olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Συγκλονιστική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Ιεράπολη- Manbij της Συρίας (φωτογραφίες)

Posted by IGOR on May 5, 2018


Εντοπίστηκε παλαιοχριστιανικός ναός-κρύπτη του 3ου-4ου αι.μ.Χ. με ελληνικές επιγραφές και σύμβολα κατακομβών – Ανέρχεται στην εποχή των διωγμών

Τα ερείπια μιας εκκλησίας της παλαιοχριστιανικής περιόδου ανακαλύφθηκαν στην περιοχή της Ιεράπολις-Manbij, στη Β Συρία. Πρόκειται για τα ερείπια αρχαίου χριστιανικού καταφυγίου ή εκκλησίας-κρύπτης της πρώιμης χριστιανικής εποχής, που πιθανόν χρονολογούνται από τους πρώτους αιώνες της ύπαρξης του Χριστιανισμού, υπό τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Σύμφωνα με έναν αρχαιολόγο αυτά τα ευρήματα ανάγονται στον 3ο ή 40 μ.Χ αι. Αυτή την εποχή η Ιεράπολις ήταν μέρος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας αλλά η πόλη πρόσφατα ήταν υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους.

Για περισσότερο από 2 χρόνια οι τζιχαντιστές κατείχαν την περιοχή αυτή. Ο Adbulwahab Sheko, επικεφαλής της επιτροπής εξερεύνησης του Συμβουλίου Ερειπίων (αρχαιοτήτων) του Manbij έμεινε έκπληκτος που ένας τέτοιος αρχαιολογικός θησαυρός ήρθε στο φως. “Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος, δεν μπορώ να το περιγράψω. Κρατούσα τα πάντα στα χέρια μου”, είπε στο Fox News.

Τα τεχνουργήματα που βρέθηκαν σε αυτό το τόπο αποδεικνύουν ότι πρόκειται για τόπο λατρείας που κρατούσαν μυστικό οι χριστιανοί της εποχής δεδομένης της ύπαρξης πολλών σταυρών χαραγμένων στα τοιχώματα και επιγραφών σκαλισμένων σε πέτρα.

Ο John Wineland, καθηγητής Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ν-Α δήλωσε ότι αυτά τα ερείπια καταμαρτυρούν την ύπαρξη ενός χριστιανικού λαού στην περιοχή ο οποίος ήταν υποχρεωμένος να κρύβει τη θρησκευτική του λατρεία. Αυτό αποδεικνύει το διωγμό που επιτελούσε η ρωμαϊκή διοίκηση στους χριστιανούς κάτι που συνέβαινε τότε σε τοπικό η γενικό επίπεδο.

Ο καθηγητής εξηγεί ότι ο χριστιανισμός εθεωρείτο ως μια παράνομη θρησκεία στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία ως το 313 όπου αυτή η λατρεία αποποινικοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο. Προηγουμένως οι χριστιανοί όφειλαν να συναντιούνται μυστικά…

Ο αρχαιολογικός χώρος είχε την τύχη να διαφύγει της προσοχής του Ισλαμικού Κράτους. Ο Adbulwahab Sheko δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να μελετήσει την περιοχή αυτή όταν την πόλη κατέλαβε η ISIS 2014. Κατόρθωσε να διαφυλάξει τον τόπο κρυφό ώσπου εκδιώχθηκε το Ισλαμικό Κράτος και η περιοχή περιήλθε στην κατοχή των (SDF) το 2016.

Λόγω του ότι η περιοχή ήταν γεμάτη νάρκες και παγιδευμένη ο καθαρισμός και η ανασκαφή δεν μπορούσαν ν΄αρχίσουν παρά πριν από το τέλος Αυγούστου 2017. Οι ανασκαφές επέτρεψαν στο Sheko και στην ομάδα του να οργανώσουν ένα είδος festival το Μάρτη για να μπορέσουν οι κάτοικοι να έρθουν να επισκεφτούν την μυστική εκκλησία.

Εργάζονται με αρχαιολόγους και διεθνείς οργανώσεις από τότε που η ομάδα άρχισε να καθαρίζει τον αρχαιολογικό αυτό χώρο το τελευταίο φθινόπωρο. Οι ερευνητές διαβεβαιώνουν ότι έχουν ανάγκη από βοήθεια για την ταυτοποίηση των τεχνουργημάτων και για την ανάλυση των ανθρώπινων λειψάνων που βρέθηκαν σε αυτό τον τόπο λατρείας.

Η ομάδα δηλώνει ότι οι διεθνείς οργανισμοί αρνούνται ακόμη να στείλουν αρχαιολογικές ομάδες σε αυτό το μέρος που ακόμη είναι σε εμπόλεμη ζώνη.foxnews 3.5.18

http://www.foxnews.com/science/2018/05/01/ancient-christian-ruins-discovered-under-former-isis-held-territory.html

dimpenews.com

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: