Πυρινικη ΒΟΜΒΑ απο το Reuters: Η Ελλάδα κατέγραψε τον ισχυρότερο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης εδώ και μία δεκαετία!

CC4440A2-8E61-4790-96C9-48FE4E268598Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε – για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο – κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 και με ταχύτερο ρυθμό από το προηγούμενο, με τη βοήθεια των ισχυρών εξαγωγών, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters για τα στοιχεία του ΑΕΠ που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.

Τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία έδειξαν ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,8% στο πρώτο τρίμηνο του έτους έναντι αύξησης 0,2% στο τελευταίο τρίμηνο του 2017. Σε ετήσια βάση (σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2017), η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,3% έναντι 2% στο τέταρτο τρίμηνο του 2017.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάκαμψη της Ελλάδας ενισχύεται μετά από μία μακρά ύφεση, κατά την οποία το εθνικό προϊόν συρρικνώθηκε 25%, τονώνοντας τις ελπίδες επιτυχούς εξόδου της από μία περίοδο μνημονίων τον Αύγουστο, οπότε λήγει το τρέχον πρόγραμμά της», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ήταν ο ισχυρότερος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης εδώ και μία δεκαετία, με τις καθαρές εξαγωγές να είναι ο βασικός παράγοντας που την καθοδήγησε, αντισταθμίζοντας to αρνητικό αποτέλεσμα βάσης των επενδύσεων», δήλωσε στο πρακτορείο ο οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας, Νίκος Μαγγίνας, προσθέτοντας: «Η καλύτερη του αναμενόμενου επίδοση στο πρώτο τρίμηνο δίνει αξιοπιστία στις επίσημες προβλέψεις για έναν ρυθμό ανάπτυξης περίπου 2% για όλο το 2018».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί 1,9% φέτος, ενώ το ΔΝΤ προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2%.

periodista.gr 

5 σκέψεις σχετικά με το “Πυρινικη ΒΟΜΒΑ απο το Reuters: Η Ελλάδα κατέγραψε τον ισχυρότερο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης εδώ και μία δεκαετία!”

 1. Βρε και να μην το καταλάβουμε!!!
  Φαίνεται από το μηδεν μας ανέβασαν στο ένα.
  Φα’ίνεται επίσης ότι ο Αλέξης ΙΛΙΝΤΕΝ ξεπερνά και αυτούς του βίντεο !!!

  Μου αρέσει!

 2. Καλά ο Κούλης Μιζοτάκης δηλαδή και η γελαδοφώφη που λένε ότι η Ελλάδα καταστρέφεται ψέματα λένε ?

  Εμ βέβαια δεν αντέχουν ούτε λεπτό χωρίς την εξουσία τα φαγοπότια και τις μίζες.

  Γνωρίζουν πως μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού είναι αγράμματοι χάπατα και αφελείς για αυτό ξέρουν τι κάνουν ο Κούλης και η γελαδοφώφη.

  Επενδύουν στη βλακεία μεγάλου μέρους του Ελληνικού λαού.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s