Μετά την Ελλάδα, το κρεματόριo- ΔΝΤ στην Ιορδανία! Διαδηλώσεις, ανεργία στο 18,5% και 20% κάτω από το όριο της φτώχιας! «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ»;

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑΣΤεταμένη είναι η κατάσταση στην Ιορδανία, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές αντιδρούν στις αυξήσεις των τιμών και των φόρων, ενώ την ίδια ώρα, το ΔΝΤ πιέζει την κυβέρνηση του Αμάν για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο βασιλιάς, Αμπντάλα Β’, απηύθυνε έκκληση για «εθνικό, συνολικό και ορθολογικό διάλογο», επιχειρώντας να κάμψει τις αντιδράσεις, οι οποίες έχουν προκληθεί από το νομοσχέδιο για τον φόρο εισοδήματος.

Οι πολίτες της Ιορδανίας από την Τετάρτη, διαδηλώνουν κάθε μέρα, ζητώντας την απόσυρση των μέτρων, τα οποία προβλέπουν τη φορολόγηση των χαμηλών εισοδημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται τη νύχτα  εξαιτίας του Ραμαζανιού.

«Αυτός που αυξάνει τις τιμές θέλει να πυρπολήσει τη χώρα», «Είμαστε ο λαός, είμαστε η κόκκινη γραμμή», «Κυρίαρχος λαός, κυρίαρχη πατρίδα» είναι μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του πρωθυπουργού, Χάνι Μούλκι.

Ο πρόεδρος της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ομοσπονδίας, Άλι αλ-Άμπους, διαμήνυσε χθες, ότι «ο πολίτης εξαντλείται από την αύξηση των τιμών και των φόρων» και ότι «το κράτος πρέπει να διαφυλάξει την ανεξαρτησία του και να μην ενδώσει στις απαιτήσεις του ΔΝΤ ».

Σημειώνεται ότι η Ιορδανία προσέφυγε στο Ταμείο το 2016, λαμβάνοντας δάνειο 723 εκατ. ευρώ. Σε αντάλλαγμα, το βασίλειο δεσμεύτηκε να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να περιορίσει το δημόσιο χρέος στο 77% του ΑΕΠ έως το 2021.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μετά την Ελλάδα, το κρεματόριo- ΔΝΤ στην Ιορδανία! Διαδηλώσεις, ανεργία στο 18,5% και 20% κάτω από το όριο της φτώχιας! «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ»;”

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s