olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Τους στριμώχνει άγρια ο Αλέξης! Τζανακόπουλος: Προανακριτική για τη #Novartis η εισήγηση Τσίπρα

Posted by kalinda on Φεβρουάριος 9, 2018

 

10255F14-82AE-457C-8D5A-962E352BEECC«Η βούληση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, είναι να προτείνει στην ΚΟ που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία».

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Άσκησε δριμεία κριτική προς τον κ. Μητσοτάκη για τη ΝΔ στους οποίους καταλόγισε προφανή πολιτικό πανικό, υπό τον οποίο «εκσφενδονίζουν απειλές επιχειρώντας να πλήξουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης ή ακόμη -πράγμα που δεν θέλω να το πιστέψω- και να τρομοκρατήσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά και τις εισαγγελικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση». Κάλεσε και τη ΝΔ και τα άλλα πολιτικά κόμματα να δείξουν υπευθυνότητα και να σταματήσουν τις «προσβολές στη Δικαιοσύνη». Σημείωσε δε ότι η προσπάθεια να παρουσιαστεί ως καθεστώς κουκουλοφόρων το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων, «προσβάλλει την ελληνική Δικαιοσύνη και τη διεθνή νομιμότητα»»

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι από τις δηλώσεις Μοσκοβισί κατέστη ακόμα σαφέστερο αυτό που επαναλαμβάνει τους τελευταίος μήνες η κυβέρνηση, ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι προδιαγεγραμμένη, ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι από κανέναν η πρόθεση για ένα νέο πρόγραμμα, ότι η μεταμνημονιακή εποπτεία, δεν συνιστά ειδικό καθεστώς. Κάλεσε όσους πολιτεύονται κυνηγώντας ανεμόμυλους περί νέων μνημονίων διαιώνισης της λιτότητας, όπως είπε, να λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τους τα όσα υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Αναλυτικά:

Προανακριτική για την υπόθεση Novartis

Απέναντι στην προσπάθεια πολλών να υποβαθμίσουν τις καταγγελίες, όπως είπε, ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε σε ό,τι αφορά στην υπόθεση Novartis την ότι «αναμφισβήτητα και πανθομολογούμενα αποτελεί διεθνές σκάνδαλο καθώς τεκμηριώνεται ότι η εταιρεία είχε αναπτύξει πρακτικές διαφθοράς σε μια σειρά από χώρες και αυτή τη στιγμή διεξάγονται αστυνομικές ή δικαστικές έρευνες σε τουλάχιστον 20 κράτη σε όλο τον κόσμο». «Επομένως», σχολίασε, «δεν πρόκειται εδώ για κεραυνό εν αιθρία αλλά για μια πολύκροτη υπόθεση που θα απασχολήσει την παγκόσμια κοινότητα για αρκετά χρόνι». Υπενθύμισε ότι στην αντίστοιχη περίπτωση, στην υπόθεση της Siemens που ξέσπασε το 2006, ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές διαδικασίες και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, είπε ότι μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας από την Εισαγγελία στο υπουργείο Δικαιοσύνης και από κει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, τα πράγματα έχουν πλέον πάρει το δρόμο τους. Τις προηγούμενες μέρες η δικογραφία μελετήθηκε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, είπε, προσθέτοντας ότι «είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να ενημερωθούμε αναλυτικά για το περιεχόμενο της δικογραφίας, να διερευνήσουμε τις κοινοβουλευτικές ενέργειες που οφείλουμε να κάνουμε ώστε να ρίξουμε άπλετο φως στην υπόθεση, να διαβουλευτούμε και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις»».

Σε αυτό το σημείο ανακοίνωσε ότι «η βούληση λοιπόν του πρωθυπουργού και προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, είναι να προτείνει στην ΚΟ που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία».

Τόνισε ότι η προανακριτική επιτροπή εφόσον συγκροτηθεί θα αποφασίσει κατά το νόμο για όλα τα νομικά και πραγματικά ζητήματα που θα τεθούν ενώπιον της. «Σκοπός σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να είναι άλλος από τη διερεύνηση των καταγγελιών και τη συμβολή στην ανακάλυψη της αλήθειας όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο νόμος», υπογράμμισε.

Τόνισε επίσης ότι «από την πλευρά της κυβέρνησης είναι δεδομένο ότι ο σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτος, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν είναι ηθική, πολιτική και νομική μας υποχρέωση να πράξουμε τα δέοντα για την διαλεύκανση της υπόθεσης». Στο ίδιο πλαίσιο, είπε ότι «δεν πρόκειται να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών, αλλά την ίδια στιγμή δεν θα δείξουμε καμία πολιτική και ηθική επιείκεια σε οποιονδήποτε αποδειχτεί ότι καταχράστηκε δημόσια εξουσία ή δημόσιο χρήμα».

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ να σεβαστούν ότι ο σεβασμός στις αρχές του κράτους δικαίου δεν μπορεί να είναι α λα καρτ»

«Περιμένουμε από όλα τα πολιτικά κόμματα να δείξουν υπευθυνότητα, να σταματήσουν άμεσα τις προσβολές στη Δικαιοσύνη που αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της και απόλυτη και ρητή αμφισβήτηση της αξιοπιστίας και της ανεξαρτησίας της. Ο σεβασμός στις αρχές του κράτους δικαίου δεν μπορεί να είναι α λα καρτ», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος. Τόνισε ότι πρώτος απ΄ όλους «αυτό πρέπει να το σεβαστεί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και τα στελέχη της που τις τελευταίες ημέρες τελώντας σε προφανή πολιτικό πανικό εκσφενδονίζουν απειλές επιχειρώντας να πλήξουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης ή ακόμη -πράγμα που δεν θέλω να το πιστέψω- και να τρομοκρατήσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά και τις εισαγγελικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση».

Αναφορικά με το καθεστώς προστασίας μαρτύρων για υποθέσεις διαφθοράς, επισήμανε ότι ρυθμίζεται από διεθνείς συμβάσεις αλλά και από τον ελληνικό νόμο έτσι όπως αυτός τροποποιήθηκε το 2014 επί κυβερνήσεως Σαμαρά- Βενιζέλου.

Για να τονίσει ότι «η προσπάθεια επομένως το διεθνώς αυτό προστατευόμενο καθεστώς να παρουσιαστεί ως καθεστώς κουκουλοφόρων δεν προσβάλλει την κυβέρνηση, αλλά την ίδια την ελληνική Δικαιοσύνη και την διεθνή νομιμότητα, ενώ τελικά καταλήγει να εξευτελίζει αυτούς οι οποίοι επιλέγουν αυτήν την υπερασπιστική γραμμή».

«Ιδιαίτερα αυξημένο το ενδιαφέρων των επενδυτών για το ομόλογο»

Αναφορικά με την έκδοση χθες επταετούς ομολόγου ύψους 3 δισ. ευρώ, σταθερού επιτοκίου με ημερομηνία έκδοσης 15 Φεβρουαρίου 2018, η απόδοση του οποίου ανήλθε στο 3,5%, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «το ενδιαφέρον των επενδυτών για το ομόλογο ήταν ιδιαίτερα αυξημένο κάτι που πιστοποιείται και από το γεγονός ότι οι προσφορές ήταν υπερδιπλάσιες από το στόχο που είχε εξαρχής τεθεί από την ελληνική πλευρά».

Σημείωσε ότι από τη συγκεκριμένη έκδοση, προκύπτουν τρία πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη θέση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας:

– Πρώτον, αντλείται νέο χρήμα το οποίο θα προστεθεί στο απόθεμα ρευστότητας, για την περίοδο μετά το πρόγραμμα.

– Δεύτερον, καθίσταται σαφής η επιστροφή στην κανονικότητα που προσδιορίζεται όχι μόνο από το γεγονός ότι η χώρα μπορεί να αντλεί κεφάλαια από τις αγορές αλλά και από το γεγονός ότι είναι πλέον σε θέση να έχει πρόσβαση σε αυτά τα κεφάλαια ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στις διεθνείς αγορές.

