olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Για κακούργημα διώκεται ο Αντιπρύτανης που του συμπαραστεκόταν ο Γεωργιάδης επειδή… δεν του έφταναν τα λεφτά!

Posted by olympiada on June 14, 2018

Υπάλληλοι πληρώνονταν αλλά… δεν δούλευαν!

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία ασκήθηκε εις βάρος του σημερινού αντιπρύτανη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ), Κωνσταντίνου Βαρσαμίδη, ύστερα από έρευνα για συνεχείς απουσίες υπαλλήλων του Ιδρύματος από την εργασία τους. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν, επίσης, κατά συγγενικών του προσώπων, πρώτου βαθμού, και μίας υπαλλήλου του ΑΤΕΙ-Θ, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η παραπάνω δίωξη κατά του αντιπρύτανη αφορά την περίοδο 2012-2017, διάστημα κατά το οποίο κατείχε το αξίωμα του προέδρου του Ιδρύματος, ενώ συνδέεται με έρευνα που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), κατόπιν σχετικών καταγγελιών. Ανάμεσα στους υπαλλήλους που καταγγέλθηκε ότι απουσίαζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από την υπηρεσία τους και πληρώνονταν κανονικά τους μισθούς τους, συγκαταλέγονταν η σύζυγος και η κόρη του πρώην προέδρου. Προκαλεί εντύπωση πάντως που την περίοδο της ρεμούλας Για την οποία κατηγορείται, του συμπαραστεκόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Ο Πρόεδρος του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης, συναντήθηκε στις 18-5-2016 στην Αθήνα με τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της αντιπροσωπείας του ΑΤΕΙ/Θ με τον κ. Γεωργιάδη αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και κυρίως η ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης του ρόλου της ως μοχλός ανάπτυξης της κοινωνίας. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία, είναι γνώστης των οικονομικών και λειτουργικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν τα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες επίλυσης τους. Η δημιουργία και η ελευθερία της γνώσης και η προαγωγή των επιστημών,έχει ως προτεραιότητα την ενεργοποίηση του επιστημονικού κεφαλαίου της χώρας η οποία είναι πιο αναγκαία από ποτέ τόνισε.

Επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ πραγματοποίησαν ελέγχους στο ΑΤΕΙ-Θ , κάνοντας “φύλλο και φτερό” τα παρουσιολόγια των εργαζομένων, τους εσωτερικούς κανονισμούς του Ιδρύματος, όπως επίσης πλήθος αποφάσεων ορισμού ή ανάθεσης καθηκόντων υπαλλήλων σε νευραλγικές θέσεις κ.ά.

Η πορισματική έκθεση που συνέταξαν οι ελεγκτές και εστάλη στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Β. Ελλάδος, φαίνεται πως επιβεβαίωνε τις προηγούμενες καταγγελίες. Στην έκθεση περιγράφονται παραποιήσεις και αταξίες στις σχετιζόμενες με την πιστοποίηση της παρουσίας υπαλλήλων διαδικασίες, ενώ στο “κάδρο” των ελεγκτών βρέθηκαν, εκτός από τον πρώην πρόεδρο, τόσο τα δύο συγγενικά του πρόσωπα, όσο και μία υψηλόβαθμη υπάλληλος του τμήματος μισθοδοσίας του Ιδρύματος κατά την επίμαχη περίοδο. 

Μελετώντας το πόρισμα ο εισαγγελέας Εφετών, Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των συνολικά τεσσάρων εμπλεκόμενων προσώπων. Εκτός από τον νυν αντιπρύτανη του ΑΤΕΙ-Θ, η ίδια δίωξη ασκήθηκε κατά της τότε προϊσταμένης μισθοδοσίας του Ιδρύματος, ενώ η σύζυγος και η κόρη του πρώτου αντιμετωπίζουν την πράξη της ηθικής αυτουργίας στην υπηρεσιακή απιστία.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η κατηγορία (που είναι με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου) αφορά σε μισθούς συνολικού ύψους 330.000 ευρώ που κατηγορούνται ότι εισέπραξαν το υπό έρευνα διάστημα οι δύο γυναίκες. Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια ειδικού ανακριτή διαφθοράς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

9 Responses to “Για κακούργημα διώκεται ο Αντιπρύτανης που του συμπαραστεκόταν ο Γεωργιάδης επειδή… δεν του έφταναν τα λεφτά!”

 1. Αυτονόητα said

  Όλα τα κλεφτρόνια εκεί στη Νουδούλα.

  Για αυτό ζητάνε συνεχώς εκλογές….

  Τους έλειψε η μάσα.

  Like

 2. Αυτονόητα said

  Κατακαημένοι Νουδούλοι τόσα χρόνια σας πουλούσανε το σανό τους πατρίς θρησκεία οικογένεια και αυτοί από πίσω κλέβανε το δημόσιο χρήμα.

  Εσείς εκει στους νεροκουβαλητές τους.

  Γίδια

  Like

 3. Αυτονόητα said

  Κόψε φάτσες και βγάλε συμπέρασμα.

  Ανθρωποειδή Νουδουλικά

  Like

 4. χαζοαριστερος said

  Ρε πατριώτες μήπως να κάνουμε ένα δημοψήφισμα χαχαχαχαχαχαχαχαχα

  Like

 5. Αυτονόητα said

  Τα νουδουλικά που έκαναν το γνωστό πλιάτσικο στο Δημόσιο χρήμα.

  330.000 χιλιάδες ευρώ.

  Ψηφίζουν τα χαιβάνια οι νεοδημοκράτες για να κλέβουν τα κλεφτρόνια της Νουδούλας.

  Βόδια νεοδημοκράτες

  Like

 6. Αυτονόητα said

  Η αλήθεια είναι πως όλους τους κλεφταράδες τους στηρίζει ο Άδωνις.

  Βλέπε κομιστή στο θέμα του προστίμου την οφσορ της Μάρεβας Αρπαζόφσκι τα κλεφτρόνια που λεηλατούσαν την Ελλάδα κτλ

  Όλοι οι κλεφταράδες μαζί.

  Και τα Νουδουλικά κάνουν τους νεροκουβαλητές τους.

  Μα τόσο γίδια !!!

  Like

 7. Αυτονόητα said

  Αλλά μην ανησυχείτε

  Το παραδικαστικό που ονομάζεται Ελληνική Δικαιοσύνη και ελέγχουν πλήρως οι χουντοδεξιοί θα τον απαλλάξουν και αυτόν.

  Ο πραγματικός εχθρός βρίσκεται εντός της Ελλάδος….

  Like

 8. Reblogged στις penelopap.

  Like

 9. παπατζιδες said

  Ήθελα να ήξερα ποιοι πιστεύουν ακόμα αυτόν τον ψεύτη γερμανοτσολιά.
  Είναι αριστεροί αυτοί που τον πιστεύουν??

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: