ταυτόχρονα να σκύψουμε βαθιά και προσεκτικά στις αιτίες όσων έγιναν, να διδαχθούμε και να διορθώσουμε πιθανά κενά και παραλείψεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Ξέρω πολύ καλά ότι στον καθένα από σας, στον καθένα που έδωσε τη μάχη με τη φωτιά, για τη σωτηρία των συνανθρώπων μας, όπως και στον καθένα από μας, και σε μένα προσωπικά, αλλά σε εσάς, είμαι βέβαιος, ακόμη περισσότερο, υπάρχει το βασανιστικό ερώτημα:

Μήπως μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και δεν το κάναμε;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Κι αυτό, δεν έχει να κάνει με την πολιτική, ή ακόμα χειρότερα με την επικοινωνία. Μια ανθρωπιστική τραγωδία δεν προσφέρεται για τέτοια επιπόλαια και ιδιοτελή προσέγγιση.

Έχει να κάνει με την ανθρώπινη συγκίνηση, το συγκλονισμό, που αναπόφευκτα προκαλεί μια τέτοια καταστροφή.

Έχει να κάνει με το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να διακατέχει, και είμαι βέβαιος ότι διακατέχει, τον καθένα μας.

Οφείλουμε, συνεπώς, να σκύψουμε με θάρρος, και χωρίς υπεκφυγές, και να εξετάσουμε σε βάθος και σε όλες τους τις διαστάσεις, τα “γιατί” και τα “διότι”.

Με αδιάβλητες διαδικασίες, και αδιάβλητα πρόσωπα. Και να είναι όλοι σίγουροι, ότι αυτό θα το κάνουμε».

Το σημαντικό είναι να μην επαναληφθεί ποτέ μια τέτοια καταστροφή, όχι να ζητάμε κάλπες πάνω στα αποκαίδια

«Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο “όχι” στις απόπειρες να ενοχοποιηθούν εκείνοι που έδωσαν τη μάχη, που ήταν στη πρώτη γραμμή, που έζησαν την ανθρώπινη τραγωδία και τον ανθρώπινο πόνο», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Αν δεν τον βίωσαν και οι ίδιοι, όπως ο συνάδελφός σας, ο υποπυραγός Ανδρέας Δημητρίου, που την ώρα που επιχειρούσε στο καθήκον, και έδινε την άνιση μάχη με τις φλόγες και τα 11 μποφόρ, έχασε τη γυναίκα και το παιδί του λίγο παρακάτω, στο Μάτι, από τη λαίλαπα της πυρκαγιάς. Ούτε οι πυροσβέστες, λοιπόν, ούτε οι αστυνομικοί, θα έπρεπε να μπαίνουν στο στόχαστρο, μιας φτηνής και μακάβριας πολιτικής αντιπαράθεσης, για λόγους που δεν έχουν καμιά σχέση με την επιχειρησιακή αλήθεια», σημείωσε.

Διότι, όπως είπε, «το σημαντικό, σήμερα δεν είναι να βρούμε εξιλαστήρια θύματα, αλλά να διερευνήσουμε τα αίτια της τραγωδίας, σε βάθος και με αντικειμενικότητα. Και να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μην επαναληφθεί ποτέ μια τέτοια καταστροφή. Αυτό είναι το σημαντικό. Όχι να ζητάμε κάλπες πάνω στα αποκαΐδια».

 Εκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν την προσπάθεια «οικιστικής κάθαρσης»

Εκκληση στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να στηρίξουν την προσπάθεια ώστε τίποτε να μην ξεχαστεί, τίποτα να μην κουκουλωθεί και όλα να διερευνηθούν σε βάθος, σε σχέση με τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Καλώ λοιπόν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία, που μπορεί πραγματικά να μας οδηγήσει ως Πολιτεία και ως κοινωνία ένα βήμα μπροστά», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια έκκληση απηύθυνε και ως προς τη δέσμη μέτρων για την «οικιστική κάθαρση», λέγοντας: «Καλώ το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να αφήσουμε κατά μέρους μια άγονη προσπάθεια αποποίησης ευθυνών για την νοοτροπία και την πολιτική της αυθαιρεσίας που επικρατεί εδώ και δεκαετίες. Και να συστρατευθούν όλοι με ειλικρίνεια και χωρίς υπεκφυγές, στη δύσκολη αλλά αναγκαία προσπάθεια να μπει επιτέλους τάξη στην οικιστική αυθαιρεσία που αποτελεί διαρκή κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια».

 Αυτοτελής Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, με διαφάνεια και αξιοκρατία ο ορισμός του επικεφαλής της

Η σημερινή Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καταργείται και αντικαθίσταται από την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, που θα αποτελεί αυτοτελή δημόσια Υπηρεσία που θα υπόκειται ιεραρχικά στο Υπουργείο Εσωτερικών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οπως είπε, επικεφαλής της νέας Εθνικής Υπηρεσίας τοποθετείται Διοικητής, ο οποίος αποτελεί πρόσωπο εγνωσμένης εμπειρίας και επιχειρησιακής ικανότητας, καθώς και επιστημονικής επάρκειας.

Η επιλογή του επικεφαλής θα ενδυθεί όλους τους κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατικής επιλογής, αφού θα οργανωθεί υπό την επίβλεψη ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων και θα επικυρώνεται από τη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής.

Στη δομή της Υπηρεσίας και στο υψηλότερο επίπεδό της (στο πλευρό του Διοικητή) συγκροτείται και λειτουργεί μόνιμο και διαρκές Επιστημονικό Συμβούλιο από εκπροσώπους όλων των ερευνητικών επιστημονικών ιδρυμάτων και δομών της χώρας που εμπλέκονται στον τομέα των φυσικών καταστροφών (Δημόκριτος, ΕΜΥ, Εθνικό Αστεροσκοπείο, Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, Ελληνικός Οργανισμός Διαστήματος, Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, Ινστιτούτα Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων, κλπ).

Στη δομή της Υπηρεσίας και στο υψηλότερο επίσης επίπεδο στο πλευρό του Διοικητή συγκροτείται και λειτουργεί μόνιμο και διαρκές Επιτελείο Διοίκησης. Το Επιτελείο αυτό αποτελείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, την ΕΛΑΣ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Λιμενικό, τα εθελοντικά σώματα, το ΓΕΣ, το ΓΕΝ και το ΓΕΑ, τη Δασική Υπηρεσία, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και Διευθύνσεις του Υπουργείου Υποδομών, τα βασικά ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.

Με 500 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα για τη θωράκιση της Ελλάδας από φυσικές καταστροφές

Η κυβέρνηση έχει ήδη διασφαλίσει την πλήρη χρηματοδοτική κάλυψη του  προγράμματος ριζικής αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης της ικανότητας της χώρας να θωρακιστεί από μελλοντικές φυσικές καταστροφές, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι δεσμευμένοι πόροι από την ΕΤΕπ, το ΕΣΠΑ και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα φτάσουν συνολικά τα 500 εκατομμύρια ευρώ, επισήμανε.

Θα προχωρήσουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, και θα κριθούμε και εμείς που κυβερνάμε και όσοι ασκούν κριτική

«Δεσμεύομαι ενώπιον των ανθρώπων της πράξης και του καθήκοντος, ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με τόλμη, με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα, σε όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που απαιτούνται, ώστε να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και να δημιουργήσουμε ένα μοντέρνο και αποτελεσματικό κράτος που θα βρίσκεται δίπλα στο πολίτη, όχι απέναντι», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Εκεί, πιστεύω, θα κριθούμε και εκεί κρινόμαστε καθημερινά, όχι από τη μιζέρια μιας πολιτικής αντιπαράθεσης μακάβριας πάνω στους νεκρούς μας, ούτε, βέβαια, από τη μαύρη πολιτική επικοινωνία όσων κάνουν το λάθος να εμπλέκουν τον ανθρώπινο πόνο με τη πολιτική σκοπιμότητα», είπε και συνέχισε: «Θα κριθούμε όλοι μας. Και όσοι κυβερνάμε και όσοι ασκούν κριτική. Γιατί αυτό είναι είναι το πλαίσιο της δημοκρατίας. Η κριτική πρέπει να είναι καλοπροαίρετη, αποδεκτή, εύλογη και την χρειαζόμαστε, αλλά θα κριθούμε κυρίως όχι από τις κορόνες μας, αλλά από τις προτάσεις μας, τις δράσεις μας και την αποφασιστικότητα μας να αλλάξουμε πράγματα σε αυτόν τον τόπο. Και θα κριθούμε από τους πολίτες που το απαιτούν και το δικαιούνται».

Τη συγκρότηση επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών για τις πυρκαγιές στην Αν. Αττική ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον καθηγητή Γκόλνταμερ

Τηλεφωνική επικοινωνία με το διακεκριμένο καθηγητή του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ, κ. Γκόλνταμερ, έναν διεθνούς εμβέλειας και κύρους ειδικό στις πυρκαγιές, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και του ζήτησε να συγκροτήσει μια Επιτροπή, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κέντρου Παρατήρησης Πυρκαγιών, με σκοπό τη διερεύνηση άμεσα τις αιτίες της τραγωδίας με τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.

Ο στόχος -τόνισε- είναι να γίνει η διερεύνηση των αιτιών αντικειμενικά και αδιάβλητα και κυρίως να εκπονήσει μια έκθεση για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που πρέπει να υιοθετήσουμε ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ο καθηγητής Γκόλνταμερ δέχθηκε επί της αρχής την πρόταση του και συμφώνησαν να ανακοινώσουν όλες τις σχετικές λεπτομέρειες για την συγκρότηση της Επιτροπής σε σύντομο χρονικό διάστημα αφού προχωρήσουν συγκεκριμένες διαδικαστικές συζητήσεις.

Εξήγησε ότι ο λόγος για τον οποίο επέλεξε να καταθέσει την πρόταση στον καθηγητή Γκόλνταμερ είναι για να μην υπάρξει και η παραμικρή υπόνοια για οποιαδήποτε πολιτική εξάρτηση η μη ουδετερότητα της επιτροπής.

Συμφώνησαν, επίσης, να αξιοποιηθούν οι εξαιρετικοί Έλληνες επιστήμονες που μπορούν να συμβάλλουν στην διερεύνηση των αιτιών αυτής της μεγάλης καταστροφής και ο πρωθυπουργός εγγυήθηκε προσωπικά ότι «η Επιτροπή αυτή θα λάβει όλη την απαραίτητη υποστήριξη αλλά και όλες τις αναγκαίες πληροφορίες από το σύνολο των κρατικών υπηρεσιών».

Σημειώνεται ότι ο διεθνούς εμβέλειας καθηγητής είχε μιλήσει τις προάλλες στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

28 Responses to “Αλέξης Τσιπρας: Σοβαρότητα, υπευθυνότητα, όχι κάλπες στα αποκαΐδια.”

 1. ΙΝΔΙΑΝΟΣ said

  Αυτοανόητη ανάρπαστο το πουτσοκέφαλο του ΙΝΔΙΑΝΟΥ.
  Που είσαι ρε χωνί να μας πεις για τους αφεντάδες σου…
  Που είσαι μωρη να μας πεις ότι για όλα φταίνε οι άλλοι.
  Που εισαι μωρή να μας πεις ότι φταίνε οι αυθαίρετοι
  που κάηκαν.
  Κοίτα μωρή ψωλού το καβλί του ΙΝΔΙΑΝΟΥ
  να το φχαριστηθείς.
  Χαλάλι σου πάρτο κομπολόι τσιμπούκι και πισωκολλητό
  μωρή άρρωστη τσιμπουκοπνίχτρα.
  Κυνηγός πουτσοκέφαλων η αυτοανόητη το χωνί
  που της έλειψα.

  Like

  • ΜΠΑΦΑΛΟ ΜΠΙΛ said

   Τ’ αγγειά γινήκαν θυμιατά
   και τα σκατά λιβάνι
   οι ΚΛΕΦΤΕΣ γίναν τιμητές
   κι οι Χρίστοι ΙΝΔΙΑΝΟΙ

   Oι ΜΙΖΕΣ γίνανε ατμός
   ηγέτης ο ΟΛΕΤΗΡΑΣ
   η ΠΡΕΖΑ λουκουμόσκονη
   κι ο Κούλης μας ΣΩΤΗΡΑΣ.

   Μάγκες ΕΡΧΕΤΑΙ το πιο ακριβοΠΛΗΡΩΜΕΝΟ βιογραφικό της χώρας !!! Κρύψτε τις κατσίκες σας !!!

   Like

   • ΙΝΔΙΑΝΟΣ said

    Και με ζώα μωρή άρρωστη .
    Φτου σου ανώμαλη αρρωστημένη.
    Σας έχει φάει η πρέζα χαμπιμπίδες
    φονιάδες κτηνοβάτες ανώμαλοι.
    Φτου σας χαφιέδες προδότες
    πυροφονιάδες.
    Η αυτονόητη πάει με ζώα.
    Διαδώστε το είναι κτηνοβάτης αρρωστημένη.
    Τι σου φταίει το καημένο το ζωάκι μωρηηηηηη

    Like

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said/dias. said

    …. κι οι Χρίστοι ΙΝΔΙΑΝΟΙ….

    Μωρή σαλεμένη ;
    Τι υπαινίσσεσαι λουκουμά;

    Like

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said/dias. said

    Όταν σχολιάζεις με ρίμα,
    δηλαδή κατά ποιητικήν απόχρωση,
    η έμπνευση περνάει πρώτα απ τον πρωκτό ή μήπως έτσι είναι το πηγαίο φυσικό σου ;
    Η (μάλλον αμφιβόλου στάθμης) διανοητική κατάστασή σου ικανοποιεί καλύτερα;
    Τι;

    Like

  • ΙΕΡΩΘΕΟΣ said

   Η παράλογη πολιτική της κυβέρνησης να προσπαθεί να κάνει εχθρό της Ελλάδας τη Ρωσία συνεχίζεται. Παρ όλο που η Ρωσία επέλεξε να μη προχωρήσει σε κλιμάκωση των αντιποίνων για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών, η Αθήνα συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον της Μόσχας με συκοφαντικά δημοσιεύματα και άρνηση έκδοσης βίζα σε Ρώσους κληρικούς.
   Η τελευταία αυτή ανεξήγητη άρνηση, οδήγησε το Ρωσικό ΥΠΕΞ να εκδώσει ανακοίνωση και να ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική πλευρά
   Aυτήν την εβδομάδα, αρκετοί κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφεραν ότι ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας χωρίς να τους παράσχει εξηγήσεις.
   Η Μόσχα έχει ζητήσει από την ελληνική πρεσβεία να αποσαφηνίσει την κατάσταση γύρω από τη φερόμενη άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
   «Έχουμε στέλει τη σχετική επισήμανση στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, ζητώντας να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να απορρίψει (σ.σ. την πληροφορία)… Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.
   Παράλληλα, επεσήμανε πως οποιαδήποτε διάκριση στις εκδόσεις βίζας είναι απαράδεκτη.
   «Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τις εκδόσεις βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στην έκδοση κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεχτη», δήλωσε η ίδια.

   http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypex/704793_klimakonei-ti-entasi-me-ti-rosia-i-kyvernisi-arnithike-vizes-se-rosoys

   Like

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said/dias. said

    Συ τι;
    Εκπρόσωπος ή αντιπρόσωπος ;
    Ποιό το ζόρι σου;

    Like

   • ΙΕΡΩΘΕΟΣ said

    Εσύ τι ρόλο τραβάς κάνοντας προσωπικές ερωτήσεις εγω τι είμαι ?

    Ασφαλίτης του καθεστώτος είσαι ?

    Like

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said/dias. said

    Αν εσύ είσαι ο αλήτης του ρώσικου καθεστώτος, ναι.

    Like

   • ΙΕΡΩΘΕΟΣ said

    ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

    Like

   • ΙΕΡΩΘΕΟΣ said

    Like

   • ΙΕΡΩΘΕΟΣ said

    Eισαι πολύ αστείος ΑΒΑΤΑΡ έχετε ξεπεράσει την Ελλάδα του ΠΙΟΥΡΙΦΟΙ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ,ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ.

    Like

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said/dias. said

    Eίσαι ….
    αλλά μετά περνάς στον πληθυντικό: ……” έχετε “…
    ” ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ “…
    ” ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ “….

    Ποιοί;

    Μήπως είσαι εκείνο το σαλταρισμένο που κάποτε έγραφε κάτι σεντόνια νααααα (μετά συγχωρήσεως) μέχρι εκεί κάτω;
    Σαν αυτόν μου μοιάζεις (ή την μούμια του) !

    Like

   • ΙΕΡΩΘΕΟΣ said

    @ΑΒΑΤΑΡ

    Διερωτηθηκα αρχικά αν είσαι αστείος τώρα κατάλαβα ότι δεν έπεσα έξω.
    Άντε ψάξε μήπως βρεις κανένα ρώσο κατάσκοπο και μετά δώσε αναφορά στο καθεστώς.

    Θα έχει μεγάλη αγωνία η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.
    ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΛΩΣΕΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΧΙ ΧΙ ΧΑ ΧΑ
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ .ΤΕΛΟΣ

    Like

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said/dias. said

    Τα χαπάκια σου μέσα από ποιό κουτάκι τα πήρες ;

    Like

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said/dias. said

    Ταῖς μόνες πρεσβείαις που έτυχε να γνωρίζω στις αφιερώνω κασμά:

    Ταῖς πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου,

    Σῶτερ,

    Σῶσον ἡμᾶς.

    Ρε λες να ΄σαι εκείνο το καλόπαιδο ο “capo d΄ istria “;
    Αυτός ρε δεν ήτανε που μιλούσε όλο για πρεσβείες ;

    Like

  • ΙΕΡΩΘΕΟΣ said

   Serbia Invites Russian Official to Balkan Trumpet Party
   Serbia has invited Russian Foreign Ministry spokesperson Maria Zakharova to attend the annual Guca brass band festival, known for being one of the wildest parties in the Balkan region.

   Maja Zivanovic BIRN Belgrade

   Maria Zakharova, the Russian Foreign Ministry’s spokesperson. Photo: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

   Serbian Foreign Minister Ivica Dacic said on Thursday that Maria Zakharova will visit the famous festival in the village of Guca, where participants consume huge amounts of grilled meat and strong alcohol and go wild to the sound of Serbian brass bands.

   Beta news agency reported that Zakharova will have several bilateral consultations with officials on Friday, and after that she will go to the festival in southern Serbia, which starts on Thursday and runs until August 12.

   The invitation delighted some Serbian media, with Kurir newspaper reporting that “Putin’s Masha is coming to Guca” – a reference to a Russian cartoon that is very popular in Serbia, ‘Masha and the Bear’.

   The Serbian foreign minister is known for his friendly relations with Zakharova.

   In December 2016, Dacic gave Zakharova an item of female clothing from the traditional Serbian national costume, a jelek, while in March 2017, he sent her flowers and gloves.

   Zakharova posted a photo on Facebook of her wearing the jelek, and jokingly noted that the garment had no top button.

   “But no one who knows Dacic is surprised. By the way, Ivica [Dacic], when you managed to take my measurements, I was always very vigilant?!” Zakharova wrote.

   Dacic meanwhile has praised Zakharova, saying in March that she “vigorously fights for the interests of Serbia, especially in defence of Kosovo and Metohija”.

   “And we are very grateful to her for that,” Dacic added, Serbian daily newspaper Vecernje novosti reported at the time.

   The visit to Guca was confirmed at a Wednesday meeting between Dacic and the Russian ambassador to Belgrade, Aleksandar Cepurin.

   Dacic and Cepurin also talked about an upcoming visit by Russian President Vladimir Putin, who is due to come to Serbia on November 1.

   Before that, Putin will meet Serbian President Aleksandar Vucic in Moscow on September 15.

   Kosovo will be on the agenda, according to reports from Serbian media.

   Like

  • ΙΕΡΩΘΕΟΣ said

   ZHTΩ Η ΣΕΡΒΙΑ ΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ- ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΚΥΒΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.

   Like

  • ΙΕΡΩΘΕΟΣ said

   xaμος θα γινει στο φεστιβαλ guca στην ΣΕΡΒΙΑ,

   http://guca-festival.com/

   Like

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said/dias. said

    Θα πας;
    Να πας….
    Εσένα θα περιμένουν μάλλον για ν΄ αρχίσει το φεστιβάλ !

    Like

 2. Reblogged στις penelopap.

  Like

 3. Ιερωθεος said

  Στο… κόκκινο παραμένουν οι ελληνορωσικές σχέσεις

  Στο… κόκκινο παραμένουν οι ελληνορωσικές σχέσεις. Λίγες ημέρες μετά τα ρωσικά αντίποινα για τις απελάσεις διπλωματών, η Μόσχα ζητά εξηγήσεις για την άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
  Όπως αναφέρει το Sputnik, αυτήν την εβδομάδα, αρκετοί κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφεραν ότι ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας χωρίς να τους παράσχει εξηγήσεις.
  Η Μόσχα έχει ζητήσει από την ελληνική πρεσβεία να αποσαφηνίσει την κατάσταση γύρω από τη φερόμενη άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
  Νωρίτερα, αυτήν την εβδομάδα, αρκετοί κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφεραν ότι ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος τους είχε αρνηθεί τη χορήγηση βίζας χωρίς να τους παράσχει εξηγήσεις.
  «Έχουμε στέλει τη σχετική επισήμανση στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, ζητώντας να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να απορρίψει (σ.σ. την πληροφορία)… Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.
  Παράλληλα, επεσήμανε πως οποιαδήποτε διάκριση στις εκδόσεις βίζας είναι απαράδεκτη.
  «Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τις εκδόσεις βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στην έκδοση κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεχτη», δήλωσε η ίδια.
  φωτο ΑΠΕ

  thetoc.gr

  Like

 4. Aκέλας said

  ..Σωστή παρατήρηση Αλέξη,μόνο που:-Από τον καιρό που αναλάβατε στάχτη και κούρβουλη τα κάνατε ΟΛΑ!….Θέλεις μήπως να στα θυμίσω;

  Like

 5. Eusebious Ο Επουρανιος said

  Τι ειπε ο Χενρι Κισιντζερ για μας τους Ελληνες & “οι ελληνες” εθνομηδενιστες του σημερα!

  Μεγαλες αληθειες: Εαν δεν ειχαμε υπογραψει κανενα μνημονιο, σημερα θα ημασταν σε πληρη ανθηση!

  Like

 6. YANKEE GO HOME said

  EΛΛΑΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΜΑΧΙΑ
  ΟΥΤΕ ΨΩΜΙ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

  YANKEE GO HOME

  Like

 7. YANKEE GO HOME said

  ΕΛΛΑΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΜΑΧΙΑ

  ΥΑΝΚΕΕ GΟ ΗΟΜΕ

  Like

 8. ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ? said

  ΠΟΙΟς ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ?

  Ο Κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΚΙΖΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ.

  ΘΑ ΣΑΣ ΣΙΑΞΕΙ ΚΑΛΑ Η ΖΑΧΑΡΟΒΑ .

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: