olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΣΥΡΙΑ: ΑΡΧΙΣΕ Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ – Βρέχει φωτιά στα περίχωρα της Δαμασκού

Posted by olympiada στο Απρίλιος 14, 2018

Τα ξημερώματα του Σαββάτου επέλεξε είδηση, δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής η Γαλλία και η μεγάλη Βρετανία να χτυπήσουν την Συρία. Στόχος έγινε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκες ακόμα και στα περίχωρα της Δαμασκού. Όπως βλέπετε τις φωτό και το βίντεο που ακολουθεί, μιλάμε για πυραυλική επίθεση από τα πλοία που σταθμεύουν στην περιοχή. Η αεράμυνα ενεργοποιήθηκε, δεν έχουν γίνει αντίποινα από την πλευρά των ρώσων μέχρι αυτή τη στιγμή.

6 Σχόλια to “ΣΥΡΙΑ: ΑΡΧΙΣΕ Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ – Βρέχει φωτιά στα περίχωρα της Δαμασκού”

 1. MAKE LOVE NO WAR said

  Καμία εμπλοκή άμεση ή έμμεση της Ελλάδος σε επιθέσεις των ΗΠΑ ενάντια στην Συρία
  Όλα δείχνουν ότι ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία είναι έτοιμες να τυλίξουν στις φλόγες την Ανατ. Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, εξαπολύοντας πυραυλικές επιθέσεις κατά της Συρίας.
  Μια τέτοια στρατιωτική επίθεση των Δυτικών δυνάμεων συνεπικουρουμένη και από το Ισραήλ, κατά Συριακών στόχων μόνο ως πρόσχημα θα έχει την αναπόδεικτή χρήση χημικών από την κυβέρνηση Άσαντ.
  Ο πραγματικός σκοπός μιας ενδεχόμενης επίθεσης στην Συρία δεν θα είναι κανένας άλλος, πάρα να εξυπηρετήσει τους ιμπεριαλιστικούς ληστρικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και των δυτικών δορυφόρων τους σε βάρος της Συρίας και της περιοχής μας, σε μια φάση που οι δυτικές δυνάμεις βλέπουν να χάνουν έδαφος σε πολιτική και στρατιωτική επιρροή, τόσο στο Συριακό μέτωπο όσο και στην ευρύτερα στην Μ. Ανατολή.
  Η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος, αυτές τις κρίσιμές αλλά και επικίνδυνες για την ειρήνη και την περιοχή μας ώρες, δεν έχουν κανένα λόγο να εμπλακούν και να προσφέρουν την παραμικρή άμεση η έμμεση στήριξη στου Δυτικούς στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς.
  Αντίθετα, η Ελλάδα θα πρέπει άμεσα να δηλώσει την πλήρη και ριζική της αντίθεση σε κάθε επιθετική ενέργεια σε βάρος της Συρίας, να σπεύσει να αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις μαζί της και να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία ειρήνευσης στην περιοχή.
  Είναι τραγικό, όμως, να βλέπουμε την ελληνική κυβέρνηση αντί όλων τούτων, να δίνει γη και ύδωρ στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, να προσφέρει απλόχερα κάθε δυνατή διευκόλυνση στα αμερικάνικα πολεμικά πλοία και αεροπλάνα τα οποία έχουν κατακλύσει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια μας, από την Σύρο μέχρι την Σούδα και από την Λάρισα μέχρι το Ηράκλειο.
  Είναι τραγικό ότι η Ελλάδα των Τσίπρα – Καμμένου και όλης της συνένοχης ακολουθίας τους, έχουν μετατρέψει την χώρα από στεριά, θάλασσα και αέρα σε ανεξέλεγκτο στρατιωτικό οικόπεδο των ΗΠΑ και των Δυτικών δυνάμεων και σε ενδεχόμενο στόχο επώδυνων αντιποίνων από όσους υποστούν τις συνέπειες των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών επιθέσεων.
  Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και όλο το εθελόδουλο μνημονιακό μπλοκ της χωράς δεν έχουν κανένα δικαίωμα και καμία εξουσιοδότηση να θέτουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό σε κίνδυνο και να μετατρέπουν την πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι και ορμητήριο επιθετικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που δυναμιτίζουν την ειρήνη και στρέφονται σε βάρος των πιο ζωτικών εθνικών μας συμφερόντων.
  Αυτή τη ώρα καλούμε τον ελληνικό λαό και πρώτα από όλα την ελληνική νεολαία να ξεσηκωθούν και να πάρουν την Ελλάδα στα χεριά τους και να απαιτήσουν καμία σπιθαμή των ελληνικών εδαφών και του ελληνικού θαλάσσιου και εναέριου χώρου να μην χρησιμοποιηθεί από τον Trump και τους πρόθυμους συμμάχους του για τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους στην περιοχή.
  Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, χωρίς κηδεμόνες και προστάτες, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, χωρίς ευρωατλαντικά δεσμά και ξένεςστρατιωτικές βάσεις. Για μια Ελλάδα ασπίδα ειρήνης και γέφυρα φιλίας και συνεργασίας στην περιοχή με μια πολυδιάστατη οικονομική, εξωτερική και αμυντική πολιτική, ικανή να θωρακίσει την ασφάλεια και την ακεραιότητα της πατρίδας μας.
  Iskra.gr

  ΝΑΤΟ – ΣΥΡΙΑ
  Το Ατλαντικό σύμφωνο «υποστηρίζει» τα πλήγματα εναντίον της Συρίας

  Το ΝΑΤΟ «υποστηρίζει» τα πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανίαεναντίον της Συρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.
  «Θα μειώσουν την ικανότητα του καθεστώτος να πραγματοποιήσει άλλες επιθέσεις εναντίον του λαού της Συρίας με χημικά όπλα», αναφέρει στην ανακοίνωση αυτή ο Γενικός Γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.
  (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)
  902.gr
  Η Συρία δέχθηκε επίθεση ακριβώς την ώρα που είχε μια ευκαιρία για ειρήνη, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μερικές ώρες αφότου αμερικανικές, βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις σφυροκόπησαν τη Δαμασκό με αεροπορικές επιδρομές.
  «Ο συριακός λαός δοκιμάσθηκε πρώτα από την “Αραβική άνοιξη”, μετά από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα από έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους. Η πρωτεύουσα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης, που προσπαθεί επί χρόνια να επιβιώσει υφιστάμενη μια τρομοκρατική επιδρομή, δέχθηκε επίθεση», έγραψε στο Facebook η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
  «Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον», πρόσθεσε.
  (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)
  902.gr

  Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

   «Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον».
   ΤΕΛος πάντων, άϊντε, ρίξανε.
   Η βρώμικη δουλειά έγινε.
   Τώρα τι θΕΛουν άλλο;
   Ας αποχωρήσουν, ας πάνε στο καλό ή από κει που ήρθανε.
   Όσο μένουν ανάβουν τα αίματα στην περιοχή.

   Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

    …..ως πρόσχημα θα έχει την αναπόδεικτή χρήση χημικών από την κυβέρνηση Άσαντ……

    Τα ίδια πάνω κάτω λέγανε και τον Ιρακινό κάποτε,
    πως είχε- τάχα- πυρηνικά εκείνος.
    Πάει ο Σαντάμ.
    Τα κάνανε όλα πουτάνα στην περιοχή και φύγανε μέρα- μεσημέρι,
    χαρά Θεού.
    Όλα ξεκινήσαν από κείνους τους μπούς ηδες.
    Από κάποια κείνα τα ζαβά και κάποια άλλα.
    Σχεδόν πάντοτε ως υποκινητής να βάζει το δάκτυλό του,
    να χώνει τη μούρη του,
    να ανακατεύει τα πράγματα,
    το ισραήλ με αποτΕΛεσμα να ξεκινήσει αμέσως μετά το ίσις- νταέςς,
    οργάνωση σκληρή και άτεγκτη η οποία ποτέ πριν πουθενά δεν υπήρχε.
    Να πως ξεκινήσαν λοιπόν.

    Αρέσει σε 1 άτομο

 2. MAKE LOVE NO WAR said

  AΦΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
  ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ?
  ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. ουτε ψωμι ουτε νερο said

  • Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Να δυναμώσουν η κοινή πάλη και η αλληλεγγύη των λαών, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

  https://www.rizospastis.gr/
  ΟΥΤΕ ΨΩΜΙ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

  Μου αρέσει!

Απάντηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: