olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

«Στόχος η αύξηση του κατώτατου μισθού» Εφη Αχτσιογλου στην ΕΡΤ [ΒΙΝΤΕΟ FOCUS]

Posted by netakias.com στο Μαΐου 4, 2018

«Την επόμενη εβδομάδα θα φέρουμε ένα νομοσχέδιο στη Βουλή που αλλάζει εντελώς τη λογική του προστίμου για την αδήλωτη εργασία» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1.
Όπως είπε, «μέχρι τώρα, η λογική ήταν αμιγώς εισπρακτική και τιμωρητική ως προς τον εργοδότη που παραβίαζε τη νομοθεσία. Για έναν αδήλωτο εργαζόμενο, το πρόστιμο που επιβαλλόταν στην επιχείρηση, ανερχόταν στα 10.500 ευρώ».
«Αυτό που εισηγούμαστε, είναι μία συνολική αλλαγή, ώστε να επικρατήσει μία λογική δικαιοσύνης προς τον εργαζόμενο που ήταν αδήλωτος» σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, διευκρινίζοντας ότι το πρόστιμο θα μειώνεται σημαντικά, εφόσον μεσολαβήσει πρόσληψη του εργαζομένου που ήταν αδήλωτος. «Όσο πιο μεγάλη διάρκεια έχει η σύμβαση εργασίας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μείωση του προστίμου. Από 10.500 ευρώ που είναι σήμερα, θα μειώνεται στα 7.000 ευρώ, αν γίνει τρίμηνη πρόσληψη, στα 5.000 ευρώ, αν ο εργοδότης προχωρήσει σε εξάμηνη πρόσληψη και στα 3.000 ευρώ, αν γίνει ετήσια πρόσληψη» εξήγησε η υπουργός Εργασίας.
«Σε κάθε περίπτωση», τόνισε, ο εργοδότης πρέπει να καταβάλει ένσημα τριών μηνών, ενώ το πρόστιμο θα διπλασιάζεται, εφόσον υπάρχει υποτροπή. «Αν, δηλαδή, ο ίδιος εργοδότης πιαστεί εκ νέου με αδήλωτο εργαζόμενο, θα διπλασιάζεται το πρόστιμο, χωρίς δυνατότητα έκπτωσης» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι από τον Αύγουστο του 2018, οι κλαδικές συμβάσεις θα επεκτείνονται, εφόσον καλύπτουν το 50% των εργαζομένων του κλάδου και, όταν συρρέουν περισσότερες συλλογικές συμβάσεις, θα εφαρμόζεται η πλέον ευνοϊκή για τον εργαζόμενο.
Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι το 2012, έγινε περικοπή του κατώτατου μισθού κατά 22% και κατά 32% για τους νέους. «Ωστόσο, η κυβέρνησή μας εξαρχής είχε πει ότι δεν είναι δυνατόν να παραιτηθεί από το στόχο της αύξησης του κατώτατου μισθού» δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να υλοποιείται στα συντρίμμια του κόσμου της εργασίας. «Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Πρόκειται για έναν βασικό στόχο για την περίοδο μετά την έξοδο από το πρόγραμμα. Τον έχουμε συμπεριλάβει στην αναπτυξιακή στρατηγική μας και θα τον δρομολογήσουμε με προσεκτικό τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, το παράδειγμα της Πορτογαλίας είναι πολύ καλό», διευκρίνισε η κ. Αχτσιόγλου.
Υπενθύμισε ότι τον Αύγουστο του 2018 ολοκληρώνεται το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πλέον γενική πεποίθηση όχι μόνο της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και όλων των θεσμών και των ευρωπαϊκών και των κρατών-μελών ότι θα έχουμε καθαρή έξοδο. Όπως είπε, με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται πολύ οι βαθμοί της ελευθερίας άσκησης της πολιτικής, προσθέτοντας, όμως ότι πρέπει να υπάρχει ενημέρωση και συζήτηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Σχετικά με το ασφαλιστικό, υπογράμμισε ότι ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είναι πλεονασματικός, ενώ εκτίμησε ότι τα πράγματα αρχίζουν να εξομαλύνονται.
Σε ερώτηση σχετικά με το νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία, η υπουργός Εργασίας απάντησε ότι το νομοσχέδιο βάζει κανόνες στην αναδοχή και την υιοθεσία, επισημαίνοντας ότι μειώνεται η αξία του, όταν κάποιος επικεντρώνεται σε ένα μόνο ζήτημα. «Στόχος είναι κανένα παιδί να μην είναι σε Ίδρυμα» δήλωσε η υπουργός.
Όσον αφορά στη δυνατότητα που δίδεται στα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς, η κ. Αχτσιόγλου σχολίασε ότι η αναδοχή επιτρέπεται και μόνο σε ένα άτομο. «Είναι, λοιπόν, παράλογο κανείς να θέλει να αποκλείσει ζευγάρια από αυτήν την πράξη. Αν κανείς επέλεγε να αφήσει εκτός τα ομόφυλα ζευγάρια, στην πραγματικότητα, για να μπορέσει αυτό να σταθεί νομικά, θα έπρεπε να αποκλείσει εντελώς τα ζευγάρια που συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης. Θα ήταν αντισυνταγματικό να γίνεται τέτοια διάκριση», υποστήριξε η υπουργός Εργασίας.
Όσον αφορά τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι είναι μία κυβερνητική συμμαχία σε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο που είναι η έξοδος της χώρας από τα προγράμματα της επιτροπείας με την κοινωνία όρθια. «Σε αυτό το σχέδιο βαδίζουμε προσηλωμένα. Ποτέ δεν κρύψαμε ότι υπάρχουν βασικές διαφωνίες, όμως σε αυτήν την κυβερνητική συμμαχία εξακολουθούμε να προχωράμε με αγαστή συνεργασία» σημείωσε.
Μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας σχολίασε επίσης ότι το ευρωπαϊκό περιβάλλον, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, έχει το μεγάλο πρόβλημα ότι με την πολιτική που κυριάρχησε, δεν μπόρεσε ο κόσμος της εργασίας να δει το μέλλον του σε αυτήν την Ευρώπη. Αναφερόμενη στον τρόπο που εξελίχθηκε η πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ότι, παρά τις διακηρυγμένες αξίες της για την ανάγκη της κοινωνικής πολιτικής, στην πράξη οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν, ήταν ακραίας λιτότητας. «Όταν ξεκίνησε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, είχε τεράστια υποστήριξη από τα συνδικάτα και από την κοινωνία των πολιτών, αλλά σιγά-σιγά απαξιώνεται διαρκώς, διότι δεν βλέπουν πως όλη αυτή η δομή, τελικά, βελτιώνει την καθημερινότητά τους. Αν δεν ξυπνήσουμε γρήγορα γύρω από αυτό, τα πράγματα θα πηγαίνουν προς το άσχημο, καθώς παρατηρούνται διαρκώς αποσχιστικές τάσεις, που βρίσκουν εκφραστές όπως ακροδεξιές δυνάμεις» υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.

10 Σχόλια to “«Στόχος η αύξηση του κατώτατου μισθού» Εφη Αχτσιογλου στην ΕΡΤ [ΒΙΝΤΕΟ FOCUS]”

 1. fax@yahoo.gr said

  ΜΩΡΗ ΤΣΟΥΡΑΠΩ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΙΣΘΟ ΠΡΩΤΑ…
  BOMBA Θέμου κατά Αχτσιόγλου! Τα «χασίσια» η αριστερά και τα…


  γραφει ο Θέμος Αναστασιάδης
  Φαντάζεστε ένα κόμμα να έκανε προπαγάνδα υπέρ του αλκοόλ ή του καπνίσματος που κανονικά απαγορεύεται δημόσια; Κι όμως η ινδική κάνναβη για την οποία διοργανώνει πανηγυρικές εκδηλώσεις… Yes We can-nabis η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία υπουργών και βουλευτών του μπορεί να έχει εξ ίσου αρνητικές, ή και χειρότερες επιπτώσεις. Τα τσιγαριλίκια με χασίς ή μαριχουάνα που όλα είναι κάνναβη βασικά αποτελούν πχ από τις πρώτες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων μαζί με τη μέθη από οινοπνευματώδη. Η παρατεταμένη χρήση κάνναβης για… ψυχαγωγική χρήση όπως προτείνει κι ο συριζαίος κ. Μπαλαούρας, με τον υπουργό Υγείας από δίπλα, πιθανόν να προκαλέσει ζημιές χειρότερες κι από το απλό τσιγάρο μια που για να φτιαχτούν οι χρήστες κρατάνε τον καπνό περισσότερο μέσα τους. Φυσικά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επιστημονικά και στατιστικά ότι είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για να καταλήξεις στα σκληρά ναρκωτικά. Όχι αναγκαστικά, αλλά όπως έχει αποδειχθεί διεθνώς, οι μισοί από όσους κάνουν χρήση κάνναβης δοκιμάζουν και κοκαΐνη και ένας στους δέκα ηρωΐνη . Στους απλούς… ξενέρωτους ανθρώπους και όχι στους φτιαγμένους με την ξεκάθαρα ναρκωτική ουσία που προωθεί με τόσο ζήλο ο ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά είναι απείρως χαμηλότερα. Χώρια διαφορά σύνδρομα, κατάθλιψη και ψυχώσεις ειδικά σε νεαρά άτομα. Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι η χρήση της κάνναβης ειδικά για θεραπευτικούς λόγους πρέπει να παραμείνει παράνομη ή να βάζουν φυλακή όποιον έχει μαριχουάνα για προσωπική χρήση όπως γινόταν παλιά Από την δαιμονοποίηση της ινδικής κάνναβης -χασίσια δηλαδή- έως την αποθέωση και διαφήμισή της, όμως, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Επίσης δεν είναι… ένα τσιγάρο δρόμος, αλλά μια πουράκλα λεωφόρος αφού κρύβεται πολύ χρήμα στη μέση. Ήδη μεγάλοι και μικροί επιχειρηματικές ξεχύνονται για μαζική παραγωγή και η προσωπική ενεργή ανάμιξη του φίλου και συμβούλου του Τσίπρα, κ. Καρανίκα, όπως και της νεολαίας Συριζα μακάρι να ναι απλώς αφελής και ανιδιοτελής. Ακόμα κι έτσι όμως, τι δουλειά έχει ένα κόμμα να προωθεί με τόση ζέση παραισθησιογόνα και να προτρέπει ουσιαστικά τους νέους να… ψυχαγωγηθούν με τον μπάφο; Το ότι πρόκειται για βρώμικης συλλήψεως σχέδιο ψηφοθηρίας των νέων, επιβεβαιωνεται και από την είδηση ότι προωθούν άδεια οδήγησης στα 17, στη χώρα με τα περισσότερα τροχαία της Ευρώπης! Πάνε δηλαδή συνειδητά τα παιδιά να παίζουν με τον θάνατο, ακόμα και φτιαγμένα! Τέτοια αθλιότητα δεν έχει ξαναγίνει!

  Πολύ σοβαρά τώρα αυτή είναι η πρόοδος και οι ατομικές ελευθερίες, το τσιγαριλίκι; Διότι ποιος αμφιβάλει ότι τόσες ποσότητες δύσκολα θα περιορισθούν για ιατρική χρήση και ότι δεν θα γίνεται… λαϊκή έξω από τα σχολεία, χωρίς καν να παρεμβαίνει η αστυνομία; Από την γλάστρα μου στο δωμάτιο μου, «το ‘φερα» θα λέει ο κάθε πιτσιρικάς, άπαξ και το κράτος της ψεύτο-αριστεράς τον σπρώχνει να δοκιμάσει. Το επιχείρημα ότι ακόμη και πρόεδροι χωρών έχουν παραδεχθεί ότι έκαναν μικροί ή κάνουν ακόμα μια… τζούρα για να χαλαρώσουν, δεν σημαίνει ότι η επίσημη Πολιτεία πρέπει να γίνει βαποράκι. Η μάλλον βαποράρα όταν ολόκληρη υπουργός και μάλιστα η κυρία Αχτσιόγλου, που ‘ναι ελκυστική στους νεους (όχι τόσο στους συνταξιούχους που τους πετσοκόβει) διαφημίζει η ίδια το ποσό καλή είναι η κάνναβη. Να προσέχει μόνο μη μεταφέρει τα εν δήμω και εν οίκω, κομματικό και όχι μόνο, γιατί τότε είναι που θα πέσει το απόλυτο ξεσάλωμα στις κυβερνητικές ανακοινώσεις! Χούντα με «φούντα». Κι αν η κυρία Αχτσιόγλου το χρειάζεται ίσως για να χαλαρώνει, τι πρέπει να πάρουν τα τόσα θύματα της πολιτικής της για να ‘χουν τις αναγκαίες παραισθήσεις να πιστεύουν ότι ποτέ επί Τσίπρα, δεν υπέστησαν περικοπές, όπως λένε οι Συριζαίοι; Όλο το καράβι από την Περσία; Υπάρχουν, λοιπόν, πολλές σκοτεινές πλευρές στην υπόθεση της ινδικής κάνναβης, πέρα από το ότι η νομιμοποίηση της χρήσης της υπό όρους είναι το τελευταίο μας πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Πολιτικά, όμως, αυτό απέμεινε από την πρώτη φορά Αριστερά; Να διαφημίζει παραισθησιογόνα- δηλαδή χασίς, μην μπερδευόμαστε- ως τρόπο για να ψυχαγωγείται ο κόσμος;;; Κάνε κεφάλι αφού έτσι κι αλλιώς σ’ έχουν τρελάνει; Ωραίο ηθικό πλεονέκτημα!!! Την άλλη φορά που θα μαζευτούν τα συριζοκομματοσκυλάκια να φέρουν και τίποτα sex toys, δονητές και τα σχετικά να συζητήσουν για την ευεργετική χρήση της τζούρας, σε συνδυασμό με τα βοηθήματα για γρήγορο οργασμό διαρκείας . Αλλά όχι παρουσία της αθώας Αχτσιόγλου, ντροπή, ας φέρουν τη Θεανώ, που δεν μάσα από αυτά, να τους κάνει χασισογεμιστά. Να το θυμηθείτε ότι πίσω από την τόση κάψα τους να προωθήσουν την ινδική κάνναβη, πρώτη φορά χασίσια αριστερά, κρύβονται πολλά λεφτά, ανεξάρτητα από το αν το καταλαβαίνουν ή όχι οι περισσότεροι από αυτά τα μισοχαμένα κορμιά με τα καμμένα μυαλά . Μες στη τόση πολιτική μαστούρα τους… που βέβαια τους φεύγει αμέσως αν είναι για κανά διορισμό. Το πιο αγαπημένο τους «ναρκωτικό» Yes We can-να μπεις στο Δημόσιο και συ!!! Αραλίκι, αριστεριλίκι, και τσιγαριλίκι… Ήταν στυλάκι, και έγινε πράξη. Κι άμα κάνεις και την πράξη…

  Μου αρέσει!

 2. Lak said

  Μπράβο κοπελάρα! Κατατρόπωσε τους όλους τους σεξιστές και κλεφταράδες του κερατά! Ξεβρωμίστε τη χώρα από τους ανώμαλους της ΝΔ

  Μου αρέσει!

 3. τολης μανέος της φρεντερίκης. said

  ΑΧ ΑΧ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ!!

  Μου αρέσει!

 4. begar2 said

  Αρχίσαμε τα προεκλογικά ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ.

  Μου αρέσει!

  • Geoman. said

   Από το κακό στο χειρότερο πάει η μηδαμινή νοημοσύνη σου.
   Πας φουλ για αλτσχάιμερ και πρέπει να το κοιτάξεις σοβαρά το θέμα.
   Η κοπέλα είπε ότι είναι στόχος………
   Δεν είπε θα αυξήσω τον κατώτατο μισθό.
   Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα……..
   Άλλο να κόβεις 22% τον κατώτατο μισθό όπως η νουδούλα και άλλο να λες πως έχεις ως στόχο να τον ανεβάσεις………..
   Επίσης διαφορετικά……..
   Έχεις σκεφτεί ποτέ να σταματήσεις να μιλάς;;;;;;;
   Κάνε μια προσπάθεια να σκεφτείς.
   Έστω και λίγο.
   Θα σου φαίνεται βουνό στην αρχή, αλλά δεν είναι τόσο τραγικό τελικά….
   Σιγά σιγά.
   Υ.Γ. όπως έχω γράψει εδώ και χρόνια στο ολυμπία, η ανοχή μου στη βλακεία βρίσκεται σε μηδενικά επίπεδα.
   Όπως και η νοημοσύνη ορισμένων.

   Μου αρέσει!

 5. stanley said

  Βεβαιως και να αυξηθει ,αλλα ποιος εργοδοτης ειναι σε θεση να τον πληρωσει? Οι δουλειες πανε καθε χρονο και πιο κατω παντου. Οταν υπαρξει αυξηση τζιρου,τοτε να γινει και αυξηση μισθου.Αλλιως το μονο που θα γινει ειναι καινουργιες απολυσεις……..Ηθελα να ηξερα που ζειτε……..

  Μου αρέσει!

 6. Η κοροϊδία είναι ο ατμός των μικρών ψυχών.

  Alfred Tennyson, 1809-1892, Άγγλος ποιητής

  Μου αρέσει!

Απάντηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: