olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ταπείνωσε τους σαλτιμπάγκους του μαύρου μετώπου: Στο δημοψήφισμα ο λαός είπε όχι στο Δ.Ν.Τ. Ουδέποτε είπε όχι στην Ευρώπη!

Posted by olympiada on Ιούνιος 22, 2018

Αυτό το υστερικό παραμύθι που εφηύρε το μαύρο μέτωπο ότι δήθεν το δημοψήφισμα έγινε για έξοδο από την ευρωζώνη και μετά “χρέωνε τον Τσίπρα ότι έκανε το όχι, ναι,” κατέρριψε σήμερα από το βροχερό τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

22.6.2018

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:  Κύριε Πρόεδρε, χτες είχαμε μια ιστορική – έτσι λέει όλος ο Διεθνής Τύπος και έτσι είναι – Συμφωνία στο Eurogroup για στο ελληνικό χρέος.  Το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο.  Αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, καθώς η Συμφωνία στην οποία καταλήξανε χθες οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, προβλέπει μια δεκαετή καταρχάς περίοδο χάριτος, αλλά και ισόχρονη επέκταση της αποπληρωμής των κεφαλαίων, των δανείων της χώρας προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.  Κεφάλαια και τόκοι που έληγαν το 2023 θα αποπληρωθούν μετά το 2033. Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα νάχουμε ένα πολύ ‘στιβαρό μαξιλάρι’ ρευστότητας ύψους άνω των 24 δις ευρώ.  Και βεβαίως έχουμε και την επιστροφή των κερδών των Κεντρικών Τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, που είναι ύψους 4,8 δις  ευρώ,  1,2 δις ευρώ κάθε έτος από το 2019 έως το 2022.

Νομίζω ότι αυτές οι αποφάσεις διαμορφώνουν ένα πλαίσιο μιας Συμφωνίας που είναι πολύ πιο πάνω από ό,τι οι προσδοκίες των Αγορών, αλλά εγώ θα έλεγα ότι είναι μία Συμφωνία που ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των Εταίρων μας απέναντι στις θυσίες του Ελληνικού  Λαού, όλα αυτά τα 8 χρόνια προκειμένου να παραμείνει ενωμένη και αρραγής η Ευρωζώνη, προκειμένου να προστατευθεί και να μείνει αρραγές το όραμα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.

Ως εκ τούτου, κύριε Πρόεδρε, έχω την εκτίμηση πως η 21η του Ιούνη του 2018, μένει στην ιστορία ως μία πολύ σημαντική ημέρα για την Ευρώπη, είναι μια νέα σελίδα για τη χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας και των δομικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα.  Σημαίνει όμως ότι εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων, της επιβολής ακραίας λιτότητας, της άρσης σημαντικού μέρους της οικονομικής κυριαρχίας των κυβερνήσεων που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Από εδώ και στο εξής έχουμε βεβαίως στόχους, δεσμευόμαστε σ’αυτούς τους στόχους τους δημοσιονομικούς, έχουμε αποδείξει άλλωστε ότι μπορούμε να τους πετυχαίνουμε, όμως είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης που εκλέγει ο Ελληνικός Λαός, να επιλέγει τα μέσα προκειμένου να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους. Και αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για την χώρα. Πιστεύω ότι γρήγορα και ο Ελληνικός Λαός θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές που έρχονται. Θετικές αλλαγές που αφορούν βεβαίως, τόσο το αμέσως επόμενο διάστημα, μέσα στο 2018, όσο κυρίως και τα αμέσως επόμενα χρόνια, από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται, αλλά κυρίως και από την δυναμική που θα αναπτυχθεί στην ελληνική οικονομία μετά από την θετική ανταπόκριση των Αγορών, που θα δημιουργήσει ένα κύμα επενδύσεων που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το πλαίσιο.

Ήθελα να είσθε ο πρώτος στον οποίο θα μεταφέρω και θα παρουσιάσω, με κάθε επισημότητα, τις λεπτομέρειες της χθεσινής απόφασης. Όμως επιτρέψτε μου σ’αυτό το σημείο να σας πω ότι πέραν του θεσμικού ρόλου, θα ήθελα με την παρουσία μου εδώ να αναγνωρίσω και τον ιδιαίτερο ρόλο που εσείς ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θεσμικά, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο διαδραματίσατε όλο αυτό το διάστημα.  Πήραμε κρίσιμες αποφάσεις, πολλές φορές κάτω από πολύ μεγάλη πίεση. Θέλω και δημόσια να αναγνωρίσω ότι αταλάντευτα ήσασταν προσανατολισμένος στην άποψη ότι πρέπει η χώρα να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της ανταμοιβής.  Ομολογώ ότι είχατε δίκιο.  Και πιστεύω ότι αυτή η ανταμοιβή δεν αφορά καμιά κυβέρνηση.  Αφορά το σύνολο του Ελληνικού Λαού.  Ως εκ τούτου, θα ήθελα και πέραν του θεσμικού σας ρόλου και προσωπικά να σας ευχαριστήσω για την στήριξη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Κύριε Πρωθυπουργέ, ευχαριστώ πριν απ’όλα για την τήρηση, για μιαν ακόμη φορά, της κοινοβουλευτικής τάξης σε ό,τι αφορά την ενημέρωσή μου.  Δεύτερον, έκανα αυτό που θα έκανε καθένας στη θέση μου, κάθε Πρόεδρος Δημοκρατίας.  Και οι προκάτοχοί μου αν βρίσκονταν στην ίδια θέση.  Έκανα το χρέος μου.  Αυτό επέβαλε και η συγκυρία, αλλά και η Ιστορία του Τόπου και η προοπτική της.

Και θέλω να πω με την ευκαιρία, προς όλους εκείνους που μπορεί να έχουν κάποιες αμφιβολίες, ότι ο ρυθμιστικός ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας  κατά το Σύνταγμα δεν είναι στατικός.  Αυτό δεν το λέγω τώρα, το δίδασκα και στο Πανεπιστήμιο.  Προσαρμόζεται, κατ’ανάγκην, στην συγκυρία.  Είναι διαφορετικός στις ομαλές περιστάσεις και πολύ διαφορετικός όταν η συγκυρία είναι κρίσιμη.  Ζήσαμε κρίσιμες συγκυρίες.  Η απόφαση για την παραμονή στην Ευρωπαϊκή μας πορεία ήταν απόφαση – το πιστεύω ιδίως αυτή την στιγμή – της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.  Κανένας δεν μπορεί να πει ότι στο Δημοψήφισμα που έγινε τότε το τμήμα του Ελληνικού Λαού που είπε ‘ΟΧΙ’, ήθελε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.  Αυτό αποδείχθηκε στην πορεία.  Και θέλω εδώ να αναγνωρίσω σε όλους εκείνους που εκείνη την εποχή συνέβαλαν, σε όλες τις Πολιτικές Δυνάμεις, αυτό που τους αναλογεί.

Θα ήθελα να κλείσω αυτή μου την παρέμβαση με δύο αναφορές:  Η πρώτη είναι ένα τμήμα από το ανακοινωθέν του Eurogroup χθες:  Είπε το Eurogroup ότι «η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας με μιαν οικονομία ισχυρότερη, η οποία στηρίζεται στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες εφαρμόσθηκαν».  Υπάρχει, όμως, και μια δεύτερη αναφορά την οποία θέλω να επισημάνω: Είναι η αναφορά που έκανε, ένα τμήμα της δήλωσης, του Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  Είναι μια δήλωση που είναι εξαιρετικά υπεύθυνη και συγκινησιακώς φορτισμένη – όπως φαίνεται από το περιεχόμενό της – γιατί προέρχεται από έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδας, όπως αποδείχθηκε στην πορεία.  Και αυτό πρέπει να το πούμε.  Είπε ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ ότι «αποτίω φόρο τιμής στον Ελληνικό Λαό για τις αντοχές του και την προσήλωσή του στην Ευρώπη».  Όπως και εσείς τονίσατε προηγουμένως, τούτες τις ώρες πρέπει όλοι μας, εμείς πρωτίστως αλλά και οι Εταίροι μας, να αναγνωρίζουμε με πόσες θυσίες του Ελληνικού Λαού επιτεύχθηκε αυτό που επιτεύχθηκε.

Και θέλω επίσης να επισημάνω – και θα το λέγω πάντοτε, το έλεγα από την πρώτη στιγμή,  πολλές φορές μάλιστα είχα παρεξηγηθεί – ότι αυτές οι θυσίες δεν οφείλονται μόνο σε λάθη δικά μας.  Ορισμένες, αρκετές, πολύ σημαντικές μάλιστα, από τις θυσίες αυτές οφείλονται και σε λάθη που έγιναν λόγω του περιεχομένου των Προγραμμάτων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από εκείνους που τα διαμόρφωσαν.  Όχι από μας.  Αυτό είναι πια αποδεδειγμένο.  Και το λέγω αυτό γιατί;  Γιατί αν αναγνωρίζουμε, και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, αυτές τις θυσίες στον Ελληνικό Λαό, πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας αυτά τα λάθη που έγιναν τότε, σε ό,τι αφορά το μέλλον, κατά την εφαρμογή αυτών που χθες συμφωνήσαμε.  Αυτά τα λάθη θα ληφθούν υπόψη, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.  Όταν μάλιστα η ομολογία προέρχεται από το υψηλότερο δυνατό επίπεδο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.-

18 Σχόλια to “Ο Προκόπης Παυλόπουλος ταπείνωσε τους σαλτιμπάγκους του μαύρου μετώπου: Στο δημοψήφισμα ο λαός είπε όχι στο Δ.Ν.Τ. Ουδέποτε είπε όχι στην Ευρώπη!”

 1. Χρήστος Κιολόγλου said

  ΡΕ ΑΡΧΙΔΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΓΕΝΝΗΣΕ ΜΗ ΜΟΥ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙΣ MAIL

 2. Πύκτης said

  Oξεία παπαρολογίτιδα , παράκρουση ολυμπιτσες πουτανίτσες έχετε πάθει ….στο δημοψήφισμα υπήρχε το σχέδιο γιουνκέρ εε καριολίτσες ναι ή όχι …μετά το ΟΧΙ το κάνατε ναι
  εμείς όμως ψηφίσαμε για την κωλοευρώπη σας κ΄το δντ σας ….χχχχαχαα

 3. sos@gmail.com said

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΜΑΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΣΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ.
  ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ. ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΔΡΑΓΑΘΗΜΑΤΑ ΣΑΣ.
  Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!

 4. INDIANOS said

  Έπεσαν οι μάσκες με την πρόταση δυσπιστίας .είδαμε τελικά ποιοι είναι οι αεριτζήδες παπατζήδες.
  Κατάλαβες τωρα γιατί ρίξανε Καραμανλή και Σαμαρά με το λεφτά υπάρχουν.
  Ποιοι στήριζαν την πρόταση να δώσουν όνομα γλώσσα και εθνικότητα?? .τσίπρας και παπανδρέου.
  Τι δεν καταλαβαίνεις???
  Όταν ο Καραμανλής έβαλε το βέτο έτρεξε ο γιωργάκης με το λεφτά υπάρχουν. Εκατομμύρια δισεκατομμύρια από αυτούς που τα έκλεψαν έλεγε.
  Όταν πίεσαν Σαμαρά για τα σκόπια για το ονομα ο Αντωνάκης έκανε κατι μαγικο.
  Τι έκανε???
  Έφερε την μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη τον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη. Τι καλύτερη απάντηση για τους σκοπιανούς και όλους τους άλλους. Κύριοι εδώ είναι η Μακεδονία.

  • INDIANOS said

   Και ήρθε ο καλοθελητής Αλέκσης μακεδονομάχος μνημονιοσκίστης και επαναστάτης . Μην πληρώνετε τίποτα φόρους ένφια διόδια όλα να καταρρεύσουν θα τους βάλω φυλακή λίστες λαγκαρντ λίστες μπογιαν οφ σορ και πράσινα άλογα λεφτά υπάρχουν είναι προδότες φώναζε ο μπουλης κόκκινες γραμμές.
   Και να ο αλέκσης εξαφανίζει την Αμφίπολη και να τα μνημονια και να οι φόροι και να τα δημοψηφίσματα και να το ΟΧΙ έγινε πισωκωλιτό ΝΑΙ.

   Υπάρχει κάποιος αριστερός που θα έπαιρνε τέτοια εντολή από το λαό του και θα έκανε το αντίθετο. Πρώτη προδοσία.
   Και φτάνουμε και στη Μακεδονία του Αλέξανδρου για να φέρουν τον μακεδοφονία σκοπιανό να μας βγάλει λόγο στη βουλή αυτόν που πήγε εναντίον τη Ελλάδας στα ευρωπαϊκό δικαστήριο για τους σκοπιανού.
   Και να που πήγε το όνομα η γλώσσα και η εθνικότητα της Μακεδονίας. Για να λένε ότι πήραν ελάφρυνση χρέους
   Και πανηγυρίζουν οι αλήτες. Πανηγυρίζουν για τις νέες μειώσεις σε μισθίους και συντάξεις για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας και για τη μείωση του αφορολογήτου.
   Είναι κάτι που δεν κατάλαβες????
   Ονομάστε εσείς αυτήν την πράξη.
   http://www.lifo.gr/uploads/image/1094409/penis38.jpg

   • The ghost of Diogenes said

    Γιατι δεν βαζεις παλι τον ψωλαρχο που ειναι καλο τραγουδι;

   • The ghost of Diogenes said

    Θα το βαλω εγω ειναι ωραιο ακουσμα;

   • The ghost of Diogenes said

   • Μητσάρας said

    ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΜΑΡΑ ΔΩΣΑΤΕ DE FACTO ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!!

    Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ την προδοσία Αντώνη Σαμαρά στο Μακεδονικό μέσα στην Βουλή 1993
    «…
    Και θα πω και κάτι άλλο ακόμα , δεν μου κάνει και πάρα πολύ εντύπωση γιατί δεν έδωσε την μάχη εκείνη,
    γιατί 12 μέρες πριν, στις 2 Δεκεμβρίου, στο ίδιο το συμβούλιο των υπουργών εξωτερικών, είχε δεχθεί κατά
    την συζήτηση του κανονισμού να αναφερθεί η δημοκρατία αυτή με ΣΚΕΤΟ το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
    Κι είχε απλώς διατυπώσει επιφύλαξη, αλλά είχε δεχθεί να μπει στο κείμενο!»

 5. Italeave Or Italexit said

  Μυνυμα προς το Βερολινο και την γερμανιδα καγκελαριο Α. Μερκελ, εστειλε ο υπουργος εσωτερικων της Ιταλιας Ματεο Σλαβινι. Η εποχη κατα την οποια το Βερολινο και το Παρισι αποφασιζαν τα παντα εχει τελειωσει, αυτο αφορα τους μεταναστες τον τουρισμο και την αλιεια.

 6. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  ε…αφου ετσι το ερμηνευσε ο..προεδρος

  τι να ειπει η ανθρωποτης?

  μας επεισε.

  • ΜΑΧΗΤΗΣ said

   αλλα ολυμπια…θα μαλωσουμε…

   Ολοι εδω μεσα ειχαμε ..βαρεθει να ..παιζεις καθε ημερα τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΜΕΝΟ

   και..ξαφνικα…τον εξαφανισες…!

   τονη παιζουν ομως ..πολλα αλλα μπλογκ…

   και λεει ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…

   ισως…βεβαια ..δεν συμφερει…

   αλλα η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΕ …..ΑΛΛΟΙΩΣ.!

   και ..γραφει..οτι οι δηθεν αριστεροι

   ειναι ..Προδοτες….

   και στο μαλλον θα εχουν προβλημμα και οι..αλλοι συντροφοι αριστεροι..

   που θα μας λενε οτι δεν φταινε σαν αριστεροι…γιατι οι προδοτες ησαν οι..αλλοι αριστεροι…

   και μια ζωη το γαιτανακι……

   Ο ΣΟΡΟΣΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

   Λατσης ο καπετανιος το ειπε!

   ο σταρατος ..ο αντρας με σημασια…ο Ελληνας Ιωαννης Λατσης!

   αυτα μενουν στην ιστορια

   και οχι ..τα μπλογκ…

   παιξε και λογο τον ΠΠ…

   Ηρωισμο εκανε….αυτους τους καιρους της προδοσιας…..

 7. Φ.Π. {ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ} said

  ΒΡΗΚΕ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΑΛΙΑΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ :

  Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε το να προπαγανδίζετε υιοθετώντας τα ψεύδη των έμμισθων πρακτόρων των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ και των κουτσογεωργικών αυριανιστών Λιατσο – Λυρτσογιάννηδων δεν σας τιμά .

  Το δημοψήφισμα που προκήρυξαν οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούσε το ΔΝΤ , το Ευρώ, ή την Ε.Ε. Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού αφορούσε τη μη ψήφιση νέων μνημονίων όπως πολύ καλά γνωρίζετε.

  Το να αυτοεξευτελίζεσθε και να ακολουθείτε την ψευδολογική γραμμή των πα – Λιάτσων του ΚΟΝΤΡΑ καναλιού μας θίγει ως Ελληνες εθνικώς . Δυστυχώς : “Μωραίνει Κύριος ον …..”.

  22 – 6 – 2018 Φ.Π.

 8. Aκέλας said

  …Εχει καμία σημασία Κύριε Πρόεδρε;-Η ΟΥΣΙΑ είναι οτι από ΟΧΙ,έγινε χαστουκάτο ΝΑΙ!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: