Ο @NikosKotzias στο @KontraChannel για Τουρκία, Σκόπια

«Σήμερα κάναμε το αποφασιστικό βήμα» και αύριο θα ολοκληρωθεί η συζήτηση που ξεκίνησαν σήμερα οι δύο πρωθυπουργοί, εκτίμησε ο Υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

«Είμαστε σταθερά υπέρ τη λύσης, διότι πιστεύουμε ότι αυτή η λύση συμφέρει και την Ελλάδα. Τώρα που βγαίνουμε από την κρίση πρέπει όλη η περιοχή να συμπαρασυρθεί σε ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra σημειώνοντας επιπλέον ότι «ήρθε η ώρα η ελληνική διπλωματία να αποφασίσει ποιο είναι το όφελος για την χώρα».

Ο κ. Κοτζιάς μίλησε για αμοιβαία επωφελή συμφωνία προσθέτοντας: «Γιατί να συμφωνήσει μαζί μας και η άλλη πλευρά αν δεν πάρει και εκείνη τα δικά της κέρδη;», ενώ ανέφερε ότι στο τραπέζι παραμένουν μόνο τρία ονόματα και ότι η ο Ζάεφ έχει ήδη κάνει την επιλογή του.

Από τη Σκοπιανή πλευρά, αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Ζόραν Ζάεφ και του Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκησε 1 ώρα, συζητήθηκαν τα εναπομείναντα ζητήματα και εξετάστηκαν διάφορες ιδέες για λύσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση από τo γραφείο του πρωθυπουργού της γείτονος.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συμφωνίας ο κ. Κοτζιάς διαβεβαίωσε ότι σε αυτή θα υπάρχει πρόβλεψη ότι τόσο η γλώσσα όσο και η εθνότητα των κατοίκων της ΠΓΔΜ έχουν σλαβικές καταβολές.

5 thoughts on “Ο @NikosKotzias στο @KontraChannel για Τουρκία, Σκόπια”

 1. Μίκης Θεοδωράκης: Δημοψήφισμα για τις δολοπλοκίες Κοτζιά-Καμμένου

  Like

 2. Γι αυτό δεν ψηφίσαμε σύριζα φίλε μου. Για να λύσει αυτά τα θέματα.
  Μακεδονία για όλους και μετανάστες σε όλη την Ελλάδα.

  Like

 3. Δείτε το Grosso κόλπο του πρωθυπουργού των «σκοπίων» Τσίπρα, του ΥΠΕΞ των «σκοπίων» Κοτζιά και αντισκοπιανού-σκοπιανού τέως ΑΝΕΛ (στα λόγια μόνον γιατί ποτέ δεν ήταν ΑΝΕΛ), Πάνου τους.

  Δεν ξέρω αν συμβουλεύτηκαν τον αρχιερέα της νέας τάξης εθνομηδενιστή Σημίτη, των Ιμίων, της παράδοσης του Οτσαλάν, του σχεδίου Ανάν κτλ, ή τον τότε συμμετέχοντα εφιάλτη ΓΑΠ του «λίγα στρέμματα γης λιγότερο για να κοιμόμαστε ήσυχοι».

  Το σχέδιο ακούει στο όνομα «Μαδρίτη». Και το απεκάλυψε προ καιρού όλος περιχαρής ο Πάνος τους.

  Θυμίζω ότι στην Μαδρίτη όπως ως γράφει ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης (http://www.sartzetakis.gr/points/ellinismos11.html):

  «Ἀλλὰ ἡ προκειμένη εὐθεῖα ἀπεμπόλησις ζωτικῶν ἐθνικῶν μας συμφερόντων εἶχεν ἀρχίσει ἐνωρίτερον, ἤδη μὲ τὸ κοινὸν Ἑλληνοτουρκικὸν ἀνακοινωθὲν τῆς Μαδρίτης τῆς 8ης Ἰουλίου 1997. Πράγματι : Τὴν ἐπὶ δεκαετίες θέσι μας, ὅτι δὲν ἔχουμε μὲ τὴν Τουρκίαν ἄλλη διαφορὰν ἀπὸ ἐκείνην τῆς ὁριοθετήσεως τῆς ὑφαλοκρηπῖδος τῶν νησιῶν μας τοῦ ἀνατολικοῦ Αἰγαίου, τὴν ἔχουμε ἐνυπογράφως ἐγκαταλείψει μὲ τὸ ἐν λόγῳ σύμφωνόν μας μὲ τὴν Τουρκία. Διότι μὲ αὐτὸ ἀνεγνωρίσαμε, χωρὶς νὰ ὑπάρχει κανένας ἀπολύτως λόγος, ὅτι ἡ Τουρκία ἔχει νόμιμα ζωτικὰ συμφέροντα καὶ ἐνδιαφέροντα στὸ Αἰγαῖο∙ καὶ ἀκόμη παραιτηθήκαμε ἀπὸ κάθε μονομερῆ, χωρὶς τὴν ἰδική της συγκατάθεσι, ἐνέργεια στὸ Αἰγαῖο !»

  Στη Μαδρίτη δηλαδή ο Σημίτης χωρίς να ζητήσει ποτέ έγκριση της Βουλής, δέσμευσε προδοτικά ως ανωτέρω την Ελλάδα.

  Σήμερα ο «σκοπιανός» νέος Ανδρέας θα υπογράψει μόνος γι όλα τη συμφωνία που θα περιέχει «υποχρέωση» των σκοπιανών του να προβούν σε δύο χρόνια σε τροποποίηση του Συντάγματος τους κτλ.

  Και όταν τα κάνουν σε δύο χρόνια (που ποτέ δεν θα τα κάνουν) ο τότε «κ. Τσίπρας», τότε μόνον θα φέρει τη συμφωνία για κύρωση στη Βουλή.

  Με τους σκοπιανούς να έχουν μπει στο ΝΑΤΟ κτλ, και να ετοιμάζονται να «απελευθερώσουν» τους «υπόδουλους» Μακεδόνες.

  Δηλαδή ο Τσίπρας με την υπογραφή θα δημιουργήσει τετελεσμένα και οι σκοπιανοί που ηλίθιοι δεν είναι, ποτέ δεν θα τηρήσουν τις τυπικές τους δεσμεύσεις, που μόνον διευκολύνουν τους ημετέρους «σκοπιανούς» Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο.

  Και όχι μόνον. Γιατί δεν είναι υπεύθυνοι για αυτό μόνον οι «σκοπιανοί», Τσίπρας (ο ολίγον Μακεδών), Κοτζιάς και Καμμένος, αλλά και οι λοιποί «σκοπιανοί» πολιτικοί «μας».

  Που ενώ γνωρίζουν τα ανωτέρω ποιούν την κατοχική νύσσα. Γιατί τα τους εξυπηρετεί και τους βγάζει από τη δύσκολη, όχι Εθνικά θέση γιατί δεκάρα δεν δίνουν, αλλά από την πολιτική, όταν γίνουν εκλογές.

  Υπεύθυνα είναι επίσης και όλα κατοχικά ΜΜΕ τα οποία τα περισσότερα κάνουν ως η χήρα στο … , για να δώσουν την Ελληνική Μακεδονία.

  Τέλος κυρίως υπεύθυνοι είναι όλοι οι Μακεδόνες Βουλευτές. Που αντί να παραιτηθούν διαμαρτυρόμενοι προβαίνουν σε «γενναίες» δηλώσεις (έτσι κύριε Γκιουλέκα).

  Μερικοί μάλιστα, οι περισσότεροι, πειθήνια κομματόσκυλα, προδίδουν θρασύτατα με διάφορες σοφιστίες, την Ελληνική Μακεδονία

  Like

 4. Λέει ο ΥΠ.ΕΞ { ποιας χώρας άραγε; } …μια συμφωνία μέσω της οποίας θα κερδίσουν και οι δυο πλευρές… Και καλά τα Σκόπια οπωσδήποτε κερδίζουν ό,τι διεκδικούσαν. Η Ελλάδα τί ακριβώς κερδίζει;
  Μια είναι η λέξη : Προδοσία ! Ντροπή τους.

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s