olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Κοτζιάς: «Χωρίς λύση στο όνομα τα Σκόπια δεν μπαίνουν στο ΝΑΤΟ»

Posted by IGOR στο Ιανουαρίου 8, 2018


Τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ανέπτυξε ο ΥΠΕΞ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ποια είναι η ελληνική πρόταση.

Τα Σκόπια δεν μπορούν να ενταχθούν σε διεθνείς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ αν δεν λυθεί το ζήτημα του ονόματος, ξεκαθάρισε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Τόνισε ότι το κόστος για τα Σκόπια θα είναι πολύ μεγάλο αν γίνει δημοψήφισμα και απορριφθεί η λύση που θα έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δυο πλευρών. Πρόσθεσε ότι αναμένεται αύριο στην Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης.

Είπε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. «Υπάρχει υπεύθυνη κυβέρνηση» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι το θέμα θα περάσει από το Κοινοβούλιο, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή.

Επεσήμανε, δε, ότι «ως κυβέρνηση τολμούμε να πάρουμε ιστορικές ευθύνες – εφόσον υπάρχει διάθεση και από την άλλη πλευρά». Η επίλυση του σκοπιανού θα κάνει καλό στις δυο χώρες, συμπλήρωσε, ο κ. Κοτζιάς

Διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση συζητά μια συνθέτη ονομασία για τα Σκόπια με ενιαία χρήση. Ανέφερε ότι η αλβανική πλευρά απορρίπτει την ονομασία «Σλαβομακεδονία».

«Τολμάμε και θα λύσουμε το πρόβλημα εφόσον και η άλλη πλευρά δείξει σύνεση. Η ΝΔ δημιούργησε το πρόβλημα όταν ήταν κυβέρνηση και δεν μπόρεσε να το λύσει, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών.

5 Σχόλια to “Κοτζιάς: «Χωρίς λύση στο όνομα τα Σκόπια δεν μπαίνουν στο ΝΑΤΟ»”

 1. Αριστερές φανφάρες said

  Καί για να μπουν μπολσεβικε πρέπει να πουλήσεις κάτι που δεν σού ανήκει;
  Τσιφλίκι του πατέρα σου είναι η Μακεδονία;
  Πες του κωλο Τούμπα καμμενο να κάνει σέρβις τα ελικόπτερα.
  Οποιοι ψηφίσετε είστε εθνικοί προδότες και έτσι θα αντιμετωπιστητε.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. E.M. said

  Αν επείγονται να μπουν στο ΝΑΤΟ, ας μπουν με άλλο όνομα. Αυτοί επείγονται, εμείς θα υποχωρήσουμε;

  Μου αρέσει!

 3. Φ.Π. {ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ} said

  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΞ. κ. ΚΟΤΖΙΑ :

  Κύριε υπουργέ θα σας παρακαλούσα να μελετήσετε μετά προσοχής το κατωτέρω σχόλιο και κατόπιν να εξηγήσετε την πρεμούρα των κομμουνιστών για την παραχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους Σλάβους των Σκοπίων.

  Δηλαδή οι πρόγονοι των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγαν ακόμα και σε τριετή πόλεμο προκειμένου να αποσχίσουν τη Μακεδονία από την Ελλάδα . Και εσείς θα φτύσετε στους τάφους των χιλιάδων νεκρών Ελλήνων κ.λ.π. θυμάτων των κομμουνιστών. Προφανώς αγνοείτε το θέμα και συμπορεύεσθε με τους συμμάχους των προδοτών κομμουνιστών Σλάβους. Ψηφίστε Ελλάδα και όχι Κ.Κ.Ε.

  Με τιμή

  Φ.Π. Ανδρέας Γούλας Συγγραφέας Ιστορικός .

  ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ B’ Π. Π. {9-4-2009}

  Επειδή το ράδιο αρβύλα της παραπληροφόρησης των κομμουνιστών συνεχίζει με ιστορικές ανακρίβειες ενάντιες στα ελληνικά συμφέροντα , αναφέρω κατωτέρω τον λόγο της ανακίνησης αυτού του ζητήματος από τους κομμουνιστές , με επικεφαλής τους Τίτο – Στάλιν. Αυτό ήταν και το ζητούμενο της τρίτης απόπειρας κατάληψης βιαίως της εξουσίας στην Ελλάδα , με σκοπό την αυτονόμηση της Μακεδονίας, και την ένταξή της στην υπό τον Τίτο «Β.Κ.Ο.» {Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία }:

  Κατόπιν της αποτυχίας της Σοβιετικής Ενωσης να της παραχωρηθεί βάση στη Θεσσαλονίκη ή στην Αλεξανδρούπολη για την… ασφάλειά της , η Κόμιντερν {Κομμουνιστική Διεθνής} στο Συνέδριο της Πράγας τον Οκτώβριο του 1946 έλαβε την κατωτέρω απόφαση :

  «Εδόθη μεγάλη προσοχή παρά του Συνεδρίου εις την τελικήν απελευθέρωσιν των Σλάβων της Μακεδονίας . Απεφασίσθη ομοφώνως όπως εγερθή το ζήτημα της απελευθερώσεως των Σλάβων της Μακεδονίας». Ούτω ανετέθη στον Τίτο να θέσει θέμα για το Μακεδονικό Ζήτημα ενώπιον του Συνεδρίου Ειρήνης στο Παρίσι , όπως και έγινε στις {7 Νοεμβρίου 1946} με την αγόρευση του αντιπροσώπου της Γιουγκοσλαβίας «Μοσέ Πιγιάντε».

  Αφού δεν καρποφόρησε και αυτή η προσπάθεια , τον Αύγουστο του 1947, ο Τίτο ως εκπρόσωπος του Στάλιν πλέον προκάλεσε τη διάσκεψη των αντιπροσώπων του ΚΚΓ, του ΚΚΒ, και του ΚΚΕ, στα ανάκτορα του «Μπλεντ» κατά την οποίαν αποφασίσθηκε η προσάρτηση της βουλγαρικής Μακεδονίας του «Πιρίν» στη Μακεδονία των Σκοπίων σαν πρώτο βήμα για τη συγκρότηση υπό τον Τίτο, {Σλαβικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας στα Βαλκάνια} . Οι αντιπρόσωποι του ΚΚΕ ετάχθησαν στη διάσκεψη αυτή , υπέρ της ενσωμάτωσης και της ελληνικής Μακεδονίας στο κράτος των Σκοπίων.

  Σαν αντάλλαγμα για την προδοτική του στάση ο δήθεν Δ.Σ.Ε. του ΚΚΕ, εξασφάλισε τον εφοδιασμό του σε όπλα και πολεμιστές από τη Γιουγκοσλαβία , την εκπαίδευση των στελεχών του και τη μετακίνηση των ομάδων του, μεταξύ της Ελλάδος και της Γιουγκοσλαβίας κατά παράβαση των διεθνών νόμων. Οι συμφωνίες προέβλεπαν επίσης τη διάδοση στους κατοίκους της Μακεδονίας , του μακεδονικού πολιτισμού και την καλλιέργεια της μακεδονικής συνείδησης και γλώσσας . Το ειδύλλιο αυτό μεταξύ Τίτο – Στάλιν τερματίσθηκε το καλοκαίρι του 1948 κατόπιν της ρήξης τους .

  Επειδή δεν μας επιτρέπει ο χώρος και το θέμα αυτό είναι πολύ μεγάλο, αναφέρω κατωτέρω την έκθεση προς το Κογκρέσσο των ΗΠΑ το Νοέμβριο του 1949 του τότε Προέδρου τους Χάρυ Τρούμαν που είναι σαφής για το ζητούμενο του τρίτου γύρου του ΚΚΕ .

  «Η επιτυχής αντιμετώπισις της κομμουνιστικής απειλής κατά της ελληνικής ανεξαρτησίας, πρέπει να αποδοθεί κατά πρώτον εις το θάρρος του λαού και των μαχητών της Ελλάδος . Ανευ της ελληνικής θελήσεως προς αντίστασιν είναι αμφίβολον εάν η ξένη βοήθεια , ή η διεθνής διπλωματία , ή αι τυχαίαι εξελίξεις {σημ.Φ.Π. εννοεί τη ρήξη Τίτο – Στάλιν του 1948, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει το ΚΚΕ το ορμητήριό του στο Μπούλκες}, θα ηδύναντο να εμποδίσουν την προέλασι των κομμουνιστών προς την
  Μεσόγειον. Αι συνέπειαι της ήττης της Ελλάδος θα ήσαν ανυπολόγισται . Αι τελευταίαι
  εληνικαί νίκαι αποτελούν το προοίμο του τελικού θριάμβου των ιδανικών της δημοκρα-
  τίας». {Χ. Τρούμαν}

  Δηλαδή το καλούμενο «Μακεδονικό Ζήτημα», οι αδιάκοπες συνωμοσίες και σωβινιστικές επιθέσεις εναντίον της ελληνικής Μακεδονίας , τόσο επί Τσάρων όσο και επί κομμουνιστικού καθεστώτος από το 1917, ήταν η ιμπεριαλιστική διείσδυση της
  Ρωσίας στα Βαλκάνια και δι’ αυτών ή έξοδός της στο Αιγαίο Πέλαγος .

  Ούτω με τη σημερινή κατάσταση που έχει προκύψει και που είναι σαφώς σε βάρος της Ελλάδος , είναι υπεύθυνες όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις , οι οποίες παρά τογεγονός του ότι γνώριζαν την τεράστια προπαγάνδα αρχικώς των Βουλγάρων και έπειτα των Σκοπιανών, χρηματοδοτούμενες από άγνωστες και ύποπτες πηγές αδιαφόρησαν.

  Σχετικώς με τη νέα κατάσταση για το ποίος φταίει , που οι μεν προασπαθούν να ρίξουν τα βάρη στους δε , η αλήθεια είναι ότι φταίει αρχικά το ΠΑΣΟΚ με την ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 δια της οποίας αναγνωρίζεται η ονομασία Μακεδονία . Κι’αυτό διότι παρά την προσπάθεια κάποιων ινστρουχτότρων να μας πείσουν ότι δήθεν άλλο είναι «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Της Μακεδονίας» και άλλο «Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Της Μακεδονίας» «F.Y.R.O.M.». {Former Yugoslav Republic Of Macedonia}. Πρώην , Νυν, ή Μετά , δεν παύει να ονομάζεται Μακεδονία .

  Διευκόλυναν δε τους Σκοπιανούς εκτός από αυτή την αναγνώριση ακόμα περισσότερο από αυτό που επιθυμούσαν, διότι αναγνώρισαν και τους όρους «Μακεδονικός και Μακεδόνες». Εδώ έχουμε ένα τεράστιο διπλωματικό ολίσθημα , εν αγνοία ή εν γνώσει ; Διότι η Συνταγματική ονομασία των Σκοπίων είναι «Makedonija» και όχι «Macedonia» και Μακεδονικός «Makedontsi». Οι δέ κάτοικοι «Makedonski» και όχι «Macedonian{s}». Απορώ γιατί το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έχει καταγγείλει αυτή την παρατυπία και που ως γνωστόν ο τύπος τρώει την ουσία .

  Αυτές οι αλχημείες του Α. Παπανδρέου απευθύνονται στους ανεγκέφαλους φανατικούς, οι οποίοι προτιμούν την καταστροφή της Ελλάδος από το να παραδεχτούν κάποιο λάθος του ινδάλματός τους. Και μετά αρχίζουν το τροπάριο εναντίον αυτών που αναφέρουν την αλήθεια : {Αντιπαπανδρεϊκό μίσος , χιτλερικοί , ακροδεξιοί} κ.λ.π. ασχημίες από άτομα εκτός τόπου και χρόνου, αλλά και επιζήμια για τις ελληνικές θέσεις. Είχε προηγηθεί η Ν.Δ. δια του κ. Μητσοτάκη, όστις είναι ο εμπνευστής της διπλής ονομασίας ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και δη χωρίς να τεθεί τέτοιο θέμα από την άλλη πλευρά .

  Εδώ τίθεται επίσης το ερώτημα : Γκάφα ολκής ή εντολή των ΗΠΑ ; Ο δε υπερεθνικιστής κ. Σαμαράς έπρεπε να δεχθεί την ονομασία «Slavomakedonija» όταν αυτό ήταν εφικτό, διότι είναι η μόνη που καλύπτει την Ελλάδα , και δεν επιτρέπει αλυτρωτικές διεκδικήσεις από τους «Σλαβομακεδόνες». Επίσης ούτε θέλουμε αλλά ούτε και μπορούμε να τους στερήσουμε αυτή την ονομασία , διότι αυτή είναι πραγματικό ιστορικό γεγονός , δεδομένου ότι αυτοί οι Σλάβοι κατοικούν στο {38,4%} της οριζομένης ως Μακεδονίας βαλκανικής περιοχής.

  Η ονομασία «Νέα Μακεδονία» που προσπάθησε να μας πείσει η κ. ΥΠΕΞ ότι προσδιορίζει γεωγραφικά τα Σκόπια , την οποία καυτηρίασα από αυτή τη στήλη όταν την έθεσε , είναι λάθος και είναι αυτή που ζήτησε ο κ. Επίτιμος για τα Σκόπια ως Πρωθυπουργός . Κατά τη δική μου άποψη, πρέπει η Ελλάδα να επαναφέρει τον όρο «Σλαβομακεδονία» {SLAVOMAKEDONIJA} και να μη δεχτεί διπλή ονομασία , όπως Βόρεια , Νέα κ.λ.π., διότι αυτές περικλείουν μελλοντικά προβλήματα .

  Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” στις 9-4-2009 από τον Φ.Π.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: