olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τις φονικές πυρκαγιές🔥 #ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Posted by netakias.com on August 1, 2018

820B0A0A-B952-4999-9CF9-201216C073D4

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τις φονικές πυρκαγιές

Τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Αττική τη Δευτέρα 23η Ιουλίου, την ημέρα που ξέσπασαν οι φονικές πυρκαγιές αναλύει σε ένα βίντεο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr.

Δίνονται στοιχεία για το ανεμολογικό πεδίο της ημέρας, καθώς και πιλοτική εφαρμογή του μοντέλου διάδοσης του μετώπου πυρκαγιάς από την Πεντέλη προς τις ακτές της ανατολικής Αττικής.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως στους μετεωρολογικούς σταθμούς του Αστεροσκοπείου σε Ισμό, Αγίου Θεοδώρους, Καπαρέλλι Βοιωτίας, Πάρνηθα, Πεντέλη, Άνω Λιόσια και Νέο Κόσμο οι ριπές του ανέμου που καταγράφηκαν τη Δευτέρα ήταν οι μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί καλοκαιρινούς μήνες την τελευταία οκταετία.

Στην ανατολική Αττική οι θυελλώδεις άνεμοι έδρασαν ως “καταβάτες” από τις ορεινές εξάρσεις της περιοχής προς τη θάλασσα. Όπως σημειώνεται οι καταβάτες θεωρούνται παγκοσμίως ως ο πιο επικίνδυνος παράγοντας για την εξάπλωση δασικής πυρκαγιάς.

Οι ειδικοί σημειώνουν βελτίωση του συγκεκριμένου μοντέλου είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ώστε να παραδοθεί στους ενδιαφερόμενους φορείς ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο πρόγνωσης της εξάπλωσης πυρκαγιάς.

10 Responses to “ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τις φονικές πυρκαγιές🔥 #ΠΥΡΚΑΓΙΑ”

 1. Αυτονόητα said

  Φεβρουάριος 2017

  Τροπολογία για την μονιμοποίηση 2.160 πυροσβεστών

  Υπέρ ψήφισαν

  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Ποτάμι

  Κατά ψήφισαν

  ΝΔ – ΧΑ – ΚΚΕ

  Παρόν ψήφισαν

  ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κέντρου

  https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.facebook.com/osiospasxwn/%3Flocale2%3Del_GR&ved=2ahUKEwjlpNaCrMvcAhWMKVAKHWPfAKcQFjAAegQICBAD&usg=AOvVaw0WC12xL0JqXJ5g_V_-4CVO

  Like

  • mosquito said

   Ότι τον Φλεβάρη του 2017 η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο από τους συνολικά 5.000 πενταετείς πυροσβέστες των οποίων η θητεία έληγε, μετέτρεπε τους 2.160 σε τριετείς και για τους υπόλοιπους ανανέωνε την 5ετία. Άρα, η «μονιμοποίηση» που δήθεν καταψήφισε το ΚΚΕ είναι «κουραφέξαλα».

   Αυτή η ανανέωση των συμβάσεων προφανώς δεν έλυνε το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι είχαν αίτημα να προσληφθούν με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, κάτι που άλλωστε απαντάει και στις σημερινές ανάγκες για να καλυφθούν τα κενά του Σώματος.

   Τότε, το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία με την οποία πρότεινε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών και την πρόσληψή τους στην Πυροσβεστική, με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση, απορρίπτοντας αυτήν την τροπολογία, δεν την έφερε καν για συζήτηση, παρόλο που είχε βρει καθολική αποδοχή από τους 5ετείς πυροσβέστες, που βρίσκονταν τότε σε κινητοποιήσεις και ζητούσαν μάλιστα να γίνει αποδεκτή στη Βουλή.

   Συνεπώς, αν κάποιος το Φλεβάρη του 2017 απέρριψε τη μονιμοποίηση, αυτή ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όχι το ΚΚΕ!

   Τελικά η (μερική) μονιμοποίηση έγινε το Μάρτη του 2018, την οποία μάλιστα η κυβέρνηση την έκανε μόνο για 2.186 «τριετείς» και όχι για όλους, αφού τους 5ετείς τους διατηρεί ως 5ετείς. Την πρόταση αυτή προφανώς το ΚΚΕ την υπερψήφισε, και μάλιστα το Γραφείο Τύπου έβγαλε ανακοίνωση για το ζήτημα, που έγραφε μεταξύ άλλων:

   «Η μονιμοποίηση των 2.186 τριετών πυροσβεστών με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφαση αποτελεί μια θετική εξέλιξη γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

   Είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων των πυροσβεστών που σταθερά και αταλάντευτα στήριξε το ΚΚΕ, απαιτώντας με Ερωτήσεις και τροπολογίες στη Βουλή, με παρεμβάσεις του διαχρονικά στις κυβερνήσεις, με ανακοινώσεις του, με έμπρακτη στήριξη των κινητοποιήσεων των πυροσβεστών για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος.

   Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέτρο δεν μπορεί να κρύψει ότι παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της πλήρους εργασιακής αποκατάστασης των υπολοίπων 1.800 πενταετών και 1.260 εποχικών πυροσβεστών, που δυστυχώς παραμένουν υπό καθεστώς ανασφάλειας».

   Ολοι οι πυροσβέστες γνωρίζουν την αλήθεια και τη συνεπή στάση του Κόμματος για τα προβλήματά τους».

   Τα όσα γράφουν τα έμμισθα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ είναι προπαγάνδα γκεμπελικού τύπου, μια πραγματική αθλιότητα ειδικά στο φόντο της προχτεσινής τραγωδίας.

   Like

   • Αυτονόητα said

    Ε βέβαια όταν πονάει η αλήθεια είμαστε έμμισθα τρολ.

    Βολική απάντηση δίνεις στον εαυτό σου.

    Το ΚΚΕ ψήφισε κατά μαζί με τη ΝΔ και τη χρυσή αυγή !!!

    Η ξεφτίλα του ΚΚΕ δεν έχει τελειωμό τα καλύτερα τσιράκια της εγχώριας διαπλοκής και του Κούλη.

    Like

   • Mosquito said

    Αν και έχεις γρήγορα αντανακλαστικά δεν απαντάς επί της ουσίας και με στεναχωρείς.

    Like

   • Αυτονόητα said

    Άκου φίλε

    Θα μπορούσε το ΚΚΕ να ψηφίσει ναι με επιφύλαξη.

    Ψήφισε όμως όχι δηλαδή ότι ακριβώς και η ΝΔ και η ΧΑ.

    Like

 2. Αυτονόητα said

  http://www.documentonews.gr/article/oi-fragkoi-kai-ta-aythaireta

  Τοπικός κομματάρχης της ΝΔ ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου που κάηκαν ζωντανοί 28 άνθρωποι.

  Like

  • Αυτονόητα said

   Στο οικόπεδο των ιδιοκτητών Βασίλη και Χριστιάνας Φράγκου γράφτηκε η πιο φριχτή σκηνή της τραγωδίας.

   27 άνθρωποι απανθρακώθηκαν λίγα μέτρα πριν φτάσουν στη θάλασσα και τη σωτηρία. Ο Βασίλης Φράγκος με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του παραδέχτηκε πως οι άνθρωποι χάθηκαν γιατί για ελάχιστα δευτερόλεπτα δεν κατάφεραν να βρουν την πόρτα που οδηγούσε στη θάλασσα.

   Ο Βασίλης Φράγκος, σύζυγος της Χριστιάνας, άκουγε τις φωνές των εγκλωβισμένων πίσω του όταν διέφευγε από το οικόπεδο-παγίδα
   Σύμφωνα με το CNN η πόρτα αυτή ήταν κλειστή. Το οικόπεδο της οικογένειας Φράγκου είναι ένα από τα περιφραγμένα που εμποδίζουν τη διαφυγή προς τη θάλασσα. Η Χριστιάνα Φράγκου είναι πρώην νομαρχιακή σύμβουλος ανατολικής Αττικής και είχε εντοπιστεί να συνυπογράφει νομιμοποίηση αυθαιρέτου. Είναι ενδιαφέρον ότι ο θείος της Δημήτρης Φράγκος, που διετέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ως νομάρχης είχε κατηγορηθεί από την εισαγγελία και είχε παραπεμφθεί σε δίκη για ρευματοδότηση χιλιάδων αυθαιρέτων, πολλά από τα οποία ήταν τα μοιραία οικόπεδα «του θανάτου».
   ———-

   Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ξένα μέσα ενημέρωσης….

   Το CNN ασχολήθηκε με το θέμα τα ελληνόφωνα ΜΜΕ της διαπλοκής γαργάρα….

   Βλέπεις δεν βολεύει στο σανό που θέλουν να σερβίρουν στα χάπατα και τους αφελείς….

   Like

 3. Αυτονόητα said

  Φράγκος, σύζυγος της Χριστιάνας, άκουγε τις φωνές των εγκλωβισμένων πίσω του όταν διέφευγε από το οικόπεδο-παγίδα
  Σύμφωνα με το CNN η πόρτα αυτή ήταν κλειστή. Το οικόπεδο της οικογένειας Φράγκου είναι ένα από τα περιφραγμένα που εμποδίζουν τη διαφυγή προς τη θάλασσα.
  ——–

  Άκουγε τις φωνές αλλά δεν προσπάθησε καν να τους βοηθήσει να τους καθοδηγήσει στην έξοδο της σωτηρίας.

  Σκατάνθρωποι νεοδημοκράτες

  Μόνο τα τομάρια τους

  Αν θέλει ο θεός να σε εκδικηθεί σε κάνει φασίστα Νεοδημοκράτη.

  Like

 4. Reblogged στις olympia.gr.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: