Κυριακή της Ορθοδοξίας- 25 Φεβρουαρίου 2018: Τι γιορτάζουμε


Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι μια ξεχωριστή, διότι παρά το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εορτάζει λαμπρά η Ορθοδοξία.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάζουμε την ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος της εκκλησιαστικής μας ιστορίας, της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων, το οποίο επισυνέβη το 843 μ.Χ. στο Βυζάντιο, χάρις στην αποφασιστική συμβολή της βασιλίσσης και μετέπειτα αγίας Θεοδώρας, συζύγου του αυτοκράτορα Θεοφίλου (840 – 843 μ.Χ.).

Αναφερόμαστε στη μεγάλη εικονομαχική έριδα, η οποία συντάραξε κυριολεκτικά την Εκκλησία μας για περισσότερα από εκατό χρόνια.

Το 726 μ.Χ. ο αυτοκράτωρ Λέων ο Γ’ ο Ίσαυρος (717 – 741 μ.Χ.) αποφάσισε να επιφέρει στο κράτος ριζικές μεταρρυθμίσεις. Μια από αυτές ήταν η απαγόρευση προσκύνησης των ιερών εικόνων, επειδή, παίρνοντας αφορμή από ορισμένα ακραία φαινόμενα εικονολατρίας, πίστευε πως η χριστιανική πίστη παρέκλινε στην ειδωλολατρία. Στην ουσία όμως εξέφραζε δικές του ανεικονικές απόψεις, οι οποίες ήταν βαθύτατα επηρεασμένες από την ανεικονική ιουδαϊκή και ισλαμική πίστη.

Η αναταραχή ήταν αφάνταστη. Η αυτοκρατορία χωρίστηκε σε δύο φοβερά αντιμαχόμενες ομάδες, τους εικονομάχους και τους εικονολάτρες. Οι διώξεις φοβερές. Μεγάλες πατερικές μορφές ανάλαβαν να υπερασπίσουν την ορθόδοξη πίστη. Στα 787 μ.Χ. συγκλήθηκε η Ζ’ Οικουμενική Σύνοδος, η οποία διατύπωσε με ακρίβεια την οφειλόμενη τιμή στις ιερές εικόνες. Σε αυτή επίσης διευκρινίστηκαν και άλλα δυσνόητα σημεία της χριστιανικής πίστεως, έτσι ώστε να έχουμε πλήρη αποκρυστάλλωση του ορθοδόξου δόγματος και να ομιλούμε για θρίαμβο της Ορθοδοξίας μας.

Η εικόνα στην Ορθοδοξία μας δεν αποτελεί αντικείμενο λατρείας, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά ως μέσον τιμής του εικονιζόμενου προσώπου. Ακόμα και ο Χριστός μπορεί να εικονισθεί, διότι έγινε άνθρωπος. Μάλιστα όποιος αρνείται τον εικονισμό του Χριστού αρνείται ουσιαστικά την ανθρώπινη φύση Του! Οι μεγάλοι Πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας μας, που αναδείχθηκαν μέσα από τη λαίλαπα της εικονομαχίας, διατύπωσαν το ορθόδοξο δόγμα με προσοχή και ευλάβεια.

Η προσκύνηση της ιερής εικόνας του Χριστού και των άλλων ιερών προσώπων του Χριστιανισμού δεν είναι ειδωλολατρία, όπως κατηγορούνταν από τους εικονομάχους, διότι η τιμή δεν απευθύνεται στην ύλη, αλλά στο εικονιζόμενο πρόσωπο, καθότι «η της εικόνος τιμή επί το πρωτότυπον διαβαίνει» (Μ.Βασίλειος P . G . 32,149) και «Προσκυνούμεν δε ταις εικόσιν ου τη ύλη προσφέροντες την προσκύνησιν, αλλά δι΄αυτών τοις εν αυταίς εικονιζομένοις» (Ι. Δαμασκ. P . G .94 1356). Η ευλογία και η χάρη που λαμβάνει ο πιστός από την προσκύνηση των ιερών εικόνων δίνεται από το ζωντανό ιερό πρόσωπο και όχι από την ύλη της εικόνας.

Η εικόνα έχει τεράστια ποιμαντική χρησιμότητα. Μια εικόνα, σύμφωνα με γλωσσική έκφραση, αξίζει περισσότερο από χίλιες λέξεις. Αυτό σημαίνει ότι μέσω της εκκλησιαστικής εικονογραφίας οι πιστοί βοηθούνται να αναχθούν στις υψηλές πνευματικές θεωρίες και στο θείον.

Βεβαίως η ηρεμία δεν αποκαταστάθηκε, διότι εξακολουθούσαν να βασιλεύουν εικονομάχοι αυτοκράτορες. Στα 843 η ευσεβής αυτοκράτειρα Θεοδώρα, επίτροπος του ανήλικου γιου της Μιχαήλ του Γ΄, έθεσε τέρμα στην εικονομαχική έριδα και συνετέλεσε στο θρίαμβο της Ορθοδοξίας.

Οι Πατέρες όρισαν να εορτάζεται ο θρίαμβος του ορθοδόξου δόγματος την πρώτη Κυριακή των Νηστειών για να δείξει στους πιστούς πως ο πνευματικός μας αγώνας θα πρέπει να συνδυάζεται με την ορθή πίστη για να είναι πραγματικά αποτελεσματικός. Νηστεία και ασκητική ζωή έχουν και άλλες αιρέσεις ή θρησκείες, και μάλιστα με πολύ αυστηρότερους κανόνες άσκησης. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να σωθούν και να ενωθούν με το Θεό. Η σωτηρία είναι συνώνυμη με την αλήθεια, αντίθετα η πλάνη και το ψεύδος οδηγούν σε αδιέξοδα και εν τέλει στην απώλεια.

[vimaorthodoxias.gr]

9 thoughts on “Κυριακή της Ορθοδοξίας- 25 Φεβρουαρίου 2018: Τι γιορτάζουμε”

 1. Καταρες κατα των Ελληνων την Κυριακη της Ορθοδοξιας!
  Panos Diakos αναμενω απαντηση.

  Like

  1. Ε γι αυτό λέω ότι το κράτος της ρωμιοσύνης δεν επιτρέπεται να λέγεται Ελλάδα…….

   Like

   1. Εν’ όσω ο των Ελλήνων λαός θέλει θεωρείν
    εθνικήν του θρησκείαν μιαν θρησκείαν
    δουλοτυρανικήν, αμιγώς διεθνιστικήν και
    απολυταρχικώς κομμουνιστικήν. θρησκείαν
    ήτις θεωρεί ως υπ’ αριθμόν ένα πνευματικόν της
    εχθρόν το προ αυτής υπάρξαν τρισένδοξον
    και απαράμιλλον πολιτισμικώς εθνικόν παρελθόν
    των ελευθέρων δίων Ελλήνων… αί, τόσον ο λαός αυτός
    θα πάσχη από ανίατον διχασμόν προσωπικότητος,
    έλλειμμα παιδείας, ηθικής και πολιτικής ελευθερίας
    ως και από κρίσιν υπαρξιακής ταυτότητος!
    Δούλοι γαρ, τύραννοι και ελεύθεροι δεν απευθύνονται
    εις τον ιδιο θεό. Και δήλον ότι ευτυχώς άλλος έρχεται
    ο θεός-αντιθεός των δούλων κι άλλος ο των ελευθέρων.

    Like

   2. Πώς ακόμη και άνθρωποι που έχουν αφιερωθεί στον Θεό φτάνουν ως τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
    Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας
    Οι περιπτώσεις ρασοφόρων που έχουν καθήσει τα τελευταία χρόνια στο εδώλιο του κατηγορουμένου για βιασμούς παιδιών
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2009 07:11
    ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ σκάνδαλα με την κακοποίηση ανηλίκων από θύτες κληρικούς δεν είναι πρωτόγνωρη υπόθεση για την ελληνική Εκκλησία. Τα τελευταία χρόνια, η εμπλοκή ιερωμένων σε υποθέσεις παιδοφιλίας και σεξουαλικής κακοποίησης έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, προβληματίσει τα ηγετικά κλιμάκια της Εκκλησίας και απασχολήσει τη Δικαιοσύνηεπανειλημμένως. Μάλιστα, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου το Διαδίκτυο με την πληθώρα των ανατριχιαστικών σε περιεχόμενο ιστοσελίδων του αποτελεί το πεδίο δράσης των κληρικών αυτών, που είτε διακινούν είτε παρακολουθούν τέτοιου είδους σκληρό, πορνογραφικό υλικό, όπως στην υπόθεση τουαρχιμανδρίτη από τη Μητρόπολη Σπάρτης, ο οποίος συνελήφθη και εν συνεχεία τέθηκε σε καθεστώς προσωρινής κράτησης στον Κορυδαλλό, την περασμένη εβδομάδα. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, οι καταγγελίες αφορούσαν ακόμη και κληρικούς που εκδίδονταν μέσω ιστότοπων ανάλογου περιεχομένου.

    Πριν από δύο μήνες, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών καταδίκασε, σε δεύτερο βαθμό, σε ποινή κάθειρξης 11 ετών τον 65χρονο ιερέαΑνδρέα Παπαϊωάννου για τον βιασμό δύο αγοριών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ιερέας στα μέσα της δεκαετίας του 1990 συμμετείχε σε εκδρομή στο Κάιρο και στην Ιερουσαλήμ, που είχε διοργανωθεί από το πνευματικό κέντρο στο οποίο εκτελούσε χρέη συμβούλου. Στην ίδια εκδρομή είχαν πάρει μέρος και τα δύο αγόρια, αδέλφια μεταξύ τους, ηλικίας τότε 11 και 10 ετών. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο παιδιών, ο ιερέας τα είχε βιάσει στη διάρκεια αυτής της εκδρομής. Ο ίδιος ο Παπαϊωάννου είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, χωρίς όμως να πείσει τους δικαστές. Μάλιστα, είχε προξενήσει εντύπωση ότι ο κατηγορούμενος ιερωμένος είχε εμφανιστεί στη διάρκεια της δεύτερης δίκης, μόνο για να απολογηθεί, χωρίς να παρακολουθήσει την υπόλοιπη ακροαματική διαδικασία.

    Στη φάση έκδοσης βουλεύματος, με το οποίο θα αποσαφηνίζεται η παραπομπή ή όχι σε δίκη των εμπλεκομένων, βρίσκεται η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο Ιλιον, που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Δεκέμβριο του 2007. Τότε είχε αποκαλυφθεί ότι η 34χρονη Ειρήνη Τσοπανοπούλου, μαζί με τον σύντροφό της Σπύρο Σουχλέρη , 42 ετών, εξέδιδαν επ΄ αμοιβή τα τρία παιδιά της πρώτης, καθώς και δύο ακόμη ανηλίκους που κατά καιρούς «φιλοξενούσε» η 34χρονη στο σπίτι της. Ανάμεσα σε εκείνους που κατηγορούνται ότι ασελγούσαν στα παιδιά είναι και ο 65χρονος ιερέαςΣωτήρης Παπαδόπουλος , ο οποίος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. « Με έμπλεξαν δόλια και επαίσχυντα στη βρώμικη αυτή υπόθεση, επειδή τουςέκοψα το βοήθημα από τα έσοδα της ενορίας» υποστήριξε τότε ο ιερωμένος. Προσέθετε, μάλιστα, ότι «είχα αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη συγκεκριμένη οικογένεια»αλλά, όπως υποστήριζε, δεν είχε προλάβει να ενεργήσει καταλλήλως.
    Τις αιτιάσεις του κληρικού διέψευσαν οι καταθέσεις των παιδιών. «Ο παπα-Σωτήρης, όπως τον είχα γνωρίσει και τον λέγαμε, ερχόταν στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στοΙλιον. Εκεί με πήγαινε η μητέρα μου μία φορά την εβδομάδα το διάστημα από την πρώτη έως την τετάρτη δημοτικού» είπε ένα από αυτά. Και συνέχιζε, περιγράφοντας: «Ο παπάς μου έδινε κάποια χρήματα και η μητέρα μου έβγαινε έξω κάνοντας ότι καθάριζε την εκκλησία. Εκείνος μου έβγαζε τα ρούχα… και μετά όταν τελείωνε με έβγαζε έξω και, αφού έδινα τα χρήματα στη μητέρα μου,φεύγαμε». Ο Σ. Παπαδόπουλος αυτή τη στιγμή, όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την υπόθεση, βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.
    «Στο όνομα του Θεού,σας διαβεβαιώνω,κύριοι δικαστές, ότι είμαι αθώος» ήταν η αποστροφή του ιερέα Πέτρου Παπουτσάκη , τον Ιανουάριο του 2000, στη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χαλκίδας. Ο 82χρονος τότε ιερέας αντιμετώπιζε τη βαρύτατη κατηγορία ότι βίαζε ανήλικα κορίτσια τα οποία είχαν αναζητήσει στέγη, φροντίδα και αγάπη στο ομώνυμο ίδρυμα για ορφανά και άπορα παιδιά, που διηύθυνε ο υπερήλικας ιερωμένος στην Αγία Παρασκευή. Ολα ξεκίνησαν όταν ένα από τα κορίτσια εξομολογήθηκε την αντιμετώπιση που του επεφύλασσε ο Παπουτσάκης σε μία από τις παιδαγωγούς που απασχολούνταν στις σχολικές εγκαταστάσεις του, το 1995. Ακολούθησαν οι συζητήσεις με πέντε ακόμη οικότροφους, που διατύπωσαν την ίδια κατηγορία. Σύντομα, το θέμα απασχόλησε τη Δικαιοσύνη και ο κληρικός βρέθηκε κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρα βιασμού εις βάρος των έξι κοριτσιών. Στη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο Παπουτσάκης άκουσε ατάραχος τις καταθέσεις των έξι κοριτσιών. Κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι «όλα τα έχουν φανταστεί, με πληρώνουν με αυτό το φρικτό νόμισμα γιαόσα καλά έχω κάνει για αυτά τα παιδιά». Οι δικαστές καταδίκασαν τον ιερέα σε κάθειρξη 30 ετών, που συγχωνεύθηκε σε 20 έτη.
    Ο Παπουτσάκης οδηγήθηκε στις φυλακές, αφέθηκε όμως ελεύθερος σχετικά σύντομα, όταν επικαλέστηκε λόγους υγείας. Εν τω μεταξύ, είχε ασκήσει έφεση. Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο κατηγορούμενος ιερωμένος επικαλέστηκε ανήκεστο βλάβη της υγείας του που συντελέστηκε το διάστημα της κράτησής του, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η διαδικασία της δίκης. Οπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, που ασχολούνται για μακρό χρονικό διάστημα με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι λίγες σε σχέση με τα πραγματικώς συμβαίνοντα κυρίως στην επαρχία. Εκεί όμως επικρατεί ο νόμος της σιωπής, ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού και επέρχεται συνήθως ένας «άκομψος» συμβιβασμός. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, η πρόσφατη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης σε χωριό κοντά στο Αγρίνιο. Δύο εξαδέλφες
    κατηγόρησαν τον ιερέα του χωριού ότι στη διάρκεια εξομολόγησης τις άρπαξε από το στήθος, κάνοντάς τους αντίστοιχες προτάσεις σεξουαλικού περιεχομένου. Τα κορίτσια κατήγγειλαν το περιστατικό, ο ιερέας καταδικάστηκε προ διμήνου σε τρία χρόνια με αναστολή, αλλά έσπευσε να ασκήσει έφεση, δηλώνοντας την αθωότητά του. «Τις άγγιξα στον ώμο από πατρικό ενδιαφέρον» υποστήριξε στη διάρκεια της απολογίας του.

    Ιερωμένος εκδιδόταν στο Διαδίκτυο
    «ΠΟΤΕ θα σε συναντήσω, να μου αλλάξει η ζωή;» ήταν η φράση με την οποία ξεκινούσε την προσωπική του ιστοσελίδα αρχιμανδρίτης που πριν από τρία χρόνια σκανδάλισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο έπειτα από καταγγελία ότι εκδίδεται μέσω του Διαδικτύου. Η περίπτωση μάλιστα αυτή κατέδειξε την «επιρροή» και τον ρόλο του νέου μέσου επικοινωνίας στην «αποκάλυψη» τωνιδιαίτερων προτιμήσεων και μύχιων σκέψεων κληρικών, προκαλώνταςπονοκέφαλο στο Φανάρι. Το… σερφάρισμα στην ιστοσελίδα αυτή οδηγούσεκατόπιν τον επισκέπτη σε φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές και μία ολόσωμη φωτογραφία του αρχιμανδρίτη με αδαμιαία περιβολή. Κάτω από αυτήν την πόζα αναγράφονταν οι… εντολές του προς τους ενδιαφερομένους:«Μόνο για ψαγμένους και αποφασισμένους» και «Παρακαλώ, όχι εύσωμοι,
    τριχωτοί ή θηλυπρεπείς». Ο συγκεκριμένος ιερωμένος είχε, σύμφωνα μεπληροφορίες, απασχολήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και εκκλησιαστικούς κύκλους της Εκκλησίας της Ελλάδος και με την… εξωεκκλησιαστική ζωή του, καθώς καταγγελίες τον ήθελαν τακτικό θαμώνα σε μπαρ όπου σύχναζαν ομοφυλόφιλοι. Στις παρέες του μάλιστα καυχιόταν για τις «υψηλές, εκκλησιαστικές του γνωριμίες», αλλά και τον «τολμηρό του βίο». Υστερα από αυτές τις εξελίξεις, ο αρχιμανδρίτης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο Φανάρι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην παρούσα φάση υπηρετεί σε εκκλησία του εξωτερικού.

    Όποιος λοιπόν θέλει να ανακαλύψει σε ποιους θα ταίριαζε ο χαρακτηρισμός του βόθρου, δεν έχει παρά να μελετήσει ενδεικτικά, κάποια-από τα πολυάριθμα-δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρονται σε εκκλησιαστικά σκάνδαλα. Ενδεικτικά προτείνουμε τρεις διαφορετικές χρονικές στιγμές (2003, 2009, 2013): «Τα «ροζ σκάνδαλα» της Ιεραρχίας…», Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (26.1.2003). «Σε δεινή θέση έναντι της ελληνικής κοινωνίας έχει περιέλθει τον τελευταίο καιρό η διοικούσα Εκκλησία…». «Προβληματισμός στους εκκλησιαστικούς κύκλους για τα ροζ σκάνδαλα», koutipandoras–2 Δεκ 2013. «….έξαρση που παρατηρείται τελευταία, με συνεχή δημοσιεύματα τόσο στο διαδίκτυο όσο και στον Τύπο, με κληρικούς να
    πρωταγωνιστούν σε σκάνδαλα…». «Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας»-Το Βήμα, 1.2.2009. «Τα σεξουαλικά σκάνδαλα με την κακοποίηση ανηλίκων από θύτες κληρικούς δεν είναι πρωτόγνωρη υπόθεση για την ελληνική Εκκλησία…».

    «Χθεσινό δημοσίευμα (σημ.Λασκ.: Παρασκευή 4.2.2005, εφημ. «City Press» του Γ.Κύρτσου) αναφέρεται σε «νέες κασέτες» που εμπλέκουν τους μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεο, Σερρών Θεολόγο και Κοζάνης Παύλο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιεχόμενο των κασετών «έχει να κάνει με δικαστικές παρεμβάσεις, «ροζ» υποθέσεις και αμφιλεγόμενη διαχείριση σημαντικών ποσών» (‘Ελευθεροτυπία’, 5.2.2005).

    Η είδηση δημοσιεύθηκε την επομένη και στο ‘ΒΗΜΑ της Κυριακής’ (6.2.2005, «Οι «Ιφιγένειες» της Εκκλησίας», εδώ και λίγες ημέρες έχει κατέβει από το διαδίκτυο, όπως και όλη η εφημερίδα), το οποίο όμως δεν κατονόμασε τους 3 Ιεράρχες, απλά τους “φωτογράφισε”: «..Όλοι οι στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου φοβούνται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα βγουν νέα στοιχεία τα οποία θα εμπλέκουν και άλλους Ιεράρχες σε υποθέσεις σκανδάλων. Δύο Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος και ένας της νησιωτικής χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Καταγγελίες μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως σε βάρος τους όμως οι ίδιοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους».

    a Greek Orthodox bishop had a homosexual affair 20 years ago explode into exposes of bribery and illegitimate children within the church. … A former monk of the all-male commune of Mount Athos in Greece, Bishop Athanasios…

    Like

   3. Έγραψα: για την Παιδεραστία των Κληρικών:

    Σιμωνίς Παλαιολογίνα, η 5χρονη τέταρτη σύζυγος του Σέρβου βασιλιά παιδεραστή άγιου Στέφανου Ουρέση Β΄ Μιλούτιν, εκτυφλωτή του γιού του Στέφανου. Ο άγιος χώρισε την τρίτη σύζυγό του Άννα, μητέρα δυο παιδιών του, για να παντρευτεί το 5χρονο Παιδάκι. Μετά τον θάνατό του η 22χρονη Σιμωνίς έγινε μοναχή.
    Η μνήμη του Αγίου Παιδεραστή Στεφάνου τιμάται στις 30 Οκτωβρίου. Ωσαννά στον ΑΓΙΟ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ!

    Κατήγγειλα ότι Εσείς Κληρικοί βιάζετε παιδάκια, μαζί και ο Εβραίος Ιησούς σας που επίσης βιάζει παιδάκια όπως εσείς οι ίδιοι λέτε στις εγκληματικές διδαχές σας, καθώς κάθε παρθένα, ΑΣΧΕΤΑ ηλικίας σαν πεθάνει πάει σαν νύφη στο ΧΑΡΕΜΙ του ΠόρνουΕβραιου Γαμιόλη Ιησού σας, και το γάμισμα των παιδιών(μικρά κοριτσάκια) είναι ένα ΑΙΩΝΙΟ τρικούβερτο πάρτη Πολυγαμίας!!!

    Η Αθεότητα και ΑΙΣΧΡΗ Σαπίλα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ.
    Σε πολλά σχόλια μου έχω παρουσιάσει ακλόνητες αποδείξεις, από την στιγμή εξάπλωσης αυτής της θηριώδους απάνθρωπης Μισάνθρωπου Εγκληματικής Θρησκείας ιδρυμένη από τους Αιρετικούς μισαλλόδοξους Εβραίους, μέχρι των ημερών μας.

    Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά σε γεγονότα των τελευταίων ετών:

    Σύμφωνα με άρθρο του Time Magazine τον Απρίλιο του 1941:

    “Ένας ανησυχητικός αριθμός μοναχών έχουν πάρει το κάπνισμα, το αλκοόλ, ακόμα και τα ναρκωτικά. Και η διαχρονική απόδραση από την παρθενία απειλεί να γίνει πυρετώδης αρρώστια σε ολόκληρη τη «Μεγάλη Ακαδημία της Ορθόδοξου Ιεροσύνης».
    Ο Ελληνικός Τύπος έχει σηκώσει θύελλα για την απαγωγή αρσενικών παιδιών για τους μοναχούς του Άθω, και για τα μηχανοκίνητα σκάφη που μεταφέρουν αρσενικές πόρνες, και καταφθάνουν συνεχώς στα λιμάνια του μοναστηριού.”

    Μα Σήμερα ας είμαι πιο ξεκάθαρος:

    Η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι ένας Εγκληματικός Οργανισμός!

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΦΙΑ
    της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

    Οργάνωση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας
    Είναι κρατική θρησκεία με 10.500 ιερείς και 10.000 θεολόγους, πληρώνετε με κυβερνητικούς μισθούς παρόμοιους με αυτούς που αποκομίζουν οι καθηγητές γυμνασίου. Οι 81 επίσκοποί του είναι πολύ πιο ισχυροί, κερδίζοντας αδασμολόγητους μισθούς παρόμοιους με εκείνους των υπουργών και τουλάχιστον δύο φορές περισσότερο αυτών από αμοιβές για γάμους, βάπτιση και κηδείες, από την ενοικίαση ταφικών οικοπέδων και από την κατασκευή και ενοικίαση διαμερισμάτων της ιδιοκτησίας της εκκλησίας.

    Το Ελληνικό Ορθόδοξο εκκλησιαστικό σκάνδαλο
    Η χειρότερη κρίση στη σύγχρονη ιστορία της εκκλησίας, με καταγγελίες για κλοπή, τρομοκρατία, ομοφυλοφιλία, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, λαθρεμπόριο γυναικών σκλάβων, εξάρτυση, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κλοπή και εμπόριο αρχαιοτήτων παραβίαση θεσμών, πλήττουν την Ορθόδοξο Οργάνωση. Οι μαγνητοταινίες αποκάλυψαν αχαλίνωτη ομοφυλοφιλία μεταξύ των υψηλόβαθμων κληρικών, …. Όλα αρχίσανε λίγο μετά την παραίτησή του Επισκόπου Θεόκλητου του Θεσσαλιώτη κατηγορούμενου για τη εξαγορά δικαστών… τέσσερις δικαστές υψηλού βαθμού και αρκετοί πολιτικοί φέρονται να πληρώθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να καθαρίσουν τον επίσκοπο και τους συνεργάτες του από κατηγορίες που περιελάμβαναν την εμπορία ναρκωτικών και την ομοφυλοφιλία…τον Φεβρουάριο του 2005.

    Η Ορθόδοξη Ελληνική Μαφία διοικείται από επισκόπους που κατηγορούνται για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες, που ανήκουν σε κύκλους οργανωμένου εγκλήματος που ασκούν τον έλεγχο των πολιτικών και δικαστών της Ελλάδας και ότι χρησιμοποιούν τήν απεριόριστη εξουσία της εκκλησίας για να οικοδομήσουν μια υπερδύναμη Μαφία ιεραρχίας πλούτου και διαφθοράς.

    Παρουσιάζω την Ανηθικότητα και Μισάνθρωπο μοχθηρότητα τού Ορθόδοξου κλήρου.

    Οι Ορθόδοξοι Κληρικοί = Σεξουαλικά Αρπακτικά!

    Θα παραθέσω πολλές πηγές σε παγκόσμια κλίμακα ώστε να μην τεθεί θέμα παραπληροφόρησης στα δεδομένα.

    1ον
    ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ – ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ – ΕΘΙΣΜΟΣ
    ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ
    JANUARY 26, 2016

    «Στο Άγιο Όρος παίρνουν ψυχοφάρμακα!» Συνέντευξη του μοναχού Μιχαήλ στην
    Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ(ένθετο περιοδικό Εψιλον: Τεύχος 524, 22/4/2001)
    Ο πατήρ Μιχαήλ, ένας παλιός αγιορείτης μοναχός, ζει σε ένα κελί στην ορεινή Κορινθία. Και από εκεί καταγγέλλει «πράγματα και θαύματα» για την αθωνική πολιτεία: από ομοφυλοφιλία μέχρι εθισμό σε βαριά ψυχοφάρμακα! Ο μοναχός λέγει: «…πολλοί
    Μοναχοί… με διαβεβαίωσαν ότι αυτά που γράφω είναι πάρα πολύ ήπια σε σχέση με την
    πραγματικότητα που ισχύει στο Άγιο Όρος».

    2ον

    Δύο ακόμη ιεράρχες από τη Βόρεια Ελλάδα και ένας από τη νησιωτική αναμένεται ότι θα εμπλακούν σε σκάνδαλα…
    Πώς βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα» οι μητροπολίτες Αττικής κ. Παντελεήμων και Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος …
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2005

    Άναυδη η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία της Ελλάδος. Όλοι οι αρχιερείς που εμπλέκονται στον χορό των καταγγελιών είναι λίγο-πολύ γνωστοί στην κοινή γνώμη λόγω των θέσεων που κατείχαν στην Εκκλησία…σήμερα βάλλονται πανταχόθεν και δείχνουν αδύναμοι να σταματήσουν το «τσουνάμι» που στο πέρασμά του κινδυνεύει να παρασύρει τους ίδιους, τον Αρχιεπίσκοπο,…Ήδη δύο μητροπολίτες βρίσκονται στη δίνη του κυκλώνα. … Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι τρεις μητροπολίτες ενδέχεται να μπουν και αυτοί στη δίνη του κυκλώνα.
    Ο πρώτος που έχει ήδη τεθεί σε εξάμηνη διαθεσιμότητα-προάγγελο της οριστικής απομάκρυνσής του είναι ο Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων. Πρόκειται για έναν κληρικό με «κοσμικές» συμπεριφορές….

    3ον
    Ηνωμένες Πολιτείες

    Α) Ο γιος του πρώην ενοριακού ιερέα του Long Island βίασε σεξουαλικά ένα 4χρονο αγοράκι μέσα στήν Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, καθώς η 6χρονη αδελφή του μικρού αγοριού παρακολουθούσε με τρόμο. Ο ιερέας δεν μεσολάβησε να προστατέψει το αγοράκι από τον βιαστή γιό του …
    «η NY Daily …www.nydailynews.com
    Long Island priest didn’t protect 4-year-old from his pervert son…»

    Β) Η ομοφυλοφιλία και η σεξουαλική κακομεταχείριση των κλήρων στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή και στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής Ιούνιος 8, 2015 http://www.greeknewsonline.com/homosexuality-and-clergy-sexual-abuse-rampant-in-the-g...

    Οι Ορθόδοξοι αντιπρόσωποι έχουν ορίσει έναν προσωρινό διαχειριστή στήν μητρόπολη του Ντένβερ της Πολιτείας του Κολοράντο για να καλύψουν τήν κενή θέση που έμεινε από την παραίτηση του Επίσκοπου Ανθίμου, ο οποίος την εγκατέλειψε μετά από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο. Η παραίτηση του Ανθίμου ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο.

    Γ) Σεπτέμβριος 21, 2012 –
    Ο ενεργός αντιπρόσωπος ενός ορθόδοξου καθεδρικού ναού στο Κολόμβο της Πολιτείας του Οχάιο, έχει απομακρυνθεί από τα καθήκοντα του ιερέα αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλικές επαφές με δύο αγόρια ηλικίας 9 και 14 ετών.

    Δ) Ένας υψηλόβαθμος ιερέας της Ορθόδοξης Ελληνικής εκκλησίας ήταν πρωταγωνιστής σε σεξουαλικές ταινίες … σε ξενοδοχεία του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης. Το σκάνδαλο ξέσπασε … \

    Ε) Νοέμβριος 5, 2010
    Το σκάνδαλο της μονής της Νέας Υόρκης πλήττει την Ελληνική Εκκλησία:
    Μπόστον (TNH μέσω OCL) – Οι ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές στη Νέα Υόρκη έλαβαν δημόσια παράπονα εναντίον του Μητροπολίτη Παΐσιου της Τιάνα-Tyana. Ο τύπος Νάσιοναλ Χέραλντ-National Herald, έμαθε ότι οι καταγγελίες αυτές που έγιναν στο κεντρικό γραφείο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν του FBI και στον τοπικό 114ο Αστυνομικό Δήμο στην Astoria, συμπεριλαμβάνουν σοβαρές κατηγορίες …

    Και τα ίδια τραγικά σύμβαντα παρατηρούνται στις Ορθόδοξες Εκκλησίες στον Καναδά και Αυστραλίας…
    Η Ορθόδοξος της Ρωσίας ακολουθεί τα ίδια βήματα σαπίλας με αυτά της ελληνικής ορθοδόξου…
    Και πού είναι το κάθαρμα ο επαίσχυντος Ιωάννης Χρυσόστομος (Ι) αυτό το έκτρωμα που ΜΙΣΕΙ την Ελλάδα και τους ΈΛΛΗΝΕΣ, και που Χαρακτηρίζει τοὺς Ἕλληνες:
    -*Μωρούς*: τόμος 18, σέλ.17, *ἐκφέροντες λόγους μάταιους κι ἀκάθαρτους*: τόμος 18, σὲλ 113, *κυλιόμενους μαζὶ μὲ πόρνους καὶ μοιχούς…*: τόμος 18, σέλ. 115, *δεισιδαίμονες*: τόμος 34, σέλ. 429, *αἱμομεῖκτες μετὰ μητέρων καὶ ἀδελφῶν*: τόμος 34, σὲλ 459, *ἀσοφώτερους ἀπὸ τὰ ζῶα*: τόμος 34 σέλ. 497. Ἀπὸ τὴν πολύτομη ἔκδοση *Ἕλληνες Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας* τοῦ χριστιανικοῦ ἐκδοτικοῦ οἴκου *Γρηγόριος Παλαμᾶς* (1980)
    Ποιοι είναι οι ασοφώτεροι;, οι κοιλιόμενοι με πόρνους; Οι ακάθαρτοι;…οι…οι…Οι ΚΛΗΡΙΚΟΙ μαφιόζοι, αυτά τα ασπόνδυλα ερπετά!

    Σε γενικές γραμμές η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι ένας Εγκληματικός Οργανισμός!

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΦΙΑ
    της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

    Οργάνωση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας
    Είναι κρατική θρησκεία με 10.500 ιερείς και 10.000 θεολόγους, πληρώνετε με κυβερνητικούς μισθούς παρόμοιους με αυτούς που αποκομίζουν οι καθηγητές γυμνασίου. Οι 81 επίσκοποί του είναι πολύ πιο ισχυροί, κερδίζοντας αδασμολόγητους μισθούς παρόμοιους με εκείνους των υπουργών και τουλάχιστον δύο φορές περισσότερο αυτών από αμοιβές για γάμους, βάπτιση και κηδείες, από την ενοικίαση ταφικών οικοπέδων και από την κατασκευή και ενοικίαση διαμερισμάτων της ιδιοκτησίας της εκκλησίας.

    Το Ελληνικό Ορθόδοξο εκκλησιαστικό σκάνδαλο
    Η χειρότερη κρίση στη σύγχρονη ιστορία της εκκλησίας, με καταγγελίες για κλοπή, τρομοκρατία, ομοφυλοφιλία, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, λαθρεμπόριο γυναικών σκλάβων, εξάρτυση, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κλοπή και εμπόριο αρχαιοτήτων παραβίαση θεσμών, πλήττουν την Ορθόδοξο Οργάνωση. Οι μαγνητοταινίες αποκάλυψαν αχαλίνωτη ομοφυλοφιλία μεταξύ των υψηλόβαθμων κληρικών, …. Όλα αρχίσανε λίγο μετά την παραίτησή του Επισκόπου Θεόκλητου του Θεσσαλιώτη κατηγορούμενου για τη εξαγορά δικαστών… τέσσερις δικαστές υψηλού βαθμού και αρκετοί πολιτικοί φέρονται να πληρώθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να καθαρίσουν τον επίσκοπο και τους συνεργάτες του από κατηγορίες που περιελάμβαναν την εμπορία ναρκωτικών και την ομοφυλοφιλία…τον Φεβρουάριο του 2005.

    Η Ορθόδοξη Ελληνική Μαφία διοικείται από επισκόπους που κατηγορούνται για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες, που ανήκουν σε κύκλους οργανωμένου εγκλήματος που ασκούν τον έλεγχο των πολιτικών και δικαστών της Ελλάδας και ότι χρησιμοποιούν τήν απεριόριστη εξουσία της εκκλησίας για να οικοδομήσουν μια υπερδύναμη Μαφία ιεραρχίας πλούτου και διαφθοράς.

    Μην λοιπόν αναιδέστατοι Υποκριτές κληρικοί μιλάτε περί Ελλήνων, και περί του Γανυμήδη και του Θεού Διός.
    Όταν μπορείτε να ξεπλύνετε τα αίματα εκατομμυρίων φόνων που πράξατε εναντίων των Ελλήνων και άλλων τόσων στην Αμερική, και άλλων τόσων σε όλους τις Ηπείρους της Γής, όταν μπορείτε να εξαγνίσετε τον ψευδοθεό Ιεχωβά σας από τά Εγκλήματα που πράξανε οι πρόγονοι του Ιησού οι Εβραίοι στο όνομα αυτού τού απάνθρωπου θεού τους, όταν μπορέσετε να εξαγνίσετε τα λόγια του Τρομοκράτη Ιησού που λέει:

    «…Ὅποιος δὲν ἔχει, ἂς πουλήσει τὸ πανωφόρι του καὶ ἂς ἀγοράσει μαχαίρι». (Κατὰ Λουκᾶν, κβ΄36 – 37),

    «Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλῦσαι τὸν νόμον ἢ τοὺς προφήτας• οὐκ ἦλθον καταλῦσαι ἀλλὰ πληρῶσαι•»(«Κατὰ Ματθαίο 5:17»,

    ΙΔΟΥ η αισχύνη-απρέπεια των ΕβραίωΧριστιανών!

    «…ἦλθα νὰ διχάσω τὸν ἄνθρωπο ἀπὸ τὸν πατέρα του καὶ τὴν κόρη ἀπὸ τὴν μάνα καὶ τὴ νύφη ἀπὸ τὴν πεθερά της». (Ματθαῖος , ἰ΄34 – 38).

    «Ὅσο γιὰ τοὺς ἐχθρούς μου, αὐτοὺς ποὺ δὲν μὲ θέλησαν γιὰ βασιλιὰ τοὺς, φέρτε τοὺς ἐδῶ καὶ κατασφάξτε τοὺς μπροστά μου». («Κατὰ Λουκᾶν», ἲθ΄27).

    *Ἐὰν κάποιος ἔρχεται πρὸς τὰ μένα καὶ δὲν μισεῖ τὸν πατέρα του καὶ τὴν μητέρα του καὶ τὴν γυναίκα του καὶ τὰ παιδιὰ καὶ τοὺς ἀδελφοὺς καὶ τὶς ἀδελφὲς ἀκόμα καὶ τὴν ψυχή του, δὲν γίνεται νὰ εἶναι μαθητής μου» . (Κατὰ Λουκᾶν, ἲδ΄26).

    «Μὴν νομίζετε ὅτι ἦλθα νὰ βάλω εἰρήνη στὴ Γῆ. Δὲν ἦλθα νὰ βάλω εἰρήνη ἀλλὰ μάχαιρα». (Ματθαῖος, ἰ΄34 – 38).»
    «Φωτιὰ ἦρθα νὰ βάλω πάνω στὴν Γῆ καὶ πόσο θὰ ἤθελα νὰ εἶχε ἤδη ἀνάψει». («Κατὰ Λουκᾶν» ἲβ΄49 -50)

    ΙΔΟΥ η αισχύνη-απρέπεια των Χριστιανών!

    Like

  2. Ειμαι Ελλην και ως εκ τουτου δεν δυναμαι να ειμαι Εβραιοχριστιανος!

   Like

 2. Και μετα από της …”ωραιες και θαυματουργες εικονες”….

  Φτασαμε να λατρεύουμε λειψανα και θαυματουργες παντοφλες……

  Χωρια τα αναθεματα στον Ελληνισμο..

  Λυπάμαι αλλα είναι οι ωμες αληθειες..

  Μια αληθινη πιστη δεν εχει αναγκη από το εμποριο της,

  Και της αυτοκρατορικες στολες των μεγαλόσχημων ταγων της..

  Ελεος….

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s