olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Αλέξης Τσίπρας: Θέλουμε δημοκρατικά Βαλκάνια χωρίς εθνικισμούς, με συνανάπτυξη και συνεργασία!

Posted by kalinda on Ιούλιος 5, 2018

IMG_0428«Σε αυτόν τον τελευταίο χρόνο σχεδόν κανείς δεν θα περίμενε ότι θα άλλαζαν τόσα στην περιοχή μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της 4ης Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας.

Άλλαξαν τόσα στην περιοχή μας

«Το 2015-2016 περάσαμε την προσφυγική κρίση και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όπως και το 2017 ήταν δύσκολη χρονιά για την περιοχή με τις σοβαρές πολιτικές κρίσεις στην Αλβανία και την ΠΓΔΜ», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

 

Τόνισε ότι τον τελευταίο χρόνο η πρωτοβουλία της Τετραμερούς συμπίπτει χρονικά με την αντιστροφή αυτής της πορείας αρνητικών γεγονότων για τα Βαλκάνια κι αρχίζει να δημιουργείται μια θετική δυναμική.

Σε αυτόν τον χρόνο, επισήμανε, υπήρξε η υπογραφή της «σημαντικής» συμφωνίας Βουλγαρίας-ΠΓΔΜ, η «πολύ επιτυχημένη» Βουλγαρική Προεδρία και η «εξαιρετικά σημαντική Σύνοδος» ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια, ιδέα που αναδείχθηκε από την τετραμερή,

«Σε αυτόν τον χρόνο είχαμε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών,έναν χρόνο πριν ίσως φαινόταν αδιανότητο ότι θα επιτευχθεί όμως είναι γεγονός και θέτει τις βάσεις για την επίλυση ενός εξαιρετικά σημαντικού ζητήματος, δίνοντας μια νέα προοπτική για όλη την περιοχή», τόνισε.

Σημείωσε ότι σήμερα κλείνει ένας κύκλος προόδου και ανοίγει ένας άλλος, νέος κύκλος, ακόμα πιο ελπιδοφόρος.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι υπογράμμισαν τη στήριξή τους στο διεθνές δίκαιο ως το πλαίσιο πάνω στο οποίο πρέπει να οικοδομηθεί η συνεργασία και ο διάλογός. Τόνισαν τη σημασία που αποδίδουν στην ενταξιακή πορεία όλων των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά ειδικότερα της Σερβίας η οποία έχει προχωρήσει με σημαντικά βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση.

Βαλκάνια χωρίς εθνικισμούς

Ανέφερε επίσης ότι τόνισαν τη στήριξή τους στην ένταξη της Βουλγαρίας και Ρουμανίας στον Χώρο Σένγκεν καθώς και οι δύο χώρες έχουν εκπληρώσει τα σχετικά κριτήρια, όπως τονίζεται και στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου 2012.

Ακόμη είπε ότι συνομίλησαν για την Σύνοδο 16+1 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Σόφια και τη Σύνοδο της Διαδικασίας Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή, για πρώτη φορά, της Ελλάδας.

Συζήτησαν και για την Αυστριακή Προεδρία και την μετέπειτα, Ρουμανική Προεδρία της ΕΕ και τις προτεραιότητές τους.

Τα Βαλκάνια , είπε ο πρωθυπουργό πρέπει να μετατραπόυν σε περιοχή χωρίς εθνικισμούς αλλά με συνανάπτυξη και συνεργασία.

Βαλκάνια ευρωπαϊκά, δημοκρατικά

Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι με τη συμμετοχή και των αρμόδιων υπουργών, συζήτησαν στην Τετραμερή για συγκεκριμένα έργα που θα προχωρήσουν την επόμενη περίοδο. Αναφέρθηκε στις σιδηροδρομικές διασυνδέσεις Θεσσαλονίκης-Ρούσε και Θεσσαλονίκης-Σκοπίων-Βελιγραδίου, τα ενεργειακά έργα όπως ο αγωγός IGB και ο Κάθετος Διάδρομος. «Θεωρώ ότι έχουμε μπροστά μας ένα νέο, δυναμικό μέλλον για την περιοχή των Βαλκανίων, αρκεί να έχουμε όραμα για την περιοχή μας και πίστη στις δυνάμεις μας και να τολμάμε να κάνουμε βήματα προόδου ακόμη κι αν αυτά χρειαστεί πολλές φορές αυτά να τα κάνουμε κόντρα στο ρεύμα», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Με αυτά τα βήματα όμως μόνο», τόνισε, «μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις για Βαλκάνια ευρωπαϊκά, δημοκρατικά, που δεν θα ταλανίζονται από τους λογής εθνικισμούς, τη φοβικότητα και την εσωστρέφεια ή την αδράνεια, αλλά θα είναι σταθερά προσανατολισμένα στη συνανάπτυξη και τη συνεργασία».

Επόμενο ραντεβού στη Βάρνα

Για τα τέλη του Σεπτέμβρη στη Βάρνα, ανανέωσε ο Αλέξης Τσίπρας το ραντεβού της Τετραμερούς Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας.

Εκεί, πρόσθεσε, «όπου πιστεύω ότι θα μπορούμε να κάνουμε ακόμα ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην Τετραμερή μας συνεργασία και το όραμα μας για συνεργασία και συνανάπτυξη στα Βαλκάνια».

Βούτσιτς – Πρόεδρος της Σερβίας

Για τη Σερβία είναι πολύ σημαντικό αυτό το επίπεδο συνάντησης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τονίζοντας ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία «για το μέλλον των χωρών μας».

Είπε ότι είναι πολύ σημαντική για τη Σερβία η στήριξη που έχει για τον ευρωπαϊκό δρόμο της.

Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει οικονομικό όφελος όλων των χωρών η διασύνδεση μέσω των έργων υποδομών.

Ντάντσιλα – πρωθυπουργός Ρουμανίας

Η Τετραμερής αναδεικνύεται πολύ ωφέλιμη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή, δήλωσε η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα.

Είπε απευθυνόμενη στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα είναι μια φιλική και πολύ σημαντική χώρα στην περιοχή και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη.

Διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Βούτσιτς ότι έχει όλη την υποστήριξη για την ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της Σερβίας.

Μπορίσοφ – πρωθυπουργός της Βουλγαρίας

Την ικανοποίηση του για τη διεξαγωγή της Βουλγαρικής Προεδρίας της ΕΕ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, μετά την ολοκλήρωση της Τετραμερούς.

Σημείωσε κι εκείνος με τη σειρά του την αναγκαιότητα διασύνδεσης μεταξύ των τεσσάρων χωρών μέσα από έργα υποδομής, σιδηρόδρομους και αυτοκινητόδρομους. «Σήμερα είχαμε πολύ σοβαρή συζήτηση για τη μεταφορά αερίου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παρακολουθήστε το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου:

10 Σχόλια to “Αλέξης Τσίπρας: Θέλουμε δημοκρατικά Βαλκάνια χωρίς εθνικισμούς, με συνανάπτυξη και συνεργασία!”

 1. Πύκτης said

  Πολλή δημοκρατία αλέξη , πολλή δημοκρατία έχεις …..σαν σήμερα , πριν 3 χρόνια …62% ΟΧΙ

 2. velos said

  ….φιλαράκι παντελως απαίδευτο στην πολιτικη… λοιπον,
  αλλο θεμα η πλατεια, ο φραπες και η αμπελοφιλοσοφία…
  άρον – άρον σε σηκωσαν φουκαρα μου σε τύλιξαν σε μια κόλα,α χαρτι και ενας Θεός αυριο πως καθαρίζεις… με τα ‘γουνακια’ εφοσον μαζι με τον αλλον τον σάχλα… μπήκες σε δρομο… περιεργο… και μιλαμε
  για Προδοσία… αν εχουμε εννοήσει…. ταλαίπωρε τι σου φόρτωσαν οι ‘μάγκες’… και με υπογραφη,
  ολοι αυτοι που σημερα χλαπαδιαζουν και παντελονιαζουν… βλεπε, κολακες, σφουγγοκωλαριους κολαούζους κλπ, ραμολυμεντα, αυριο οι ίδιοι θα ειναι κατηγοροι σου…
  ετσι συμβιώνει …

  και στο μεταξυ σχετικα με το θεμα Προδοσία ολων των εποχών συνώνυμη του Εφιάλτη….
  παμε να δουμε την επομενη μέρα… και τι ερχεται στο εγγύς μελλον… απο την υπογραφεί πράξεως προδοσίας, ποια βουλη κλπ,
  οι υπογραφες παραχωρήσεως της Μακεδοναις στην Βαρντασκα επεσαν …
  τωρα δεν παιζουν κανενα απολυτος ρόλο ολα τα υπολοιπα….

  και τι εχουμε ….
  εφεξής θα λέγονται “Μακεδόνες” άρα επόμενο είναι και ο Στρατός τους να λέγεται
  “Μακεδονικός”»!
  οπως σχετικα…. περισσοετρα > https://eimailefteros.blogspot.com/2018/07/blog-post_5.html

 3. Φ.Π. {ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ} said

  Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ :

  ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΔΑΣ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ Ο ΖΑΕΦ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΟΤΖΙΑ
  “Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” {ΨΑΧΤΕ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕίΤΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ}

  Επίσης όπως προ διετίας έχω δημοσιεύσει οι Σκοπιανοί έχουν παραγγείλει και πολεμικά πλοία. Τόσο σίγουροι δηλαδή ήσαν για τη θαλάσσια έξοδό τους από το λιμάνι της Θασσαλονίκης. Ζήτω δηλαδή και το Μακεδονικό Πολεμικό της Μακεδονίας για την τέρψη των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ .

  Οπως είναι γνωστό υπενθύμησα στην ελληνόφωνη κυβέρνηση της Ελλάδας ότι η συμφωνία παράδοσης της ελληνικής Μακεδονίας στους Σκοπιανούς , από τους κομμουνιστές που νυν κυβερνούν την Ελλάδα , είναι απλώς η εφαρμογή της απόφασης της 5ης Ολομέλειας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. που ελήφθη στις “Πρέσπες” τον Ιανουάριο του 1949, στην οποίαν συμμετείχε και ο τελευτήσας επί των ημερών μας Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. “καπετάν Γιώτης” {Χαρίλαος Φλωράκης}.

  Ναι αυτός ήταν που ζήτησε και το απεδέχθησαν οι συμμαχίσαντες με το Κ.Κ.Ε. πολιτικοί αρχηγοί της προδοσίας της ανίερης συμφωνίας του 1989, να βοηθήσουν τον υιό του Πέτρου. Πράγματι τον βοήθησαν και έγινε Τρανός εν συνεχεία. Ο λόγος για τον κ. “Σωκράτη Κόκκαλη” που είχε την τύχη να είναι υιός του υπουργού “Προνοίας” της παράνομης κυβέρνησης του Βουνού και πρωτοστάτη του Παιδομαζώματος “Πέτρου Κόκκαλη”.

  Ομως οι κομμουνιστές αρχικώς σύμμαχοι των Ναζί Γερμανών του Χίτλερ μέχρι τις 22 – 6 – 1941 που ο σύντροφος του Χίτλερ Στάλιν, επετέθη αιφνιδιαστικώς εναντίον του μέχρι τότε συμμάχου του . Οπότε οι κομμουνιστές με εντολή της ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ άλλαξαν στρατόπεδο και έγιναν πολέμιοι του Χίτλερ. Αυτά μας διδάσκει η ιστορική μνήμη, η οποία μας διδάσκει και τα εξής :

  Σύμμαχοι των κομμουνιστών του ΕΑΜ /ΕΛΑΣ στη δήθεν αντίσταση σους Ναζί ήσαν οι Σκοπιανοί , που ενέταξαν στον ΕΛΑΣ και την Σλαβομακεδονική Ταξιαρχία του Σ.Ν.Ο.Φ. υπό τον Σταύρο Γκότσεφ, με αντάλλαγμα μετά την απελευθέρωση, την εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια , κατόπιν του επεκτατικού σχεδίου των Τίτο – Στάλιν για την κάθοδο των Σλάβων στο Αιγαίο Πέλαγος . Κατόπιν αφού ο ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ηττήθηκε στη Μάχη των Αθηνών από την 3η Ε.Ο.Τ του Ρίμινι και ούτω δεν κατόρθωσεν ο ΕΛΑΣ να εκπληρώσει την υπόσχεση στους ΤΙΤΟ – ΣΤΑΛΙΝ για την εκχώρηση της Μακεδονίας στους Σλάβους . Ούτω την παραμονή των εκλογών όπου το Κ.Κ.Ε. δεν είχε καμιά τύχη , στις 31 Μαρτίου 1946 οι κομμουνιστές με τον δήθεν Δ.Σ.Ε. εξαπέλυσαν από κοινού με τους Σκοπιανούς επίθεση εναντίον της Ελλάδας , ενισχυόμενοι και με 15.000 σλαβομακεδονικό στρατό του Ν.Ο.Φ. , προκειμένου να εκπληρωθεί το όνειρο της Ρωσίας τόσον επί Τσάρων όσο και των Σοβιετικών, γιά την κάθοδό τους στη Μεσόγειο θάλασσα μέσω της Θεσσαλονίκης στο Αιγαίο Πέλαγος

  Τελικώς αυτό που δεν κατάφερε, η Τσαρική Ρωσία και η πανίσχυρη Σοβιετική Ενωση και που κόστισε ποταμούς ελληνικού αίματος το κατάφεραν δύο ελληνόφωνοι κομμουνιστές οι κ.κ. Α. Τσίπρας και Ν. Κοτζιάς που πραγματοποίησαν με πανηγύρι τιμητικώς αφιερωμένο στο “Νίκο Ζαχαριάδη” και στη συμμορία του , στο ίδιο μέρος “Πρέσπες”. Αιώνια κατάρα θα τους βαρύνει .

  Εύχομαι καλή λευτεριά στο πρόφραγμα της αμύνης της Ελλάδας που είναι η Μακεδονία.
  5 – 7 – 2018 Φ.Π.

  • Φ.Π. {ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ} said

   Διορθωση : Μακεδονικο Πολεμικο Ναυτικο .

  • Geoman. said

   Μιλάμε ότι είσαι εντελώς ηλίθιος ρε τύπε……..
   Στην Ελλάδα του 2018, δύο κομμουνιστές που διοικούν τη χώρα εκτελώντας καταφανέστατα εντολές των Αμερικάνων, συνεχίζουν το έργο και το όνειρο της Τσαρικής Ρωσσίας του 1917 !!!!!!!!!!!
   Τα ‘χεις παίξει .
   Ούτε ο Φώσκολος δεν έγραφε τέτοιο σενάριο……
   Ο ψυχίατρος είναι το λιγότερο που σου χρειάζεται.
   Πιθανότατα και οι ταγματασφαλίτες πρόγονοί σου με ψυχοφάρμακα επιβίωσαν όσοι δεν έπεσαν στην πηγάδα…….

   • Φ.Π. {ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ} said

    Οπως είναι γνωστό δεν σχολούμαι με τσανακογλύφτες απόγονους συμμοριτών. Ομως για την ενημέρωση των Ελλήνων – ως ιστορικός- είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ στην ιστορική αλήθεια για να πάει ο κάθε αλητόβιος αστοιχείωτος χωρικός στη θέση του :

    Το έτος 1917 οι Ρώσοι με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου μετά από τον νικηφόρο για τη Ρωσία Ρωσοτουρκικό πόλεμο , δημιούργησαν τη Μεγάλη Βουλγαρία . Κατόπιν όμως των διαμαρτυριών της Ελλάδας , αλλά και των τότε άλλων Μεγάλων Δυνάμεων πρωτοστατούσης της Αγγλίας , μετά από τρείς μήνες στο Συνέδριο του Βερολίνου απεκατεστάθη αυτή η αδικία . Δυστυχώς όμως η Ελλάδα απώλεσε τότε την “Ανατολική” {Ρωμυλία Βόρεια Θράκη}.

    Το έτος {1947} ο αρχηγός των ΣΟΒΙΕΤ “Ιωσήφ Στάλιν” ζήτησε στο Συνέδριο των Παρισίων να του παραχωρηθεί στρατιωτική βάση στη Θεσσαλονίκη ή στην Αλεξανδρούπολη. Το εν λόγω Συνέδριο απέρριψε αυτό το Σοβιετικό αίτημα . Κατόπιν αυτού το Κ.Κ.Ε. και οι Σκοπιανοί του Τίτο επετέθησαν εναντίον της Ελλάδας με αίτημα την αυτονόμηση της Μακεδονίας και προσάρτησή της στην υπό τον Τίτο Β.Κ.Ο. Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία .

    Τον Ιανουάριο του έτους 1949 που ο Συμμοριτοπόλεμος ήταν στο ζενίθ και οι συμμορίτες νόμιζαν ότι θα νικήσουν. Ούτω συνήλθε η Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. με τον δήθεν Δ.Σ.Ε. στις Πρέσπες και με την 5η Ολομέλειά της εξέδωσε απόφαση ότι μετά από τη νίκη του δήθεν Δ.Σ.Ε. θα ……. ελευθερώσει τη Μακεδονία από την Ελλάδα , προκειμένου να συγκροτηθεί η Β.Κ.Ο. και ο νοών νοήτω. 5-7-2018 Φ.Π.

 4. Mad Dog said

  Η πρώτη κολόνα της δημοκρατίας, τσογλάνι, είναι
  η επικράτηση της πλειοψηφίας των πολιτών.
  Tο 90% των πολιτών είναι εναντια στο Μακεδονικό,
  για ποια δημοκρατία μιλάς ρε άναρχοαλήτη!

 5. sos@gmail.com said

  Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018
  ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ GAY PRIDE ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΧΟΥ
  Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ

  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

  _________Οι Oμοφυλόφιλοι κάθε μέρα και περισσότερο αποδεικνύουν, ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΝ! Είναι λάτρεις της σαρκός καί όχι του Θεού! Οι σαρκικές απολαύσεις, στις πιό αποκρουστικές εκδόσεις τους, είναι το ιδανικό τους. Γι’ αυτό ούτε με το Θεό έχουν σχέσεις, αλλά ούτε και με την Πατρίδα! Με τις εκδηλώσεις των το αποδεικνύουν καθημερινώς!
  ______Με διάφορες εκδηλώσεις των προσβάλλουν ευθέως είτε την αγία Ορθοδοξία μας, είτε την ένδοξη Πατρίδα μας! Και όμως ούτε το συντεταγμένο Κράτος επεμβαίνει, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε η Αστυνομία! Απολαμβάνουν μια αδικαιολόγητη ασυλία!
  ______Σας παραθέτουμε, λοιπόν, τρεις φωτογραφίες από τη ζωή και την συμπεριφορά τους, ζητάμε δε εκ των προτέρων συγγνώμην δια την προβολήν ασέμνων και ασεβών εικόνων. Αλλά, δυστυχώς, πρέπει να γνωρίζουμε την πραγματικότητα.
  _______Εμείς προσευχόμεθα εκτενώς προς τον φιλάνθρωπον Θεόν, για να δώσει μετάνοια στους πλανεμμένους αυτούς αδελφούς μας. Ζούν στο σκοτάδι της Κολάσεως!
  Αίγιον, 29 Ιουνίου 2018
  + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛEΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

  ******************

  ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΩΤΗ:
  ΒΕΒΗΛΩΣΙΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ.

  ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΥΤΕΡΗ:
  ΒΕΒΗΛΩΣΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

  ΕΙΚΟΝΑ ΤΡΙΤΗ:
  ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ.

  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ!

  ΕΙΚΟΝΑ ΤΕΤΑΡΤΗ:
  ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ….. …….ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ!

  Από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ , 15.06.2018-«ΝΕΟ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΝΙΚΑ»

  ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ:
  Ο κ. ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ… 8.500 €
  «ΠΑΡΑΚΑΛΩ, όπως ολοκληρώσετε τήν κατάθεση φορολογικών σας δηλώσεων, καθώς η πρωθυπουργία έχει έξοδα και πληρώνει υπερωρίες σε μια χώρα ….ειδικά στον ιδιωτικό τομέα. 8.500 γι αυτόν τον μήνα καί με 54.000 καβάτζα από το πλεόνασμα για τον κ. Καρανίκα μας» (Βλ. Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 29 Ιουνίου 2017, σελ. 17).

  ΕΙΚΟΝΑ ΠΕΜΠΤΗ:
  Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ……ΑΜΑΡΤΙΑΝ!
  ______«Πιστεύω, ότι η Eκκλησία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, κατά την πτήση επιστροφής από Γιερεβάν πρός την Ρώμη.
  (βλ. http://www.iefimerida.gr/news/274687/papas….19.06.2018).

  ΕΙΚΟΝΑ ΕΚΤΗ: Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΩΣ ΣΩΜΑ, ΤΗΡΕΙ «ΣΙΓΗΝ ΙΧΘΥΟΣ»!

  «Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΙΩΠΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΙ»

  «Οι ευθύνες της Ηγεσίας της Εκκλησίας, που φοβάται μη στεναχωρήσει τους κυβερνώντες, οι οποιοι διαλύουν με μέθοδο τα πάντα».

  Δημήτριος Ριζούλης (Βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 29 Ιουνίου 2018, σελ. 10)

  ΕΙΚΟΝΑ ΕΒΔΟΜΗ καί ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

  Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ:
  ______Εμείς εδώ στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας από του Σεπτεμβρίου του παρελθόντος έτους έχουμε καθιερώσει μιά ειδική Δέηση στη Δημόσια Λατρεία μας.
  ______Στα Ειρηνικά, δηλ. τήν πρωταρχική δέηση, με την οποία αρχίζει κάθε εκκλησιαστική Ακολουθία, (Εν ειρήνη του Κυρίου δεηθώμεν…) έχουμε προσθέσει και την εξής δέηση:

  «Υπέρ των ασεβεστάτων,
  αθέων καί απίστων Αρχόντων ημών,
  των πολεμίων της αμωμήτου ημών
  Πίστεως και της Πατρίδος,
  Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου,
  πάσης πολιτικής αποχρώσεως,
  των μισούντων και αδικούντων ημάς,
  και της μετανοίας και επιστροφής αυτών, του Κυρίου δεηθώμεν».

  ________Επίσης και στη λειτουργική ευχή, μετά την καθαγίαση των Τιμίων Δώρων, έχουμε προσθέσει και την εξής πρόταση:

  «Μνήσθητι Κύριε των ασεβεστάτων,
  αθέων καί απίστων Αρχόντων ημών,
  των πολεμίων της αμωμήτου ημών
  Πίστεως και της Πατρίδος,
  Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου,
  πάσης πολιτικής αποχρώσεως,
  των μισούντων και αδικούντων ημάς,
  και της μετανοίας και επιστροφής αυτών.
  Δός αυτοίς ειρηνικήν την Αρχήν,
  ίνα και ημείς, εν τη γαλήνη αυτών, ήρεμον και ησύχιον βίον διάγομεν
  εν πάση ευσεβεία και σεμνότητι».

  Τελικά ο Θεός σώζει την Ελλάδα! Αμήν.

 6. Θουριος said

  .

  ———————
  Πόσους αιώνες μετά?????
  Τα Βαλκάνια του σήμερα έχουν άλλη εικόνα και οι υποδομές τους αλλού τα πάνε τα μελλούμενα.
  Αλέξη είναι ωραία η θεωρία. Η πράξη όμως βγάζει όλα τα δύσκολα.
  Πρόσεξε και φυλάξου από τον φίλο σου τον Ζαέφ.
  Ο λαός σου θα σου γυρίσει την πλάτη εάν τον αγνοείς και τότε??
  Καλή η ιδέα αλλά για να γίνει πράξη είναι κομμάτι δύσκολο το έργο.

  ————————

  …………….«Με αυτά τα βήματα όμως μόνο», τόνισε, «μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις για Βαλκάνια ευρωπαϊκά, δημοκρατικά, που δεν θα ταλανίζονται από τους λογής εθνικισμούς, τη φοβικότητα και την εσωστρέφεια ή την αδράνεια, αλλά θα είναι σταθερά προσανατολισμένα στη συν ανάπτυξη και τη συνεργασία»……………..

  Χώρες καταγωγής Βουλγαρία-Αλβανία-Ρουμανία?????
  Αυτοί είναι οι 40 «πορτοφολάδες» που έκλεβαν κόσμο – Και στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)
  04 Jul 201811.55
  Πώς κλέβουν χρήματα από ΑΤΜ σε Θεσσαλονίκη και Β. Ελλάδα
  Θεσσαλονίκη: Καταγγέλλουν απολύσεις λόγω απεργίας σε γνωστή εταιρεία
  Θεσσαλονίκη: Γιατί έβρεχε τον Ιούνιο – Ποια περιοχή ήταν πρωταθλήτρια βροχής!
  Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μια από τις πιο άρτια οργανωμένες διεθνικές εγκληματικές ομάδες κλεπτών τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών και τσαντών σε βάρος τουριστών και επισκεπτών σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (αρχαιολογικοί χώροι – πλατείες με τουριστική βαρύτητα κ.τ.λ.) κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας άλλα και στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, και σε πόλεις της Ισπανίας και της Γαλλίας.

  Στο πλαίσιο οργανωμένης και άριστα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 21-06-2018 έως 25-06-2018 στο κέντρο των Αθηνών, συνελήφθησαν τριάντα (30) αλλοδαποί άντρες και γυναίκες, ηλικίας από 14 έως 39 ετών, μεταξύ των οποίων τα αρχηγικά μέλη και οχτώ (8) ανήλικοι.

  Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι είκοσι ένας (21) συνεργοί τους, ηλικίας από 16 έως 42, μεταξύ των οποίων είναι και τρεις έγκλειστες σε καταστήματα κράτησης της χώρας. Η έρευνα για την αναζήτηση των ασύλληπτων μελών βρίσκεται σε εξέλιξη.

 7. Reblogged στις penelopap.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: