olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΑΑΔΕ: Έντονους ελέγχους στη Μύκονο από την Οικονομική Αστυνομία

Posted by netakias.com on August 6, 2018

mykonos_bΣυντονισμένη επιχείρηση ελέγχων και είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη απο χθές στη Μύκονο, με πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας. Η επιχείρηση σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει καταρτίσει το επιτελείο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή θα διαρκέσει 4 μέρες, έως και την Τετάρτη, αποτελείται από 56 άτομα και φέρει την κωδική ονομασία “Τρίαινα” λόγω των τριών παράλληλων στοχεύσεων της κατά τους ελέγχους που διεξάγονται.

Οι στοχεύσεις αυτές είναι οι εξής:

 • Πρώτον, μετά την πρώτη φάση του ελέγχου σε κάθε επιχείρηση οι ελεγκτές παραμένουν σ΄ αυτήν ώς το τέλος της ημέρας προκειμένου να έχουν μία σαφή εικόνα για το ύψος των ημερήσιων εισπράξεων υπό την δική τους παρακολούθηση. Τις εισπράξεις αυτές τις συγκρίνουν με τα έσοδα που έχει δηλώσει η επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες και στην περίπτωση που υπάρχουν μεγάλες διαφορές αρχίζει η φάση της επιβολής των προστίμων που προβλέπει η νομοθεσία.
 • Δεύτερον, ελέγχουν για τυχόν “πειραγμένες” ταμειακές μηχανές, γνωστό φαινόμενο διάπραξης φοροδιαφυγής απο τους επιτήδειους. Ειδικότερα ελέγχουν αν έχουν γίνει παρεμβάσεις στις ταμειακές μηχανές με την εισαγωγή σε αυτές ειδικών λογισμικών τα οποία ακυρώνουν στο τέλος όσες αποδείξεις έχουν χτυπηθεί. Ετσι περιορίζονται σημαντικά οι εισπράξεις που δηλώνονται στις φορολογικές αρχές.
 • Τρίτον, “τσεκάρουν” αν η επιχείρηση έχει ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες, οφειλές προς την εφορία. Στην περίπτωση αυτή προχωρούν στην δέσμευση των εισπράξεων της ημέρας αλλά και επιταγών που υπάρχουν στο ταμείο. Γι΄ αυτό άλλωστε τις ομάδες των ελεγκτών συνοδεύει και δικαστικός επιμελητής.

Η επιχείρηση ελέγχων επεκτείνεται σε όλα τα είδη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νησί της Μυκόνου, από ξενοδοχεία και δραστηριότητες θαλασσίων σπορ, ξαπλώστες κτλ μέχρι την εστίαση, τα νυχτερινά μπαρ αλλά και επιχειρήσεις μετακίνησης τουριστών. Μάλιστα υπάρχει και εφεδρική ομάδα ελεγκτών στην περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει.

Ενδεικτικά όπως σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες που συμμετέχουν στην επιχείρηση “Τρίαινα” χθες εντοπίστηκε στον Ορνό επιχείρηση με πειραγμένη ταμειακή μηχανή, ενώ σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο κατασχέθηκαν οι εισπράξεις λόγω ύπαρξης ληξιπρόθεσμων μη ρυθμισμένων οφειλών προς την εφορία. Σε ανάλογη περίπτωση ελέγχου στο γνωστό κέντρο Νάμος όπου διαπιστώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία μη ρυθμισμένες ύψους 4 εκατ. ευρώ η εταιρία έσπευσε να τις αποπληρώσει άμεσα.

 

One Response to “ΑΑΔΕ: Έντονους ελέγχους στη Μύκονο από την Οικονομική Αστυνομία”

 1. velos said

  προς τσαρλατάνους που παιζουν τον ρόλο του κωμικού οικονομολόγου…
  το θεμα αυτο, που μας τα εχουν κανει τσουρεκι εδω και 20ετιες… με τους κατα φαντασιαν φοροφυγάδες κλπ… ειναι απλο και λύνεται στην στιγμη….

  αν καθιερωνόταν το φορολογικό αποθεμα
  δηαλδη δεν χρειαζεται να γινονται φορολογικές δηλώσεις, έκδυση παραστατικών, τιμολόγια, ΦΠΑ, τεκμήρια, κλπ,
  ο καθε πολιτης, επιχειρηματίας… δεν χρειαζεται να κανει όλες αυτές τις ηλιθιες κινήσεις που πορεύονται απο ηλιθιους κρατηστες… κλπ σφουγγοκωλαριους ακολούθους τους,

  ολοι λοιπον να δηλωνουν στην εφορια το εισοδημα τους…. δηλαδη ποσο χρημα εχουν καθαρό στην τσεπη τους…
  πχ αν δηλώνεις για το έτος 2018 καθαρό ποσον 100.000 ευρω κλπ, τοτε η εφορια σου κρατα τον αναλογούντα φόρο 15% και το υπόλοιπον που μένει,
  απο το δηλωθέν εισοδημα 100.000 ευρω,
  ειναι η αγοραστική σου δυναμη… δηλαδη η πίστωση που σου αποκτάς απο την εφορια,
  δηλαδη

  αγοραζεις οτι θελεις, που ομως δεν μπορει να ξεπερνα το καθαρό υπόλοιπον,
  (εκ του δηλωθέντος 1000.000 ευρω -15% για την εφορια(,
  που σου εχει πιστώσει η ΕΦΟΡΊΑ…

  αυτο σημαίνει οτι οτιδήποτε αλλο… που υπερβαίνει την πίστωση που εχει εκδώσει η εφορίας προς τον πολιτη, η την επιχείρηση,
  δεν μπορει να αποκτηθεί… να γινουν συμβολαια… κλπ,
  αν δεν πας να δηλώσεις την διαφορα…

  οπότε οτι ποσον εχει στο πατάρι, η και μαυρο… καν το κορνίζα…
  και επειτα ..
  δεν υπαρχει η προσωπική επαφή του φορολογουμένου με τον εφορια… εκει δη,λειτουργείται θεμα…
  … απλά ο πολιτης, (με οποιασδήποτε οιονομικη επιφάνεια),
  η ο επιχειρηματίες, η επιχείρηση, κλπ (με οποιασδήποτε οικονομικη επιφάνεια),
  πάει και δηλώνει το ποσον που εχει… πληρώνει τον αναλογούντα φόρο,
  εκεινη την στιγμη και…. αντίο και χαίρεται….

  αυτα το απλο, γιατι ειναι το τοσο δυσκολο για στους άχρηστους… πολιτικάντηδες εδω 20ετιες ???
  άντε να δουμε καποια στιγμη την Χρυση Αυγη του Ελληνιμσου στην κυβερνηση….
  για να μαθουμε πράματα και θαύματα… περι διοικήσεως…

  δεν χρειάζονται νομοι,. νομοι …και νομοι… κλπ ηλιθιες πρακτικές φορομπηχτικής πολιτικης που δεν γνωριζει κανεις τι θελουν να πετύχουν !!!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: