Νιώθετε πιο νέοι από όσο είστε; Καλά κάνετε!


Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που μοιάζουν με αιώνιους έφηβους και συχνά οι περισσότεροι τους αποκαλούν ανώριμους. Ωστόσο η επιστήμη πως όσοι νιώθουν πολύ πιο νέοι από την πραγματική βιολογική τους ηλικία, μάλλον θα ζήσουν και πολλά χρόνια!

Σύμφωνα με έρευνα από το University College του Λονδίνου όσοι αισθάνονται νεότεροι από ό,τι πραγματικά είναι έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, ενώ όσοι νιώθουν όσο είναι στην πραγματικότητα είναι πιο πιθανό να πεθάνουν νέοι. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για όσους αισθάνονται μεγαλύτεροι από την πραγματική τους ηλικία.

Προφανώς η αγάπη και η δίψα για τη ζωή είναι σημαντικοί παράγοντες ώστε να ζήσουμε περισσότερο τόσο επειδή έχουμε καλύτερη ψυχολογία όσο και επειδή είναι πιο πιθανό να κάνουμε καλές επιλογές σε σχέση με την υγεία και τις συνήθειές μας.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν επίσης ότι συχνά η αίσθηση που έχουμε σε σχέση με την ηλικία μας έχει να κάνει και με το ποια είναι η πραγματική ηλικία του οργανισμού μας, που μπορεί να είναι μικρότερη από την ημερολογιακή μας, αν έχουμε καλά γονίδια και αν είμαστε προσεκτικοί σε σχέση με τα όσα μάς γερνάνε όπως είναι το κάπνισμα, η παχυσαρκία, το αλκοόλ, η αυξημένη πίεση, το σάκχαρο, η υψηλή χοληστερίνη, η κακή διατροφή, ο κακός ύπνος, η έλλειψη άσκησης αλλά και παράγοντες που έχουν να κάνουν με την ψυχολογία μας και το πόσο αισιόδοξοι είμαστε ή πόσους φίλους έχουμε.

[mag.sigmalive.com]

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s