– Τρίτον, επιβεβαιώνεται ότι μετά και την επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων του Δεκεμβρίου, η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα το κόστους δανεισμού της.

«Η Ελλάδα βαδίζει με ασφαλή τρόπο στο τέλος των μνημονίων»

Επισήμανε ότι την έξοδο στις αγορές εξάλλου χαιρέτισε ως εξαιρετικά θετικό σήμα και ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί που επισκέφθηκε τη χώρα μας και πως τόσο μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό όσο και στις υπόλοιπες δημόσιες παρεμβάσεις του, «επανέλαβε τα όσα αποτελούν τους τελευταίους μήνες, κοινό τόπο για τους αξιωματούχους των θεσμών οι οποίοι έχουν εμπλοκή στο ελληνικό πρόγραμμα».

Δηλαδή:

– Ότι η Ελλάδα, βαδίζει με ομαλό και ασφαλή τρόπο προς το τέλος των μνημονίων και φυσικά, ότι είναι εκτός πραγματικότητας τα σενάρια περί νέου προγράμματος.

– Επανέλαβε σαφώς, σχετικά με το μηχανισμό εποπτείας που θα αποφασιστεί για μετά το πέρας του προγράμματος, ότι πρόκειται για μια διαδικασία, η οποία ακολουθήθηκε και στις υπόλοιπες χώρες που βρέθηκαν σε προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «κατέστη λοιπόν ακόμα σαφέστερο, κάτι το οποίο επαναλαμβάνουμε ως ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες: Πρώτον ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι προδιαγεγραμμένη. Δεύτερον, ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι από κανέναν η πρόθεση για ένα νέο πρόγραμμα. Τρίτον ότι η μεταμνημονιακή εποπτεία, δεν συνιστά ειδικό καθεστώς, αλλά αντίθετα θα είναι μια διαδικασία στη βάση όσων έχουν ακολουθηθεί σε μια σειρά από χώρες καθώς και των γενικών κανόνων που διέπουν τη λειτουργία της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κατόπιν αυτών, σχολίασε ότι «θα ήταν ορθό όσοι πολιτεύονται κυνηγώντας ανεμόμυλους περί νέων μνημονίων διαιώνισης της λιτότητας, να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τα όσα υπογράμμισε και χθες, ο καθ΄ ύλην αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

«Η χώρα», τόνισε, «περνά σε μια νέα εποχή και η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται με σχέδιο και προσήλωση ώστε να διασφαλίσει ότι αυτή η μετάβαση θα γίνει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας για την ελληνική οικονομία».

4 Σχόλια to “Τους στριμώχνει άγρια ο Αλέξης! Τζανακόπουλος: Προανακριτική για τη #Novartis η εισήγηση Τσίπρα”

 1. Ευριπίδης Μπίλλης said

  Άγγελου Συρίγου, Άμεση ανάλυση: Και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης
  http://www.kathimerini.gr/947795/article/epikairothta/politikh/amesh-analysh-kai-estai-h-esxath-planh-xeirwn-ths-prwths

  Συμπληρώνω τα γραφόμενα του Καθηγητή Άγγελου Συρίγου με τα εξής.

  1. Μη “εθνικιστές” που όλοι γνωρίζουν από που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονται, προσπάθησαν με βανδαλισμούς και με άπειρη προδοτική αισχρότητα που δείχνει και το ποιόν των όπισθεν τους, να τρομοκρατήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη. Βρωμίζοντας το σπίτι του με τα βρωμερά αντεθνικά συνθήματα της αντεθνικής εθνομηδενιστικής νεοταξικής ιδεολογίας των Συριζέων και των λοιπών νεοταξικών πρακτόρων.

  2. Διοργάνωσαν προκλητικά, ως επίσης λέγεται, με τους “αντιεθνικιστές” τους και λοιπούς γνωστούς, αντισυγκέντρωση στα προπύλαια την ώρα του παλλαϊκού συλλαλητηρίου, δίδοντας νομίζω και την σχετική άδεια, και δείχνοντας ποιοι είναι πάντα όπισθεν αυτών που διαλύουν τις πατριωτικάς συγκεντρώσεις, με τα μολότοφ τους κτλ.

  3. Ο διαπραγματευτής ΥΠΕΞ όχι μόνον δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει τα παλλαϊκά συλλαλητήρια του Ελληνισμού για να υποστηρίξει τις κρυστάλλινες εθνικές θέσεις , αλλά προφανώς για δείξει ευπειθής σε αυτούς που όλα δείχνουν ότι τον διέταξαν να “λύσει” το σκοπιανό, εξύβρισε τον Μίκη ως “δεξιό” εννοώντας ακροδεξιό, και προσπάθησε γκεμπελικά, κατά Μίκη «αριστεροφασιστικά», να αλλοιώσει τον αριθμό των συμμετασχόντων στα μεγαλύτερα συλλαλητήρια και δη όχι κομματικά, που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα.

  4. Μετά τον Τσίπρα που εν ονόματι μόνον, του εθνομηδενιστικού διαταχθέντα ως όλα δείχνουν εαυτού του, έδωσε «πατριωτικά» με προφανώς Εσχάτη Προδοσία, το όνομα στο Νταβός, ο “We are the World” Κοτζιάς, μας ανακοίνωσε ότι δίδει το όνομα Άνω Μακεδονία, στη γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου τα σκοπιανά,

  5. Τα σκοπιανά , Κατά τον αχαρακτήριστο Τσίπρα που τους αναγνώρισε ως Μακεδόνες του Αλέξανδρου και συνεπώς και κατά τον εξίσου αχαρακτήριστο ΥΠΕΞ Κοτζιά.

  6. Όπως όλα επίσης δείχνουν, ο Τσίπρας , με έγκριση ίσως και σχεδιασμό των προϊσταμένων του της κατοχής, για αντιπερισπασμό στα συλλαλητήρια και στην αντίδραση σύσσωμου του Ελληνισμού στα “πατριωτικά” του σχέδια για την Ελληνική Μακεδονία.

  7. Έριξε την βόμβα του, σπίλωσης, χωρίς ως όλα δείχνουν στοιχεία, των κατά άλλα μνημονιακά ομοϊδεατών του. Και κατά οποιυδήποτε θεωρείται εμπόδιο στα αντεθνικά σχέδια. Και κατά των διεκδικητών της κατοχικής του εξουσίας. Κυρίως κατά του κόμματος της ΝΔ του Κυριάκου όπου φαίνεται ότι όσον και να ήθέλε ο Κυριάκος δεν μπορεί στο σκοπιανό.

  8. Προφανής στόχος των εθνομηδενιστών του Σύριζα είναι, αφού δώσουν προδοτικά τη Μακεδονία μας στους σκοπιανούς (ότι και να λένε περί αυτού πρόκειται), να προκηρύξουν εκλογές. Με το κόμμα της ΝΔ και το νέο ΠΑΣΟΚ της Φωφούλας, πνιγμένα στα “σκάνδαλα” του.

  9. Γνωρίζοντας επίσης ο Ζάετς, ότι έχει να κάνει με όπως όλα δείχνουν διαταχθέντες, ανακοίνωσε θρασύτατα ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το σύνταγμα των σκοπίων και ότι διατηρεί δηλαδή, αφού ο Τσίπρας τους έχρησε απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το δικαίωμα των σκοπιανών να “ελευθερώσουν” την Μακεδονία.

  10. Τα ανωτέρω τρελά και προδοτικά δείχνουν ότι ήρθε η ώρα της κάθαρσης της κόπρου του Αυγεία και αναζητείται ‘Έλλην Ηρακλής ή Έλλην Μακεδόνας γι αυτό.

 2. Reblogged στις penelopap.

 3. fax@yahoo.gr said

  O AEΡΓΟΣ ΑΞΕΛ ΤΣΙΠΡΑ ΧΑΒΑΝΑΓΚΙΛΑ ΑΜΠΟΤ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΩΣ ΜΕΓΑΣ ΠΟΡΔΗΠΟΥΡΓΙΣΚΟΣ ΣΚΙΖΕΙ ΚΙΛΟΤΕΣ!!!!

 4. HELLAS said

  https://youtu.be/LB1oDF0zr_g

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: