olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Έκρηξη Πάιατ: Απαράδεκτη η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών!

Posted by kalinda on May 16, 2018

DCF5A564-7DE6-441F-887E-7EF3DCFDDC1EΑπαράδεκτη χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία και τόνισε πως θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει σπίτι τους, στο πνεύμα της συμμαχικής σχέσης, εδώ και πολύ καιρό.

Συγκεκριμένα μιλώντας σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά για την ενέργεια ο κ. Πάιατ ανέφερε ότι η Ελλάδα έρχεται κάθε ημέρα αντιμέτωπη με απρόβλεπτες συμπεριφορές. Όπως διευκρίνισε, είτε πρόκειται για συγκρούσεις σκαφών στο ανατολικό Αιγαίο είτε για την απαράδεκτη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει σπίτι τους στο πνεύμα της συμμαχικής μας σχέσης εδώ και πολύ καιρό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις διμερείς σχέσεις και τη φιλία μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας πως δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη.

«Πιστεύω ότι για τις ΗΠΑ, αναλογιζόμενος τις προκλήσεις της στρατηγικής κατεύθυνσης της Τουρκίας, δεν έχουμε σημαντικότερο σύμμαχο από την Ελλάδα» τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Εστιάζοντας περαιτέρω στον τομέα της ενέργειας, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ είπε ότι τα ενεργειακά ζητήματα δεν δέσποζαν τόσο πολύ στις διμερείς σχέσεις όσο σήμερα και επισήμανε ότι είναι ένας τομέας που επιτρέπει στις ελληνικές επιχειρήσεις να επεκταθούν σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι ηγέτης στην οικοδόμηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δημιουργώντας εμπειρία που έχει επιτρέψει στις ελληνικές επιχειρήσεις να πετύχουν σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, ο κ. Πάιατ εξέφρασε την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλους τους Ευρωπαίους Συμμάχους και εταίρους τους για να προωθήσουν την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, η οποία ωφελεί την κοινή ασφάλεια και ευημερία, όπως συμπλήρωσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως Αμερικανοί επενδυτές εξετάζουν επίσης ευκαιρίες από ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας, μεταξύ αυτών και των Ελληνικών Πετρελαίων. Πιο συγκεκριμένα, είπε πως η Exxon Mobil εξέφρασε το ενδιαφέρον της για συνεργασία με την Total και τα ΕΛΠΕ για να διερευνήσει τις δυνατότητες παραγωγής στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Επίσης, υπογράμμισε πως η General Electric έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη της στην αγορά αιολικής ενέργειας, την οποία βλέπει να επεκτείνεται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

2 Responses to “Έκρηξη Πάιατ: Απαράδεκτη η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών!”

 1. Το κακό γεράκι said

  Μην τρώτε παραμύθι από αυτόν τον τύπο, περί συμπαράστασης και προσπάθειας απελευθέρωσης των 2 στρατιωτικών μας…
  Η χώρα του δεν μπορεί, τόσο καιρό να απελευθερώσει έναν Αμερικανό ιερέα, που σαπίζει στις τούρκικες φυλακές…
  Τα F-35 τα δίνουν όμως στους Τούρκους και μάλιστα πολύ νωρίτερα, από ότι συμφώνησαν αρχικά, ενώ σ’ εμάς τα σαπάκια και τα μεταχειρισμένα τάνκς, πλοία και αναβαθμισμένα αεροσκάφη, θα μας τα δώσουν, αφού πρώτα μας επιτεθεί η Τουρκία…
  Είδατε τί κάνουν τόσα χρόνια στη Συρία, για να ελέγχουν τις πηγές ενέργειας. Φανταστείτε τί θα ετοιμάζουν για τις δικές μας…
  Άλλωστε ο συγκεκριμένος, την δήλωση αγανάκτησης και συμπαράστασης την έκανε σε ομιλία του για την …ενέργεια…
  Επομένως, ξαναγράφω. Μην τρώτε παραμύθι από αυτόν τον τύπο, είναι αναξιόπιστος υπερασπιστής της χώρας μας…

  Το κακό γεράκι

  Like

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

   +
   Μην τρώτε παραμύθι από αυτόν τον τύπο, είναι αναξιόπιστος υπερασπιστής της χώρας μας…

   Υ.γ. Άμα πάρουνε ποτέ τα τουρκάκια F-35,
   τριανταπέντε κομμάτια να γίνω εγώ !

   Oh, Susanna! | American Family Sing Along –

   Είμαστε καου-μπόϊδες από το Μεξικό,
   κανέναν δεν φοβόμαστε μόνο τον αρχηγό !
   Ω Σουζάνα….
   Muffin Songs

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: