olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Ο έγκριτος καθηγητής Μεν. Γκίβαλος ξεμπροστιάζει το μέτωπο Σημίτη – Σαμαρά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου

Posted by olympiada on June 9, 2018

Στο αυριανό «Παρόν» ο έγκριτος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μενέλαος Γκίβαλος αποκαλύπτει το «μαύρο μέτωπο» Σημίτη – Σαμαρά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, προκειμένου να προταθούν ως Πρόεδροι της Δημοκρατίας το 2020 τύποι του είδους Λ. Παπαδήμος και Ν. Αλιβιζάτος. … Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του άρθρου του κ. Γκίβαλου:

«Για τη ΝΔ και την ηγετική της ομάδα, αλλά και για το ευρύτερο, διαπλεκόμενο -συστημικό τόξο, κάθε θεσμός, κάθε πρόσωπο και κάθε διαδικασία που δεν μπορεί να εργαλειοποιηθεί και να ενταχθεί στη στρατηγική της «μεγάλης παλινόρθωσης» τίθεται στο στόχαστρο και αντιμετωπίζεται ως επικίνδυνος αντίπαλος.

Όμως η θεωρία του «εύλογου μέτρου» και των τεχνοκρατών-διαχειριστών δεν εξαντλείται στη συγκυρία.  Αποκτά βάθος γιατί ανιχνεύει και προωθεί τις όποιες μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο στο επίπεδο μιας ενδεχόμενης συγκυβέρνησης αλλά και στην κρίσιμη καμπή του 2020, οπότε λήγει η θητεία του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας.  Ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τίθεται ως ένας από τους μείζονες στόχους της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.  Γι’ αυτό και από τώρα άρχισαν να κυκλοφορούν ονόματα υποψηφίων Προέδρων, όπως του Λ. Παπαδήμου, του Ν. Αλιβιζάτου, ενώ ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς διεκδικεί ή μάλλον απαιτεί από την παράταξή του τον τίτλο αυτό…

Γίνεται λοιπόν προετοιμασία εδάφους προκειμένου να αναδειχθεί ένας γνήσια συστημικός Πρόεδρος, που θα «υπείκει ευσεβάστως» στις εντολές των οικονομικοπολιτικών «αναδόχων» του…

Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκεντρώνει άλλωστε πολλά και σοβαρά «μειονεκτήματα»: Δεν εξαρτάται από την πολιτική, αλλά την υπηρετεί, έχοντας το δικό του πλούσιο πολιτικό, κοινωνικό και πνευματικό κεφάλαιο.  Υπήρξε ένας από τους ελάχιστους που συμπαρατάχθηκαν με τον Κώστα Καραμανλή στην αντιπαράθεση με τη διαπλοκή για τον περίφημο «βασικό μέτοχο».  Δεν αιματοκύλησε την Αθήνα το 2008, όταν ανώτατα στελέχη της ΝΔ απαιτούσαν να κατεβούν τα τανκς στους δρόμους… Δεν έβαλε τρικλοποδιές στις κυβερνήσεις που αναδείχθηκαν από το 2015, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είχε και δεν έχει τη δική του γνώμη, την οποία σε κάθε κρίσιμη στιγμή εκφράζει, φροντίζοντας πάντα να την οριοθετεί στα πλαίσια του συνταγματικού του ρόλου, σύμφωνα με το ήθος του και την άρτια επιστημονική του συγκρότηση.

Και ένα επιπλέον σημαντικό «έλλειμμα»:  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί το Κοινωνικό Κράτος και το Κράτος Δικαίου θεμελιώδεις πυλώνες της σύγχρονης Δημοκρατίας.

Ούτε ακροδεξιός, ούτε νεοφιλελεύθερος, ούτε φίλια προσκείμενος προς τη διαπλοκή… Τι να τον κάνουν τέτοιον Πρόεδρο;  Το συστημικό τόξο θα επιθυμούσε διακαώς ένα μεταρρυθμισμένο, νεοφιλελεύθερο Σύνταγμα και έναν ασορτί Πρόεδρο για να το εφαρμόζει…

Άλλωστε στα θέματα αυτά ο Κυρ. Μητσοτάκης υπήρξε ιδιαίτερα προνοητικός… και δεν ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας… Γι’ αυτό τώρα, πέραν των 11 λόγων που επικαλείται ο ίδιος, προστίθεται και αυτός, που αιτιολογεί πλήρως γιατί δεν θα πρέπει ποτέ να τον ψηφίσουμε…»

One Response to “Ο έγκριτος καθηγητής Μεν. Γκίβαλος ξεμπροστιάζει το μέτωπο Σημίτη – Σαμαρά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου”

 1. παππουλη παππουλη said

  Παππού παππού δεν την
  χόρτασες ακόμα την
  τσαπού.
  Οι συριζανθελ σου ετοιμάζουν
  πάλι
  κοίτα να δεις
  πως ειν’ το
  κεφάλι!!!

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: